06262017H
Frissítve2017 febr. 24, P

slot

ÁSZF

ÁSZF

Felhasználási, vásárlási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A vállalkozás működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségen (lásd Szolgáltató adatai és „kapcsolat” menüpont) rendelkezésére állunk.

Jelen Felhasználási Feltételek hatálya Szolgáltató: Germán Gyógytudomány (GNM), illetve webáruház és valamennyi aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki. Jelen Felhasználási Feltételek folyamatosan elérhető a következő weboldalról: www.germangyogytudomany.hu és letölthető az alábbi linkről: www.germangyogytudomany.hu/..............

 

Szolgáltató adatai

A szolgáltató neve: Kelemenné Dévényi Julianna
A szolgáltató székhelye: 2519 Piliscsév, Hegyes dűlő 1.
A szolgáltató elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvántartási száma: -
Fő tevékenység: -
Adószáma: -
Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: -
Kereskedő nyilvántartási száma: 
Adatvédelmi nyilvántartási számai: NAIH-
A szerződés nyelve: magyar

 

Alapvető rendelkezések

• A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény („Ptk.”) vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

• A jelen Szabályzat 2017. január 1. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad.

 

További információk és feltételek

Ennek a vállalkozásnak a székhelye Magyarországon van, így az itteni (lásd Európai Unió) jogszabályok a mérvadóak a világ bármely pontjáról lép velem kapcsolatba és alkalmazza bármely szolgáltatásomat. Ezen kívül bármilyen felmerülő probléma esetén csakis az Esztergom Városi Bíróság kizárólagos hatáskörét és illetékességét fogadjuk el függetlenül az ügy nagyságától. Az összes weboldalunkon található valamennyi általunk leírt, vagy kimondott stb. információimra érvényesek az alábbi feltételeink. Aki ezeket meglátogatja, az ráutaló magatartásával automatikusan elfogadja összes feltételünket, melyeket időről időre megváltozhatnak. Bármelyik internetes oldalam alján lévő link segítségével elérhetőek feltételeink.

A leírtak ismeretét természetesnek vesszük, elvolvasásuk elmulasztása nem képezheti semmilyen hivatkozás alapját. Az oldalaimon megjelenő népszerűen használt fogalmakat (például website, weboldal, link, honlap, e-mail stb.) külön nem magyarázzuk el, mivel ezeket a magyar internetes szaknyelv részeinek tekintünk, és természetesnek tartjuk, hogy az ilyen kifejezések jelentésének ismeretét ismeri az olvasó, hiszen az internet használatához alapvetően szükséges fogalmakról van szó.

A Germány Gyógytudomány (Új Medicina vagy Germán Új Medicina) szövegei és ábrái szerzői jogvédelem alatt állnak. Azok bárminemű mechanikus, elektronikus vagy fotografikus sokszorosítása, valamint digitális rendszerekben, mint pl. interneten, adattárolókon, elektronikus médiában, számítógépes információkiban történő tárolása és átdolgozása a szerző hozzájárulása nélkül tilos. Szükséges továbbá a szerző hozzájárulása az itt található szövegek és ábrák egyenkénti továbbadásához BTX és hasonló formában, újságokban, rendszeresen megjelenő lapokban, nyilvános előadásokon, filmfelvételhez vagy rádióban és T-v-ben történő sugárzáshoz, videón történő rögzítéshez, valamint idegen nyelvekre történő fordításhoz. A szövegek és grafikák, azok külön fotomechanikus kivonata (fénymásolat, mikrokópia) vagy másfajta üzletszerű felhasználása a szerzői jog tulajdonosának, Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamernek kifejezett engedélye nélkül tilos, valamint kizárt a digitális tartalom módosítása és átdolgozása, illetve az ilyen módon keletkezett származékos anyag további felhasználása. A szerző beleegyezése nélkül a honlapon található szövegek és ábrák a szerző által engedélyezett szűk kereten kívül semmilyen formában nem használhatók fel, ellenkező esetben bármilyen felhasználás büntetőjogi eljárást von maga után.

Az oldalunkon található valamennyi információk, módszerek, szolgáltatások, nem helyettesíthetik szakember véleményét, így kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz! És a kockázatok és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Feltételeink a hozzánk tartozó összes weboldalamra érvényesek. Az oldalainkon lévő összes hirdetésért, amik nem a mi szolgáltatásainkkal kapcsolatosak, nem vállalunk felelősséget.Aki elhagyja honlapom oldalait és más internetes honlapra kerül, akkor ott más feltételek a mérvadóak. Remélem, hogy sok hasznos információt található oldalainkon, de olvasóinknak mindig szem előtt kell tartania, hogy ezek nem helyettesíthetik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsokat. Így csak saját felelősségére látogathatja oldalainkat és gyakorolhatják módszereinket, melyek csupán saját életszemléletünket, véleményünket, tapasztalatainkat közvetítik.

Saját vagy más egészségével kapcsolatos kérdésekben mindenkinek saját orvosával kell konzultálnia, sürgős esetekben azonnal fel kell venni a kapcsolatot a sürgősségi betegellátás körzetileg illetékes szerveivel. Továbbá információim felnőtteknek szólnak. Az oldalainkon található információért semmiféle garanciát nem vállalunk. Az olvasó felelőssége az is, hogy megfelelően értelmezze az infókat, pl. különféle kérdőívek kitöltése és azok eredményei stb. Mindig vegye igénybe orvos segítségét. Honlapunkon származhatnak információk bárkitől.  Ezekért az adatokért, mint ahogy bármilyen más - akár tőlünk, akár mástól származó - internetes oldalainkon megjelenő információnak a felhasználásából eredő esetleges károkért vagy hátrányokért semmiféle felelősséget nem vállalunk.

Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán kérjük keresse fel a szakrendelést! Bármennyire kidolgozott módszerekről írunk, ezek az eszközök, nem képezhetik szakmai tanácsok és ajánlások alapját. Különféle tesztek sem adhatnak pontos útravalót. Ezek az eszközök nem  jelentenek megoldást egészségügyi problémák (pszichés és vagy fizikai) megoldásában; ilyen esetekben nem helyettesíthetik orvos szakember tapasztalatait és tudását, ezért feltétlenül ajánljuk, hogy panaszokkal és az egészséget érintő kérdésekkel, diagnosztikus és terápiás problémáikkal forduljunk a megfelelően képzett szakemberekhez. Az oldalaimon található információk felhasználásának eredményeiért semmiféle felelősséget nem vállalunk.

 

Cikkek másolása, elhelyezése: A weboldalaink linkjeit bárki elhelyezheti weboldalán korlátlanul, tovább küldheti ismerőseinek. Kérjük azonban a forráshoz minimálisan ezt feltüntetni: "Copyright Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer". Egyéb esetben kérjük keressen fel minket, hogy engedélyt adhassunk az esetleges információk megosztása tekintetében.

Az oldalainkon található adatok elképzelhető, hogy nem érvényesek más országokban. Elképzelhető, hogy egyes helyeken tiltják a felhasználásukat, illetve az elolvasásukat. Nem vállunk felelősséget azokért az esetekért sem, amikor valaki olyan helyről éri el oldalaimat, és úgy használja fel a nálam talált információkat, ahol és ahogyan azt a helyi törvények tiltják. Abban az esetben, ha valaki meglátogatja oldalaimat, úgy tekintjük, hogy a leírtakat tudomásul vette. E tekintetben nincs semmilyen különbség regisztrált és nem regisztrált felhasználók között. Fenntartjuk magamnak azt a jogot, hogy a leírtakat szabadon megváltoztathassuk. Nem vállalunk felelősséget az oldalon megjelent információkkal, illetve bármilyen az oldalaimon látogatásából eredő egyéb káresetre vonatkozóan.

 

Feliratkozással, regisztrációval automatikusan a következő feltételek kerülnek jóváhagyásra

A feliratkozó feliratkozásával jóváhagyja, hogy csak a valóságnak megfelelő adatokat adott meg, mely fölött csakis neki van hatásköre, így pl. nem más helyett regisztrál, vagy nem mással közösen használt e-mail címet, telefonszámot adott meg vagy olyan postacímet, amihez nincs hozzáférése. Így minden esetben megkap minden levelet, egyéb üzenetet, amit neki címezve elküldünk bármelyik elérhetőségen. Feliratkozási adatokat bizalmasan kezeljük és bármikor leiratkozhat a feliratkozó a listáról (bármelyik levél alján lévő linkkel vagy postai úton). A feliratkozó feliratkozásával jóváhagyja, hogy hír és reklám leveleket küldjek neki.

 

Szellemi termékek védelme

Az összes web termék, illetve bármely előadáson, konzultáció alkalmával elhangzott megoldások és a weboldalak  teljes tartalmának sokszorosítása, másolása, közzététele, terjesztése vagy bármilyen jellegű tárolása Kelemenné Dévényi Julianna előzetes írásos engedélye nélkül tilos.

 

Megvásárolható webtermékek és egyéb szolgáltatások köre

• A megjelenített termékek, szolgáltatások kizárólag online módon a honlapról rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak ÁFÁT tartalmazzák. Külön csomagolási és egyéb költség nem kerül felszámításra, csomagjaink a teljes postaköltséget is tartalmazzák (kivételt képez a külföldi kipostázás, erről részletes információ az adott termék leírásánál található).  Az árak a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett talál meg. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartom a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősíti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

• A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenített meg. A termékek adatlapján megjelenített képek nem térnek el a valóságtól. • Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akció időtartamáról. Bármelyik akció más akcióval nem vonható össze, hacsak ezt külön a Szolgáltató nem engedélyezi egyéni elbírálás alapján. Ez vonatkozik az esetleges kedvezményekre is.

• A környezetbarát politika fontossága miatt a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy semmilyen kinyomtatott (akár kötelező) dokumentumok átadására nem kötelezi Szolgáltatót, hanem e-mailben kap tájékoztatást mindenről, illetve ezen az oldalon megtalálja a legfontosabb tudnivalókat, melyet le is tölthet bármikor.  Továbbá a webtermékek tegeződő hangnemben szólítják meg a Felhasználót az eredményesebb kommunikáció jegyében.

• Felhasználónak valós adatokat kell megadnia feliratkozáskor, mely alapján elérhetővé válik Szolgáltató számára és, ha egyértelműen hamis adatokat ad meg, akkor Szolgáltató akár törölheti is az adatait, illetve megtagadhatja a kiszolgálást.

•  Felhasználó bármely oldalon iratkozik fel, automatikusan felkerül a hírlevél listára is, melyről bármikor leiratkozhat (levelünk alján lévő leiratkozó linkkel vagy postai úton). Adatait új feliratkozással tudja módosítani (akár ugyanazzal az e-mail címmel). A feliratkozással Felhasználó jóváhagyja, hogy hír és reklám leveleket kézbesíthet neki a Szolgáltató. További információ erről, lásd Adatvédelmi Nyilatkozat.

 

Rendelés menete, utalás, postázás és számlázás

• A kívánt termék oldalán történő regisztráció.

• A vevő által megadott e-mail címre érkező e-mail-ben megadott adatok ellenőrzése. Ha az adatokat módosítani kell, akkor újra regisztrálnia kell a vevőnek (akár ugyanazzal az e-mail címmel). A vevő a hírlevélre is felkerül automatikusan.

• Az online szolgáltatás árának átutalása. Ha a pénz megérkezik a számlára, akkor automatikusan e-mailen (alap esetben, ha ügyfél nem rendelkezik máshogyan a postázási adatok megegyeznek a számlázási adatokkal) elektronikus számlát kap ügyfelünk a Billzone.eu közvetítésével.

• Ezután 1-6 munkanapon belül postán ajánlott küldeményként feladásra kerül a csomag (cd, dvd, könyv esetében elsőbbségivel)  – melyről tájékoztató e-mailt küldünk -, amit a címre történő megérkezés után legkésőbb 5-10 munkanapon belül át kell vennie ügyfelemnek a postán, ha éppen a kézbesítéskor nincs otthon.  A postázás ez alapján Magyarországon belül 1-2 munkanap, míg külföldre 1-2 héten belül történik meg hozzávetőlegesen. Más fizetési és szállítási módra nincs lehetőség, kivéve, ha ügyfelemmel személyesen is találkozom pl. egy konzultáció alkalmával. Ekkor a készpénz átvételekor egyidejűleg nyugtát adunk át. Ritka esetben, postázás helyett személyes kézbesítés is megtörténhet Magyarországon belül, melyről előre tájékoztatom az ügyfelet időpontot egyeztetve vele. Ha a nyugta vagy az elektronikus számla formája nem megfelelő (papír alapút szeretne a Felhasználó), és vagy eltérnek a számlázási adatok a postázási adatoktól, akkor a vevőnek megrendeléskor a megjegyzés menüben ezt külön jeleznie kell a megfelelő adatokat megadva, mert alap esetben, mivel többnyire magánszemélyekről van szó, így az alapján számlázunk. Utalásnál a tárgyba minden esetben írja bele a Felhasználó a teljes nevét (ami egyezik a megrendeléskor megadott névvel), hogy be tudjuk azonosítani, de utalhat más bankszámláról is, ami nem az ő nevén van.  Kérem, ha más devizában és nem forintban utal, akkor a megfelelő összeget utalja át ügyfelem, mert számlámon forintban fog ez megjelenni és erről az összegről számlázunk. Kérem az átváltás és az egyéb banki költségeket ne terhelje a Felhasználó a vételárra, hanem annak teljes összegét fizesse ki átutaláskor pl. ha külföldről utal.

• Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti Szolgáltató, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával, illetve feliratkozással nyilatkozik arról, hogy nagykorú. Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét minden esetben, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert pl. Felhasználó hibás e-mail címet vagy egyéb hibás adatot adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

• A megrendelés elküldése előtt Felhasználó még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat (adatbeviteli hibák ellenőrzése), illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.

• Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartom a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatom a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

• Felhasználó a csomag átvételekor (kézbesítéskor) a kézbesítő előtt köteles megvizsgálni az adott terméket és bármilyen észlelt sérülés, meghibásodás esetén azonnal jegyzőkönyvet felvetetni a kézbesítővel. Sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni a Felhasználó. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt ugyanis Szolgáltató nem fogad el! Szolgáltató postázás előtt ellenőrzi az adott terméket minden esetben.

• Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni.

 

Elállás joga és garancia

• A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket, melyet Szolgáltató kiterjeszt 14 napra (naptári nap).

• Az elállási jog gyakorlása esetén a Felhasználót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését, illetve sérült termékeket nem vesz vissza, ha arról nincs kézbesítő által jegyzőkönyv kiállítva.

• Elállás esetén kérjük a Felhasználót, hogy lehetőleg ajánlva juttassa vissza a terméket, hogy biztosan megkapjuk azt. Ezen kívül kérjük csatolja mellé az eredeti számlát.

• Nem illeti meg az elállási jog Felhasználót olyan termék esetén, mely Felhasználó személyéhez kötött, Felhasználó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

• Szolgáltató a termék visszaérkezését követően a fenti jogszabály értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a Felhasználó részére.

• Amennyiben Felhasználó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését e-mailen teheti meg (lásd fenti elérhetőség). Postai úton (lehetőleg ajánlva, hogy biztosan megérkezzen) tudja a Felhasználó visszaküldeni az adott terméket a Szolgáltató nevére és címére (lásd ebben a Szabályzatban megtalálható Szolgáltató adatai alapján).

•  A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Felhasználó bankszámla számlájára (ahonnan korábban a vásárlás lezajlott) Szolgáltató visszatéríti a termék vételárát.

•  Annak érdekében, hogy a törvényben hatályos 30 napos határidőn belül vissza tudjuk utalni a vételárat kérjük a fenti kritériumok betartásának figyelembevételét, a termék mihamarabbi visszaküldését.

• Felhasználó panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található e-mail elérhetőségen, aki 30 napon belül válaszol erre. És ugyanezen a címen Felhasználó jelezheti kifogását, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről. Ha panasz esetén a válasszal a Felhasználó nem ért egyet akkor a területileg illetékes szakhatóságot érdemes felkeresnie: az ügytől függően pl. Fogyasztóvédelmi Felügyelősség, Budakalász Város ÖnkormányzataPest Megyei KormányhivatalKözigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi HivatalaNemzeti Adó és Vámhivatal és Békéltető Testületek

 

Adatvédelmi nyilatkozat

Az adatkezelés nyilvántartási számai: NAIH-……..

 

Az adatszerzés biztonságos folyamata

1. Az adatgyűjtés online feliratkozáson keresztül valósul meg. A feliratkozásnál egyértelműen fel van tüntetve, hogy az adatokat bizalmasan lesznek kezelve és mindenki csak saját valós adatait adhatja (más helyett nem regisztrálhat) és, hogy feliratkozással jóváhagyja, hogy hír és reklámleveleket is kaphat, továbbá bármelyik levél alján lévő link segítségével le tud iratkozni a listáról vagy postai úton. Ezen kívül egyértelműen megemlítésre kerül, hogy minden orvosi jellegű probléma kapcsán keressük fel a szakrendelést, valamint mindenki saját felelősségére tudja alkalmazni a módszereket, melyeket megtalál a honlapon. Ezen közlemény minden honlap alján is megtalálható.

2. A megadott adatokat, feliratkozónak lehetősége van átnézni és hiba esetén kijavítani őket újabb regisztrációval. Ebben a levélben szintén megtalálható az adatvédelmi nyilatkozat és felhasználási feltételek linkje.

Regisztráció után így bárki megismerheti a feltételeket, és szabadon eldöntheti ez után, hogy jóváhagyja-e azokat vagy sem, lásd leiratkozás segítségével.

 

A felhasználók adatai

A Germán Gyógytudomány elkötelezett a felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Germán Gyógytudomány a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

A Germán Gyógytudomány az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 1992. évi LXIII. törvény - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény);
  • 1995. évi CXIX. törvény - a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (Katv.);
  • 2000. évi C. törvény - a számvitelről (Számv. tv.);
  • 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
  • 2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

    .....

    .Alapelvek az adatkezelés során

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli. A Germán Gyógytudomány honlapjain mindenki önszántából tud regisztrálni, aki természetes, cselekvőképes 18. életévét betöltött személy és elismeri, hogy csakis saját adatait adja meg, tehát nem regisztrál más nevében. Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig. Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető. Az érintettet - egyértelműen, közérthetően és részletesen - tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:

a) felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;

b) pontosak, teljesek és ha szükséges időszerűek;

c) tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos. A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.

Személyes adat (beleértve a különleges adatot is) az országból - az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül - harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az EGT-államokba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha a Magyar Köztársaság területén belüli adattovábbításra kerülne sor.

 

A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

A Germán Gyógytudomány tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. A felhasználó felelőssége, hogy csak olyan adatai kezeléséhez adjon hozzájárulást, amelyek tekintetében az adataival történő esetleges visszaélés kockázatait mérlegelte. Külső szerverek segítik a honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését (pl. Google). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani.

Elérhetőségük: www.google.com/analytics 

Szintén külső szolgáltató végzi a hirdetések kiszolgálását. Az ezzel kapcsolatos adatkezelésekről a hirdetési szolgáltató (Google AdSense) tud felvilágosítást adni a www.google.com/adsense címen található elérhetőségein. A Google AdSense érdeklődésen alapuló hirdetéseinek testre szabását és lemondását a következő címen kezdeményezheti: www.google.com/adsense/support/bin/request.py?contact=abg_afc&hl=hu

A szolgáltató, illetve a megjelölt külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség. A külső szolgáltatók a felhasználói szokások mérésével, valamint a hirdetések kiszolgálásával kapcsolatosan, információgyűjtés céljából ún. webjelzőket (web beacons) is használnak. A webjelzők funkciója hasonló, mint a sütiké, de ezek letiltására nincs lehetőség a böngészőkben.

 

A honlapokon történő regisztráció

Az adatkezelés célja: a felhasználók kiszolgálása, cikkek elküldése, tájékoztatása hírlevél és alkalmi üdvözlet küldése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása.

A kezelt adatok köre: a feliratkozók, akik hírlevél regisztráció alkalmával vezeték- és keresztnév, e-mail cím megadására vannak kötelezve. Webtermékek esetében (cd és vagy könyv) vezetéknév, keresztnév, e-mail, mobilszán, postacím, számlázási cím megadása kötelező. Csoportos foglalkozás, elődások esetén pedig vezetéknév, keresztnév, e-mail, mobilszán, postacím megadása kötelező. Ajánlás esetén vezeték és keresztnév, fénykép, város és foglalkozás adatainak nyilvános megjelenítése az ajánlással együtt.

Az adatok törlésének határideje: Miután a feliratkozás, az adatok ellenőrzése után megerősítésre került, a hozzájárulás visszavonásáig, tehát amíg az illető bármelyik levél alján megtalálható link segítségével le nem iratkozik a levélsorozatról vagy amíg a szolgáltatás érvényben van. Csoportos összejövetelnél az emlékeztető e-mailről történő leiratkozásáig, mely segítségével lehet jelentkezni az adott programra, vagy amíg a szolgáltatás érvényben van. Ezekről szintén bármelyik levél alján lévő leiratkozó link segítségével vagy postai úton le lehet iratkozni. Egyéb szolgáltatásnál visszavonásig maradnak megőrzés alatt a személyes adatok az ajánlással egyetemben (lásd e-mailen történő értesítés).

A személyes adatokat ugyanazzal az e-mail címmel újbóli feliratkozással lehet módosítani. Ha pedig más e-mail címmel szeretne regisztrálni a felhasználó, akkor előbb a régi adatokat érdemes törölnie a leiratkozó link segítségével (mely minden levél alján megtalálható) vagy postai úton, hogy ne kapjon duplikálva leveleket más-más ügyfél által megadott e-mailcímekre. Akik pedig nem a hírlevélre iratkoztak fel: hanem egyéb szolgáltatásokra és megváltozik az adatuk, azoknak ezt jelezniük kell új feliratkozással, ha még a szolgáltatás nyújtása folyamatban van. Továbbá bármilyen szolgáltatásra iratkozik fel valaki, automatikusan a hírleveleket is meg fogja kapni, ahogy ezt feliratkozásnál le van írva a honlapon és arról önszántából tud leiratkozni bármelyik levél alján lévő link segítségével vagy postai úton.

 

Tartalom és információmegosztás

A felhasználó által megadott tartalomért a felhasználó felel.

 

A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

A Germán Gyógytudomány számítástechnikai programja által gyűjtött adatok, adatmegőrzési helyén, azaz a székhelyén megtalálhatóak.

 

Jogorvoslat

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél

a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,

b) személyes adatainak helyesbítését, valamint

c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

Továbbá a 15.§ (1) bekezdés szerint az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

Adatok módosítása, törlése, zárolása

A Felhasználó bármikor módosíthatja vagy kérelmezheti adatainak helyesbítését az itt meghatározott elérhetőség(ek)en és mód(ok)on.

A Felhasználó - a kötelező adatkezelés kivételével - törölheti személyes adatait vagy kérelmezheti a személyes adatainak törlését vagy zárolását az itt meghatározott elérhetőség(ek)en és mód(ok)on (pl. email útján).

A Felhasználó személyes adatait szankciószerűen a Felhasználási Feltételekben meghatározott esetekben, az itt meghatározottak szerint is törölheti a Germán Gyógytudomány. A Felhasználó személyes adatait a inaktivitás esetén szintén törli a Germán Gyógytudomány.

A Felhasználó személyes adatait akkor is törli a Germán Gyógytudomány, ha kezelése jogellenes; az adatkezelés célja megszűnt; vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt; azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte; vagy ha az adatkezelés hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki.

A Szolgáltatás megszűnésével - a jogszabályokban előírt (pl. számlázási) kötelezettségek teljesítéséhez szükséges adatok kivételével - a Germán Gyógytudomány törli a Szolgáltatás Felhasználóinak a konkrét Szolgáltatáshoz kapcsolódóan kezelt személyes adatait. A Szolgáltatás átnevezése, átalakítása, más Szolgáltatással való egyesítése nem jelenti a Szolgáltatás megszűnését.

Törlés helyett a Germán Gyógytudomány zárolja az adatokat akkor, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatot kizárólag addig kezeli a Germán Gyógytudomány, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárja.

A gazdasági reklámot tartalmazó közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés küldéséhez adott hozzájárulás megkeresés-típusonként (pl. hírlevél stb.) külön-külön bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható a levelek alján. A Felhasználási Feltételekben meghatározott esetekben - a jogszabályok adta kertek között - a hozzájárulás visszavonása után a Szolgáltatás nem vehető igénybe. A hozzájárulás visszavonása más esetekben nem jár a Szolgáltatás igénybevételének (pl. regisztráció) megszüntetésével.

A Felhasználó végfelhasználói készülékén elhelyezett munkamenetre szóló cookie a böngésző bezárásával törlődhetnek. A Felhasználó végfelhasználói készülékén tartósan elhelyezett böngésző cookie a készülék merevlemezére kerül, és az internetes böngésző bezárása után is megmaradhat a cookie manuális törléséig, illetve a időtartamának lejártáig, mely beállítással módosítható. A Felhasználó végfelhasználói készülékén elhelyezett böngésző cookie-k bármikor törölhetőek a készülékről, a böngésző megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig visszautasítható a cookie-k használata, ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy a Felhasználó nem fogja tudni kihasználni az adott Szolgáltatás összes funkcióját. Minden egyes böngészőben illetve végfelhasználói készüléken külön-külön szükséges a letiltást végrehajtani. A cookie-k kezelésére általában a böngészők eszközök/beállítások menüjében az adatvédelem beállításai alatt van lehetőség. A flash cookie végleges törléséről az alábbi oldalakon olvashat bővebben: http://j-avascriptprog.hu/2011/02/28/flash-cookie-1-resz-megosztott-helyi-objektum/ (magyar nyelven), http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html (angol nyelven).

 

Tájékoztatás

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Germán Gyógytudomány által az adott Szolgáltatással összefüggésben kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról az adott Szolgáltatás Felhasználási Feltételeiben illetve az itt megjelölt elérhetőségeken.

A Germán Gyógytudomány a Felhasználó kérelmére tájékoztatást ad a Felhasználóra vonatkozó, az adott Szolgáltatással összefüggésben általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. a Germán Gyógytudomány a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 25 napon belül adja meg a kért tájékoztatást.

Bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetve jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkereshetik a Germán Gyógytudomány -t tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett. A Germán Gyógytudomány a megkereső szerv részére - amennyiben a pontos célt és az adatok körét megjelölte – a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat rendelkezésre bocsátja.

 

Tiltakozás személyes adat kezelése ellen

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Germán Gyógytudomány -ra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges.

Ha a Germán Gyógytudomány a Felhasználó tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és az esetleges adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett Felhasználó személyes adatát korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Ha az adatkezelést (pl. számviteli) törvény rendelte el, az adatkezelő a Felhasználó adatát nem törölheti, viszont a személyes adatot nem továbbítja az adatátvevő részére, ha a tiltakozással egyetértett, vagy bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

 

Igény bejelentése

A Germán Gyógytudomány az egyes Szolgáltatásaihoz kapcsolódó igények bejelentésére egyféle módon lehetőséget adhat: email útján.

Amennyiben a Germán Gyógytudomány az igény benyújtására email útján lehetőséget ad, a korábban a Germán Gyógytudomány részére az adott Szolgáltatással összefüggésben megadott email címről érkezett igényt KA a Felhasználótól érkezett igénynek tekinti. Egyéb email címről, benyújtott igények esetén a Felhasználó akkor nyújthat be igényt, ha - a Germán Gyógytudomány vagy jogszabály által meghatározott módon - megfelelően igazolta felhasználói minőségét.

Amennyiben a Germán Gyógytudomány adatkezelése nem az érintett hozzájárulásán alapul, hanem az adatkezelést harmadik személy visszaélésszerűen kezdeményezte, az érintett kérheti a rá vonatkozó, valamely Felhasználó által róla közzétett személyes adat törlését, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatást személyazonosságának és a személyes adattal fennálló kapcsolatának megfelelő igazolása mellett.

A Felhasználó halála esetén a halotti anyakönyvi kivonat bemutatásával illetve másolatának a Szolgáltatás ügyfélszolgálati címére történő megküldésével a Felhasználó bármely közeli hozzátartozója, illetve az, akit végrendeleti juttatásban részesített, kérheti a Felhasználóval fennálló kapcsolatának igazolása mellett a Felhasználóra vonatkozó adatok törlését, valamint jogos érdekének igazolása mellett az adatok továbbítását.

A Germán Gyógytudomány akkor biztosítja a jogszabályok által előírt jogorvoslati igények előterjesztésének lehetőségét, amennyiben az érintett (akár Felhasználó, akár egyéb érintett) a jogszabály által meghatározott módon - megfelelően igazolja személyazonosságát és az érintett adattal fennálló kapcsolatát.

Bármely érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (elnök: dr. Péterfalvi Attila, 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-1-3911400, www.naih.hu

 

Név: Adatvédelmi Biztos Hivatala
Székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 22.
Postacím: 1387 Budapest, Pf.: 40.
Telefon: 06-1-475-7186, 475-7100
Telefax: 06-1-269-3541
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Név: Budapesti Békéltető Testület
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 20 33

 

Tárhelyszolgáltató:

Jelen-Lét-Elem Kft. - Web& Hosting
Székhelye: 8060 Mór, Mátyás király u. 55.
Weboldala: www.webandhosting.eu
E-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszáma: +36-70-322-8618

Különprogramok

kulonprogram
A GNM különprogramjai

Esettörténetek »

esettortenet
Tapasztalatok, esettörténetek