10242017K
Frissítve2017 okt. 09, H

slot

3.) FÉLREVEZETÉS, MEGTÉVESZTÉS, HELYTELEN MEGHATÁROZÁS

1.) Daganat és sorvadás? (9. o.) lásd 2. pont
2.) „… a rák az a fizikai, testi megnyilvánulás, mely a megbetegedések konfliktus-aktív szakaszában történik. Ez lehet sejtszaporulat vagy szövetcsökkenés, sorvadás. Hogy éppen melyik…” – Következetesen kimaradt a a funkciócsökkenés vagy funkciókimaradás és nem csak a KA-fázisban látunk sejtszaporulatot!!. (19. o.)

3.) Itt ellentmondás van:
 
Az első ábrán a lélek indít el egy szervi elváltozást, a második ábrák pedig szinkronban mindegyik szinten egyszerre következik be. Helyesen: egy bizonyos konfliktus mindhárom szinten (lélek, agy, szerv) egyszerre beindít egy elváltozást. (11. o.)
4.) daganat vagy sorvadás? (19. o.) Itt sem említi a funkciócsökkenést és funkciókimaradást.
5.) agyi relé (Hameri góc) - az agyi relé nem egyenlő a Hameri-Góccal (20. o.)
6.) Megnyilvánul az elváltozás biológiai értelme = helyesen: Megnyilvánul az ÉBK biológiai értelme. Az ÉBK-nak két fázisa van, az elváltozás csak az egyik fázisban zajlik, a másikban annak helyreállítása. Következetesen csak az elváltozás biológiai értelméről beszél a Szervatlasz (20., 29., 30. o.)
7.) Alkalmazkodási különprogram = A különprogram alkalmazkodik? Az Értelmes Biológiai Különprogram létrejön és mindig biológiai értelme van, mely az egyén túlélését szolgálja. (21. o.)
8.) Még 10-20 konfliktusba való visszaesés után sem alakul ki funkciókárosodás. = nem helyes! (22. o.)
9.) Hogy jön az elmezavar a 3. természettörvényhez? Csak összezavarja az olvasót. (26. o.)
10.) Tüdő és kehelysejtek = helyesen:  Tüdő alveolusai (léghólyagocskái) és kehelysejtjei.
11.) Hamer doktor legújabb agytörzstérképén 24 vezérlőközpont van. Ez a térkép elavult, a feltüntetett relék elhelyezése rossz és hiányos (itt csak 19 agyi relét láthatunk). 30. o.
12.) Gombák, gombabaktériumok, mycobaktériumok = a gombabaktérium csak a mycobaktérium másféle elnevezése, a magyar orvosi szaknyelv a gombabaktériumot nem ismeri. (30. o.)
13.) Önértékelés letörés, elkeseredés. Hátráltatnak, akadályoznak (Ezt kifogásolták tizenheten a fordításban, hogy a hátráltatás nem azonos az akadályoztatással… Most mégis az?) Önleértékelés a mandulánál??? (37. o. Mandulák)
14.) Mandula – lapos, felszívó jellegű vagy karfiolszerűen növekvő, kiválasztó jellegű mirigydaganat = Hamer doktornál csak karfiolszerűen növekvő szekréciós adenocarcinoma olvasható. (37. o. Mandulák)
15.) Hamer doktor szerint itt felszívó jellegű adenokarcinóma is előfordul. (39. o. Kehelysejtek) Roberto felülbírálta Hamer doktort, véleménye szerint Hamer doktor ebben az esetben tévedett. Hamer doktornak viszont pontos magyarázata van erre.
16.) A Tud.táblázatban laposan növekvő reszorpciós alveoláris adenocarcinomát is említ Hamer doktor. Roberto ezt is jobban véli tudni. (40. o. Tüdő)
17.) Tüdő (mirigyszövetek) = pontosabban kellene meghatározni a szövetet. A Tüdő alveolusairól van itt szó, vagyis a Tüdő léghólyagocskáiról. (40. o. Tüdő)
18.) A tuberkulózis gombabaktériumok elbontják a körgócot. = helyesen: A tuberkulózisbaktériumok elbontják a feleslegessé vált Tüdő-léghólyagocskákat. A körgóc a röngtenfelvétel neve. (40. o. Tüdő)
19.) Tüdősejtek szaporítása = konkrétan a Tüdő alveolusainak szaporítása (a Tüdőben többféle sejt van) (40. o. Tüdő)
20.) Hamer doktor szerint a KA-fázisban: „tömör, karfiolszerűen növekvő kiválasztó jellegű, vagy laposan növekvő felszívó jellegű mirigydaganat” Megtévesztő, hogy a gyomor és a nyombél egy oldalon kerül említésre, mert a nyombél KA-fázisában nem fordul elő karfiolszerűen növekvő szekréciós (kiválasztó jellegű) mirigydaganat. Vagy meg kellett volna jelölni, hogy a duodenum (nyombél) bevezető szakaszán kívül lehet. (41. o. Gyormor és nyombél)
21.) KA-fázisában Hamer doktor szerint „karfiolszerűen növekvő, szekréciós adenocarcinoma vagy túlnyomó részben göbös, reszorpciós adenocarcinoma” van. A Szervatlaszban ehelyett csak ez szerepel: tömör, karfiolszerűen növekvő máj-mirigydaganat. (42. o. Máj)
22.) elhagyatottsági túlödémásodás = helyesen: túlzott ödéma az elhagyatottság vagy az „elhagyatottság-konfliktus” miatti (43. o. Hasnyálmirigy)
23.)


A prosztata nemi váladékot termel, nem pedig hormonokat! Súlyos tévedés! (50. o. Prosztata)
24.)
 
Hamer doktor azt írja, hogy a húgycső összenyomása max. 5 %-os lehet a KA-fázisban. (50. o. Prosztata)
25.) A méhnyálkahártyát és a petevezetéket nem kell egy lapon említeni, mert különböző konfliktustartalmai, biológiai értelmei vannak! A petevezetéknek például nincs nagymamára, unokára vonatkozó „veszteség-konfliktus”-a. (51. o. Méhnyálkahártya és petevezeték)
26.)
 A középfül és az Eustach-kürt elváltozásait csak „falat-konfliktus”-ok okozhatják, itt csak entodermális szövetek találhatók, itt nincs ektodermális szövet, vagyis„elválasztás-konfliktus”-ból adódó elváltozás. (54. o. Középfül)
27.)
 
Ez nem érthető, megtévesztő! Aktív fázisban van perisztaltika ott, ahol elakadt a „falat”. Miután ez megoldódott, a bél többi részében lesz fokozott perisztaltika. Lásd Tud. Táblázatban: 35. o. magyarázatát! (57. o. középagy)
28.)
 helyesen: simaizomszövet (!) hisz többféle izomszövet van. (59. o. Bélizmok)
29.)

Sem gyorsított, sem lassított daganatelbontás nincs. Fenti példának pedig semmi köze a dysmenorrhoe-hoz (erős alhasi fájdalmak a menstruáció alatt). A dysmenorrhoe az endometriosis megoldási fázisa befejezést követő állapota vagy konstelláció. (60. o. Méhizomzat)
30.)
 „kitojni”??? (60. o. Méhizomzat)
31.) Innen hiányzik egy fontos információ, lásd a Tud.táblázatban: Ha a Hameri-Góc a középagy bal felén jelenik meg, a jobb szívfél simaizomzatán lesz elváltozás. Ez kivételt képez a többi ősi mezodermális szövethez képest. De sehol sem olvashatunk erről! (61. o.. Szívizmok)
32.) „Testfolyadék-áramlási, érszűkület-félelmi konfliktus” - ilyen konfliktus nincs! (62. o. Szívizmok)
33.)
A szociális vonatkozás kissé megtévesztő, túl általánossá teszi a konfliktust. Hamer doktor ezt nem használja. (64. o. A kisagy)  
34.)
 Folyamatos tévedés, ill. következetes megtévesztés: gombabaktérium egyenlő a mycobaktériummal, a TBC pedig egy mycobaktérium, tehát zárójelbe kellene tenni vagy odaírni, hogy például a TBC, vagyis helyesen: mikroorganizmusok (mycobaktériumok, pl. TBC) (64. o. A kisagy)
35.)
Miért csak Női előd/utód? Itt nem csak nőkről van szó, a férfiaknak ugyanúgy van elődjük és utódjuk! (64. o. A kisagy, 76. o. Nagyagy velőállomány, 77. o.)
36.)
 
Hogy kell érteni azt, hogy csak valamilyen fajtárs, hozzátartozó vagy egyéb élőlény válthat ki ilyen konfliktust? Ha véletlenül a mellkasához csapódik egy kis motoros játékrepülőgép, az is megélhető „támadás-konfliktus”-ként! Itt bármiféle támadás beindít egy ÉBK-t, amely a kisagyból vezérelt szervek közé tartozik. (64. o. A kisagy)
37.)
 
Önértékelési- és másokat értékelési zavar – a kisagynál nincsenek önértékelési konfliktusok! (64. o. A kisagy)
38.) Női előd/utód – lehet férfi előd/utód is! Mit jelent, hogy  „(fix) anya/gyermek”?????? (64. o. A kisagy)
39.)
 Az ascites mindig Vese-gyűjtőcsatorna szindrómánál fordul elő. A kisagy bevezető fejezetében sincs sehol megemlítve az, hogy a folyadékgyülemek, melyek az ide tartozó szervek esetében fordulnak elő, általában mind az adott ÉBK megoldási fázisával egybeeső aktív Vese-gyűjtőcsatorna szindróma eredménye.
40.)
A szociálisan érzéketlenné válás mióta mezodermális „alapmotívum”? Nem kisagyi?
Hol van itt önértékelési vagy másokat értékelési zavar??? Stb. semmi nem jó. (77. o. Nagyagy velőállomány)
41.)
Ami lehet fájdalmas = helyesen:  ami fájdalmas, mert ez a folyamat mindig fájdalommal jár (olykor elviselhetetlenül nagy fájdalommal akár) (79. o. Porcok, ínak stb.)
42.)
Ami lehet fájdalmas = helyesen:  ami fájdalmas, mert ez a folyamat mindig fájdalommal jár (olykor elviselhetetlenül nagy fájdalommal akár) 80. o. Csontok
43.)

… egy csapásra „cikk-cakk”?? Nem tudok a munkahelyemtől megszabadulni. Nem tudom az elkötelezettségeimet felszámolni, elvágni, befejezni.Itt a hagsúly nem ezen van. Az érzelmi tartalmak túl sokrétűek, megtévesztőek. Fontos csak azt tudni, hogy mi a különbség a „nem tudok” és „nem szabad” között. Ide a „nem tudok”, „nem vagyok rá képes” érzelmi tartalmak vonatkoznak. Az ektodermális fogzománcra pedig a „nem szabad” megtennem valamit konfliktus. Példa a „nem tudok”-ra: A tacskó mindig alárendeltnek érzi magát a németjuhász kutyával szemben. Megharapná, de nem tudja, mert sokkal kisebb és gyengébb nála. = „önleértékelés-konfliktus” a fogcsontra vonatkozóan. Példa a „nem szabad”-ra: A tacskó mindig felbosszantja a németjuhász kutyát, legszívesebben megharapná, de a gazdája nem engedi neki, mert mindig visszahúzza a pórázzal. Nagyon szívesen érintkezne fogával a tacskószőrrel. = „elválasztás-konfliktus” a fogzománcra vonatkozóan. (81. o. Állkapocs és fogcsont)
44.) - Helytelen meghatározások a fogak konfliktusaira. Helyesen:
Metszőfogak: Nem tudok vagy nem szabad odaharapni, odakapni, fogaimat vicsorítani
Szemfogak: Nem tudom vagy nem szabad megharapni, megfogni, befogni, megszorítani
Őrlőfogak: Nem tudok vagy nem szabad megrágni. . (81. o. Állkapocs és fogcsont)
45.)
 A nincs értelme az életemnek a gerincre vonatkozó konfliktus. (82. old. Funkcionális vonatkozások) A mellrák konkrétan a mellkasra vonatkoztatott önleértékelés, de van egy általánosabb konfliktusa is a mellkasnak, amennyiben lealacsonyítva vagy alárendelve, alulmaradva érzi magát valaki.
Bé-kategóriás – ez a szlenges kifejezés nem méltó ehhez a tudományhoz! . (82. old. Funkcionális vonatkozások)


Hamer doktor szerint a vállra a nem vagyok elég jó anya/apa, gyerek vagy partner konfliktusa vontakozik (a kezűségtől függően) – A bal és a jobb oldali nyílnak mindkét oldalon a felkarfejre (vállra) és nem a felkarcsontra kellene mutatnia! (82. old. Funkcionális vonatkozások)

   Ilyet Hamer doktor nem írt a karokra. (82. old. Funkcionális vonatkozások)

 Ilyet Hamer doktor nem írt a combcsontra. (82. old. Funkcionális vonatkozások)
 Térd: Hamer doktor szerint ez a sportossági önleértékelés a térdre vonatkoztatva, vagy átvitt értelemben véve az elismerés hiánya, nem tudok érvényesülni.  (82. old. Funkcionális vonatkozások)

 
Sokkal egyértelműbbek Hamer doktor meghatározásai a csontok konfliktusait illető!
 Könyökre vonatkoztatott önleértékelés: nem tudok ölelni, karolni, dobni, lőni, lökni, ütni stb. A könyök konfliktusa hasonlít a térdéhez, pl. nem kap elismerést (teniszező, kézilabdázó, kézműves). . (82. old. Funkcionális vonatkozások)
Hiányos az ábra!
46.)
 megtévesztők a jelzők, mint például az elkedvtelenedés, önvád, bűnösség érzés stb., mert ezek az érzések nem mindig az önleértékelés miatt jelennek meg! (83. o. Leukémia)
47.) A környező szövetek csonthártya általi transzszudatív duzzanata – miért a csonthártya által jön a duzzanat? A duzzanat feszíti a csonthártyát, azért fáj. (83. o. Leukémia)
48.)
  Miért ismét? Honnan fordult vissza a szív? A fejlődéstörténet során átfordult a szív, de nem forgolódott. Így azt sugallja az írás, mintha az összes többi szerv is visszafordult volna, és egyedül a szív fordult volna vissza! (85. o. Szívizmok)
49.)

Nem is annyira veszélyes??? Mindkettőbe bele lehet halni! Össze-vissza kalapálás = helyesen: tachycardia és tachyarrythmia! (85. o. Szívizmok)
50.) epileptokrízis  = helyesen: itt epileptikus krízis! (85. o. Szívizmok)
51.)
 
Daganat miért szerepel a címben? (85. o. Szívizmok)
52.)
 
Ez nem igaz! A combtő és a térdhajlat konfliktusa rossz. (86. o. Vérerek fala)
53.)
 Érfal-elváltozás különprogram??? Helyesen: az érfal ÉBK-ja (86. o. Vérerek fala)
54.)

A cellulitis Vese-gyűjtőcsatorna szindrómánál fordul elő! (Az elhagyatottsági konfliktus nem elég magyarázat.) Cellulitis = függőben maradt lipomatosis gyógyulás!! Ez nagyon fontos tényező a konfliktusmeghatározásban. (87. old. Nyirokcsomók és nyirokerek)
55.)
A záróizmok nem épülnek újjá, nincs előbontás és maradandó megerősítés. Ez csak a méhnyakizomra érvényes. Az egész oldal tévedésen alapul, ezért rossz! (91. o. Méhnyak-záróizomzat)
56.)
 Innen hiányzik a májvezeték, tehát helyesen: máj- és epevezetékek laphámja (97.o. Nagyagy-kéregállomány)
57.)
 
- előérzet, utóérzet = erről szó sincs! Ez abból a téves fordításból adódik, hogy a pre- előtagot „elő-„nek, a post- előtagot pedig „utó-„nak fordította a fordító, sőt, később ezt meg is magyarázza! (98. o. Nagyagy kéregállomány)
58.)
 
Helyesen: Az ún. veseelégtelenség (veseleállás)!
Ugyanaz a következetes hiba, mint az 52. oldalon. Nem zárja el a „lefolyót” a szervezet, a karbamidot meg sem említi, pedig fontos eleme a szindrómának! (53. o. Vese-gyűjtőcsatorna szindróma)
59.)
Válaszreakció-programjainál – helyesen: Értelmes Biológiai Különprogram  (98. o. Nagyagy kéregállomány)
60.)

Csak feltételesen? félrevezető. Konstelláció után lehetséges, hogy ugyanazon az oldalon több góc van.
A biológiai oldalúság nem a harmadik változó!
61.)
 = helyesen: A laphámérzékenység fajtái (99. o.)
62.)

duodeni = bulbus duodeni (99. o. Érzékenység lefutás sémák)
nyaki nyirokvezetékek????? = ezek a kopoltyúhasadékok maradványai, vezetékekről nincs szó!
(99. o. Érzékenység lefutás sémák)
laphám bevonata = laphámbevonata (99. o. Érzékenység lefutás sémák)
Itt ájulás nincs, csak rövid ideig tartó öntudathiány, lásd a szótárban: absence (99. o. Érzékenység lefutás sémák).
63.)

Kapcsolat- vagy érintkezés-megszakadási, elhatárolódási konfliktus? Ld. könyv.  (104. o. Szem kötőhártya, szaruhártya, lencse)
105. old.
64.)

Orrüreg, orrmelléküreg (az orrmelléküreg = arcüreg, homloküreg), rossz a felsorolás (105. o.)
65.)
 Sehol nem hívja fel a figyelmet, hogy sinusitis akkor lép fel, ha ezzel egyidőben Vese-gyűjtőcsatorna szindróma is fennáll. (105. o. orrüreg, orrmelléküreg)
66.)
 
laphám levedzése? Fül-üregi, arcüregi elhatárolódási, elválasztási konfliktus????? (105. o. orrüreg, orrmelléküreg)
67.)
 
szívtájéki??? Helyesen: szeretném keblemre ölelni. (106. Felhám)
68.)
Itt nem említi, hogy le kell szívni a tejet, váladékot, mert nem szívódik fel magától. (107. o. Felhám)
69.)

Megdícsérés- elismerés-hiányérzet. Nem rövid ideig tartó emlékezetkiesés van, hanem rövid távú! A nemrég történt dolgokra nem emlékszik, nem pedig rövid ideig tart az emlékezetkiesés! (106. Felhám)
70.)
Itt van ájulás, zavartság és zagyva beszéd?????? (106. o. Felhám)
71.)
Visszahúzódjon? Leváljon? Elkülönüljön? Hamer doktor szerint ennek az ÉBK-nak az értelme a hüvely fekélyes tágítása, hogy a hímvessző könnyebben be tudjon hatolni.  (108. o. Hüvely)
72.)

Utána lehet nézni, hogy milyen régi anyagban hová sorolta! Helyesen pont fordítva: KA-fázisban túlérzékenység, MK-fázisban érzéketlenség!
A fájdalom nem lehet erős, hanem mindig erős! A zárójeles rész felesleges, mert mi van, ha rászokik a morfiumra??? (109. o. Csonthártya)
73.)
 
Hamer doktor leginkább Női szexuális birtokzónának és férfias birtokvesztés birtokzónának hívja ezt a két (bal, ill. a jobb oldali) birtokzónát! Szükségtelen az átnevezés! (118. o. birtokzóna)
74.)
 
Az első ábrán a lélek indít el egy szervi elváltozást, a második ábrák pedig szinkronban mindegyik szinten egyszerre következik be. Helyesen: minden DHS ugyanabban a pillanatban mindhárom szinten (lélek, agy, szerv) egyszerre beindít egy elváltozást. (11.old.)
75.)
 
A szürke hályog rendszeresen visszaes? konfliktusok miatt van? Hamer doktor szerint a szürke hályog egy nagyon erős, vizuális „elválasztás-konfliktus” gyógyulási fázisa, nem feltétlen rendszeresen visszaes? konfliktusok miatt van!
(104. o. Szem kötőhártya, szaruhártya, lencse)
76.)

Hamer doktor szerint retinaleválás csak az MK-fázisban van! (112. o. szemüvegtest és ideghártya)
77.)
Mivel a látókéreg képfeldolgozó és optika-szövetmennyiség-vezérlő egység? Melyik orvosi lexikonban olvasható ez a meghatározás?
Alul- és túlérzékenység? = helyesen: érzéscsökkenés vagy fokozott érzékenység
Egyetlen látókéreg különprogram agyi duzzanata epileptokrízisben (a lélek felé) vizuális zavarokat, vizuális csalódásokat okoz??????? Hogy kell azt érteni, hogy a lélek felé? Lehet másfelé is? (143.o. látókéreg)
78.)
144. old. Teljes oldal téboly!
Pre-motorikus és látókérgi mezők

- frontál-kortikális = helyesen: homloklebenyi !!!! (homloklebeny = lobus frontalis)
- kopoltyúív-vezeték – ilyen szervünk nincs!! A Szervatlaszban pedig még funkciója is van, sőt, a nem létező vezeték el is tud záródni. Hamer doktor a kopoltyúhasadékra gondolt!
- konfrontáció-paranoia? Ilyet Hamer doktor nem ismer.  
- Ún. FRONTÁL-PARANOIA????? Frontál = azt jelzi, hogy a homloklebenyben vannak a Hameri Gócok, és ezek együttállása paranoiát okoz.
- … rettegéses zavarodottság, megzavarodottság – milyen lehet az a rettegéses?
- a megjelölt két konfliktus a homloklebenyben téves, sem a konfliktus, sem a szerven megjelenő elváltozás nem egyezik a Tud.táblázattal!


Beledermed – mibe dermed bele valaki, miközben megmerevedik a félelemtől? 
Frontál-okcipitális = helyesen: frontooccipitalis vagyis nyakszirtlebenyi


Üldözési-para-konstelláció? Para jelentése: 1. szóösszetételek előtagjaként a vele összetett fogalomnak vmihez való hasonlóságát, mellérendeltségét v. vmi ellen való felhasználását jelöli vagy: pénzegység, a dinár századrésze. Egyik jelentéssel sem érthető ez a konstelláció! 


Semmilyen leírást nem lehet találni az akut pszichózisról! Az akut pszichózisnak itt semmi keresnivalója nincsen, mert az csak a birtokzónáknál érvényesül.

Gondolkozás = helyesen: gondolkodás,
A retina szituációtól való rettegés, az ideghártya (üvegtest!!!!!!) személytől, élőlénytől való rettegés???? Ezek a reléközpontok is léphetnek egymással konstellációba. A retina és az ideghártya egy és ugyanaz. A kettő egymással hogyan léphet konstellációba??? Helyesen ideghártya helyett üvegtestet kellett volna írni. (144. old. Teljes oldal téboly! Pre-motorikus és látókérgi mezők)

79.)

a) domina viselkedés: domina = úrnő! Úrnő-viselkedés értelmetlen. Nem inkább domináns, vagyis uralkodó lenne a helyes megfogalmazás?
b) papucs viselkedés (kézifékes)???
Mániás-depressziós ez így félrevezető. Per-jellel kellene írni több helyen: mániás/depressziós, ugyanis a mániás-depresszió = bipoláris zavart jelent. (145. o. Nemi birtokzóna konstellációk)

80.)
A szellemi érettség fejlődésében soha nem áll meg az ember!!! Hamer doktor érzelmi fejlődés megállásáról beszél, nem pedig értelmi fejlődésről! (145. old. Nemi birtokzóna konstellációk)

81.)

Miért csak kettő? Ha csak a szövetszaporulatot, szövetcsökkenést, funkciókimaradást, funkciócsökkenést vesszük, ez már több, és még hozzájönnek a konstellációk. (145. old. Nemi birtokzóna konstellációk)

 

 


Különprogramok

kulonprogram
A GNM különprogramjai

Esettörténetek »

esettortenet
Tapasztalatok, esettörténetek

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.