Prosztatarák

Prosztata karcinóma – az adenokarcinóma kompakt sejttípusa

Rövid információ – Dr. med. Ryke Geerd Hamer

A prosztata az agytörzs által irányított szervek közé tartozik, és a konfliktus-aktív fázisban adenokarcinóma típusú szolid tumort képez.

 

A konfliktus tartalma mindig valami csúnya, félig genitális konfliktus.

Ez azt jelenti, hogy konfliktustartalom központja nem csak a genitális terület körül forog (valóságosan vagy átvitt értelemben) hanem a genitális tárgykör, mint kísérő háttér jelentkezik, ezért ez a konfliktus egyértelműen különbözik a szexuális konfliktusoktól. Néhány tipikus prosztata konfliktuspélda:

  • A kedvenc leány pereskedik az eltartásáért, vagy az örökség idő előtti kiadásáért.
  • Az egyetlen leány rossz útra téved, és/vagy drogfüggő lett.
  • Egy férfi „in flagranti” kapta a feleségét vagy a kedvesét egy fiatalabb szeretővel.
  • A válásnál nagyon csúnya dolgok kerülnek napvilágra.
  • Egy idősebb férfit elhagy a fiatalabb barátnője egy fiatal férfi kedvéért.

A konfliktus-aktív fázisban adenoid sejttípusú (mirigyes) szolid daganat képződik. Ugyanabban az ütemben szaporodni kezd a mycobaktériumok száma is, mint minden ősagy által irányított szerv esetében, annak ellenére, hogy a tulajdonképpeni feladataik csak a konfliktus megoldást követő fázisban kezdődnek. Minél nagyobb a konfliktus és minél hosszabb ideig tart, annál nagyobb lesz a tumor. Ezen kívül a vegetatív paraméterek, mint álmatlanság, étvágytalanság, súlyvesztés stb., tapasztalhatók, de fájdalom, vagy egyéb panaszok nem, csupán vizelésnél (kb 10 %-ban) figyelhető meg elnyújtott vizeletürülés (gyenge vizeletsugár), ha a prosztata nyomja a húgycsövet. A prosztata-karcinóma nem okoz fájdalmat sem az aktív, sem a gyógyulási fázisban.

A gyógyulási fázisban, a konfliktus megoldódása után minden a visszájára fordul: a beteg újra jól alszik, visszatér az étvágya, és újra gyarapodik a súlya. A konfliktus-aktív fázisban aktívan szaporodó mycobaktériumok ekkor épp olyan számban állnak rendelkezésre, amennyi ahhoz kell, hogy le tudják bontani a daganatot. Ez a természet sebészete. A vizelet bűzössé és zavarossá válik (tuberkulotikus), néha kevés vér jelenhet meg. A beteg ágyba vizelhet, és nagyon fáradt. Láza lehet, nem ritkán 40 fok, de mindez ártalmatlan. A betegnek ilyenkor jól és fehérjében gazdagon kell táplálkoznia. Az is előfordulhat, hogy a gyógyulási duzzanat összenyomja a húgycsövet. Ebben az esetben tartós katétert kell felhelyezni, amíg a tuberkulotikus elbontás miatti vizeletürülési akadály megszűnik. Végül minden helyreáll.

A tuberkulotikus prosztatagyógyulásnál (-gyulladás), – esetleg átmenetileg tartós katéter lehet szükséges, amíg a vizelet nem ürül. Nem eredményezhet impotenciát. A húgycsövön keresztüli ún. prosztata„gyalulás” azonban veszélyes, mert a beteg ténylegesen impotenssé válhat, vizeletürítési zavarai lehetnek (az idegek megsérülése miatt).

A mycobaktériumok hiánya sem lényeges az esetek 90 %-ában, kivéve, hogy a vizeletürítés a prosztata általános duzzanata miatt lelassulhat. A duzzanat lelohadása végén ebben az esetben is normálissá válik a folyamat. Az esetek 10 %-ában a sejtszaporulat összenyomja a húgycsövet, és ez a mycobaktériumok hiánya miatt nem tud lebomlani. Ebben az esetben fontolóra kell venni a műtétet.
Mindent összevetve a műtét csak az esetek 5 %-ánál válhat szükségessé, és ez is csak azért, mert a folyamat nem a normál biológiai módon zajlik le, vagyis a konfliktus-aktivitáskor nem áll rendelkezésre mycobaktérium.
A prosztata-karcinóma biológiai célja a konfliktus-aktív fázisban van, az alábbiak szerint:
A lecsökkent spermamennyiség kompenzálása érdekében megnövekszik a prosztataváladék termelése. A konfliktus megoldása után (ami pl. az lehet, hogy a férfi visszahódítja a fiatal barátnőjét, vagy helyette egy új, fiatal barátnőt szerez) az ejakulátum újra a korábbi állapotnak megfelelő lesz, mivel újra csak a korábbi ejakulátummennyiség szükséges. A kiegészítésül képződött sejtek (ún. prosztatatumor = prosztatahipertrófia = prosztata-megnagyobbodás) fölöslegessé válik, és csak tuberkulotikus formában tud elbomlani.

 

Fordította: Mészáros Zsuzsanna

 

Copyright © Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

 

Kapcsolódó írásokhoz, esettörténetekhez, kattints ide.