Csontok

Csontok

Egy jobbkezes (JK) fiú tanuló elvesztette az Ifjúsági Teniszklub Bajnokságának záró meccsét egy vetélytársa ellen, akit egyébként mindig legyőzött. „Hollófekete” napja volt, semmi nem sikerült neki. Alacsonyrendűnek érezte magát, és az önértékelése porig volt rombolva.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):
Ez a konkurens elleni torna teljesen váratlanul érte, szó szerint a „rossz lábon, ez esetben a partner-térden kapott találatot”.

Megnyilvánulás:
Senki nem vette észre, hogy ez a sportolói önértékelésvesztés az elkövetkező időben a térd (sípcsont-fej [tibia] és combcsont-fej [femur]) csontszöveteit feloldja (inkább leépíti)  (ostolysis), mert a csontváz minden részének van egy speciális önértékelés-vesztési-konfliktusa . A térdé pl. = a sportosság hiánya.
Sőt a tartós stressztől (szimpatikotónia) különösen jó volt a teniszben, és a következő szezon végén megnyerte a visszavágót a konkurense ellen. Onnantól kezdve azonban problémái voltak a jobb térdével.

Konfliktustartalom: Osteolysis  (csontszövet-feloldódás = csontritkulás = mészhiányos lyukak a csontban, decalcinatio). Térdterület-osteolysis a sportolói önértékelés-vesztés miatt, pl. „ Ha gyorsabb lettem volna, akkor megnyerhettem volna a tenisztornát”. Amikor 4 héttel később a nagynénjével, egy orvosnővel eljött hozzám, nem lehetett nem észrevenni, hogy a térd az ízület felett és alatt a térd teljes egészében be volt dagadva – gyógyulási fázis (MK-fázis). Természetesen a páciens önleértékelés-konfliktusa a megnyert visszavágó meccsnek köszönhetően megoldódott. Onnantól számítva az, hogy fájt a térd, nekem, aki korábban a Heidelbergi Egyetemi Klinika fürdőrészlegét vezette, egy normális esetnek számított: Mi ezt „akut ízületi rheumatismusnak” neveztük. Az ilyen eseteket a környező gyógyhelyekre utaltuk be, ahol a pácienseknek 3-4 hónapig nyugodtan feküdniük kellett. Ha patológiás törésekről volt szó – ahogy ebben az esetben is -, gipszsínt kaptak, hogy az ízület nyugalmi állapota biztosított legyen. A pácienseknek ez unalmas dolog volt. Azonban soha nem halt meg egy páciensünk se. Később aztán a térdet lassan újra mozgatni kellett. Nagyon sok sportoló (futók, teniszezők, focisták, kézilabdások stb.) a karrierje nagy része alatt dagadt térddel küszködik. Minden alkalommal, amikor egy nagy győzelmet érnek el, az eldagadás és a fájdalmak erősödnek (gyógyulási fázis = fájdalmak), és egy nagy vereség után (pl. döntő elvesztése) látszólag ismét minden „jobb” lesz (konfliktus-aktív fázis [ca-fázis]=KA-fázis). Ha ez egy vesegyűjtőcsatorna-szindrómával is együtt jár, a gyógyulási folyamat jelentősen „rosszabbodik”. Ahogy már említettük ezt korábban „akut ízületi rheumatismusnak” nevezték.

Biológiai értelmezés: A csont megerősítése, mely erősebb lesz, mint korábban volt.

Ma a térdet tudatlan módon pungálják, ezáltal az újonnan képződött csontszövet (callus beszüremíti (involválja) a környező lágy részeket, –  és csontrák (osteosarcoma) keletkezik, melyet rögtön kemóval és morfiummal, vagy amputációval „gyógyítanak”. A halálozás csontrák esetén ijesztően magas: 90 % feletti. Természetesen a páciensek míg a kemót kapják, leukémiásak is lesznek. De a leukémia is egy Értelmes Biológiai Különprogram 2. fázisa (gyógyulási fázis) – a csontritkulás (osteolysis) után. Nem önálló betegség, hanem egy előrelátható csontvelődepresszió-fázis gyógyulási folyamata. Minden leukémiás fázist megelőz egy vészes fehérvérsejthiány-fázis (leukopenia/neutropenia). A leukémia előtti vészes fehérvérsejt hiányos fázis megegyezik a önleértékelés-konfliktus aktív fázisával, és a csontszövet-feloldódással (csontleépüléssel /osteolysis) a szervi területen. A konfliktusmegoldással (CL = conflictolysis) (KM) az addig betegeskedő fehér- és vörösvértestek vérképzése (haematopoesis / – genese) újra lendületet vesz. A fehéreké (leukociták) nagyon gyorsan, a vöröseké (eritrociták és trombociták) 3-8 hét késéssel. Ezt nevezzük „késlekedő vörösvértest (erythropoesis=vörösvértestek képzése)  képzésnek” . A „leukémia” tünetcsoport nem csak kizárólag egy Értelmes Biológiai Különprogram önleértékelés-konfliktusból eredő gyógyulási fázisa után fordul elő, hanem a csontvelő atombomba-támadás vagy atombaleset (Hirosima, Nagasaki, Csernobil) miatti besugárzása után is a csontvelő helyreállítására irányuló kísérlet jeleként a „leukémia” tünetcsoportot figyelhetjük meg.

Függelék: Miután 1986-ban hatósági csalással bevonták az orvosi engedélyem, a bíróságon büntető ügyet kreáltak ebből az esetből. „Kezelés – engedély nélkül.”.
Mindeközben én a fiatalembernek, pusztán orvosi felelősségtudatból, jóindulattal és térítésmentesen egy gipszsínt helyeztem fel azért, hogy a térdtörésével sínbe helyezett lábbal térhessen vissza Észak-Németországba, ahol másnap bement a klinikára. Ha ezt nem tettem volna meg, akkor a fenti vádat megfordítva, „elmulasztott segítségnyújtással” vádoltak volna meg.

A későbbi tárgyaláson a gipszsín tárgyi bizonyítékként / corpus delicti feküdt a bírói pulpituson. A bíró úgy döntött: semmit nem lett volna szabad tennem annak ellenére, hogy ő nagyon pontosan tudta, a Germán Gyógytudomány helyes, és hogy egy bizonyos vallási közösség már 1984 óta alkalmazta.
Ez volt a híres gipszsín-eset.

Copyright © Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer