Petefészek

Petefészek

 

Értelmes biológiai különprogram egy elsődleges Hameri Góccal (DHS = váratlan, drámai hatású, lelki traumát okozó érzelmi megrázkódtatás)

Egy 50 éves beteg hölgy alhasi panaszok miatt felkereste nőgyógyászát. Ez az „alternatív nőgyógyász” ultrahang vizsgálat alapján „petevezeték-karcinómát (rákos daganatot) vagy még ennél is rosszabbat” diagnosztizált.

Értelmes biológiai különprogram egy elsődleges Hameri Góccal

(DHS = nagyon súlyos, hirtelen fellépő, drámai hatású és magányosan átélt súlyos lelki traumát okozó megrázkódtatás)

Egy 50 éves beteg hölgy alhasi panaszok miatt felkereste nőgyógyászát. Ez az „alternatív nőgyógyász” ultrahang vizsgálat alapján „petevezeték-karcinómát (rákos daganatot) vagy még ennél is rosszabbat” diagnosztizált.

Kikérték a véleményemet, mire azt mondtam, hogy az egy petefészek ciszta. Megállapodtunk abban, hogy készítenek egy koponya- és medence CT-t. A nőgyógyász erősen hitt abban, hogy rosszindulatú folyamat zajlik, és hogy azonnali műtétet javasolt.

A koponya-CT ismeretében fogadtam volna vele bármilyen összegben, hogy a hölgynek induráló (keményedő) petefészek cisztája van.

DHS: Erről a hölgy nem szívesen akart beszélni. Ezt el kell fogadnunk.
Tüneti megnyilvánulás: a konfliktus-aktív fázisban az elszenvedett konfliktus előidézett egy petefészek nekrózist (szövet elhalást), ezt a folyamatot azonban általában nem veszik észre, hacsak a petefészek szövete nem kerül egy hisztológus mikroszkópja alá. Ezáltal csökken az ösztrogén hormon kiválasztása és így amenorrhoea (a menstruáció kimaradása) alakulhat ki.
Konfliktustartalom:

  1. Veszteség-konfliktus (gyerek, szülő, férj, barát, állat) elhalálozása vagy elvesztése által
  2. Ocsmány, félig nemi konfliktus férfival (de lehet egy nagyon férfias nővel is)

Biológiai értelme: az ösztrogén termelésének fokozása a nő fiatalosabbá tételének, a jobb peteérés, és egy sokkal gyorsabb teherbe esés érdekében.
A biológiai értelem csak a gyógyulási fázis végén ér célba.

Néhány hónap múlva a betegnek az volt az érzése, hogy alhasának átmérője megnövekedett. Valami ott „alul” nem volt rendben nála és – mint mondta, ismét elment a nőgyógyász orvosához. Határozott véleményem meggyőzte őt arról, hogy ebben a cisztában már elindult a megkeményedési folyamat és a hölgy úgy döntött, hogy még vár 2 vagy 3 hónapot, mert megígértem neki, hogy nem fog történni semmi és ha kell, a műtétre még később is sor kerülhet. A hölgy időközben már egy 5 hónapos kismamának nézett ki. A ciszta időközben gyerekfej nagyságúra nőtt.
Mivel azonban láttam, hogy a ciszta indurációja a végéhez közeledett, azt mondtam neki, hogy mostantól minden hónapban 2 évvel fiatalabbnak fog látszani. Ezt kíváncsian próbálta ki, ezért még 3 hónapot várt a műtéttel. Ezek után már senkit nem engedett a hasához nyúlni.
Már további 3 hónap elteltével azt mondogatták neki: Milyen jól nézel ki! Még egy hónap múlva: „Milyen fiatalos lettél!” Mire ő azt válaszolta: „Ezt előre megjósolta nekem az orvosom.” Azok, akik nem ismerték, mindannyian 20 és 25 évesnek nézték, persze jobban járt, ha „nem beszélt”, mert a hanghordozása maradt a régi.

Hogy zajlik a gyógyulási fázis:
Nos, a gyógyulási fázisban az elhalt szövetek helyére új szövetek épülnek és mivel a petefészek gyakorlatilag nem tokozódik be, különböző nagyságú petefészekciszták alakulnak ki melyek először folyadékkal telítődnek, majd később megkeményednek, vagyis a szervezet pótolja belül a szöveteket.
A gyógyulási fázis elején a petefészek ciszta a környező szervekbe kapaszkodik saját vérellátásának biztosítása céljából, ezt azonban tévesen „invazív növekedésnek” diagnosztizálták.
Amint a cisztában kifejlődik saját vérellátása, leválik a szomszédos szervekről. A ciszta immáron egy kemény, érdes felületű tokot képez maga köré, és így sebészi úton könnyedén eltávolítható, ha mechanikailag zavaró az ottléte. Ez az egész folyamat 9 hónapig tart, mint egy terhesség és a megkeményedett ciszta ettől kezdve már szexuális hormont termel.

Különösen érdekes jelenségnek vagyunk tanúi a tankönyvek szerint folyamatosan ösztrogént termelő ún. endometriosis esetében, amire eddig még nem találtak magyarázatot. Ezt egy petefészek ciszta fakadása okozza (szindrómánál fordul elő gyakran), amely során a már újraépített szilárd szövetek a hasüregben szétszóródnak és letapadnak. Itt egyesével növekedésnek indulnak, úgy, ahogy régen az „áttétet” képzeltük el és újabb kis petefészek cisztákat képeznek a bennük rejlő 9 hónapos sejtosztódási erő alapján, majd mint említettem, ösztrogéntermelésnek indulnak.

Copyright © Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer