Ewing-szarkóma szakértői vélemény

Bad Segeberg üi.sz.: 13 bS 374/10

V é g r e !   V é g r e !

 

Tárgy: Ewing-szarkóma  szakértői vélemény

 

A mai napon egy németországi, Schleswig-Holstein tartománybeli bíróság a szülői felügyeleti jog megvonása ügyében most első ízben a Germán Új Medicina®, ill. a szülők javára hozott döntést. Egy 12 éves kislányról van szó, akinél a Hamburg-Eppendorfi Egyetemi Klinikán Ewing-szarkómát diagnosztizáltak.

A Sandefjordi Egyetem ehhez kiállított egy szakértői véleményt és követelte, hogy a kislányt a Germán Új Medicina® értelmében hagyják békében meggyógyulni, melyben az is áll, hogy a kislánynak a gyógyuláshoz 4 hétre lenne szüksége.

Két egyetemi klinika (Hamburg és Kiel) ultimátumszerűen követelték a megdagadt felső comb azonnali, vagyis 2010.09.03-i műtéti feltárását. Közvetlenül azután pedig kemoterápiás kezelést javasoltak. Mivel a Sandefjordi Egyetem hitelesített szakértői véleménye immáron ott feküdt az asztalon, és amikor ez a Hamburgi és Kieli Egyetemi Klinika tudomására jutott, az egyetem képviselői úgy döntöttek, hogy inkább meg sem jelennek, bár kötelességük lett volna, hisz ez a két klinika indítványozta a szülői felügyeleti jog megvonását, persze lényegi indoklás nélkül.

Így a mai tárgyalás komédiába torkollott, mert a hamburgi és kieli képviselők nem is voltak ott, de még a szakértői véleményüket sem merték beküldeni. Mert hiszen a Hamburgi és Kieli Egyetem „nevetséges szakértői véleménye” nagy derültségre adott volna okot. Soha nem fordult még elő, de a mai napig sem tud senki tudományos ellenérveket felsorakoztatni a Sandefjordi Egyetem szakértői véleménye ellen.

A bíró így kénytelen volt a Sandefjordi Egyetem kérvényét helybenhagyni, miszerint a gyermeknek biztosítani kell a 4 hetes konzervatív gyógyulási időt. Ugyan az ítélet tartalmazza, hogy ezt a döntést ne verjük nagy dobra. Mert akkor a későbbiekben mindenki a Sandefjordi Egyetem szakértői véleményét felhasználva reklamálhat a bíróságon. A Sandefjordi Egyetem azonban az ítéletnek ezt a pontját nem tudja elfogadni, mert 500 hasonló cipőben járó beteg áll sorba reménykedve az ajtó előtt. Mindannyiuknak joga van a túléléshez a Sandefjordi Egyetem szakértői véleményének felhasználásával.

 

A Sandefjordi Egyetem által bizonyítást nyert, hogy 4, de legkésőbb 6 héten belül a felső combnak meg kell gyógyulnia. Ez az első olyan eset, amikor az 5000 hipotézissel rendelkező hagyományos orvoslás dogmatikusainak a Germán Új Medicina® általi megsemmisítő vereséggel kellett szembenézniük.

A szülők mostantól hivatkozhatnak erre az ítéletre, ha gyermekeikkel hasonló helyzetbe kerülnek (üi.sz.: 13 bS 374/10). Az 5000 hipotézissel bíró hagyományos orvostudományt ez a szakértői vélemény csapdába ejtette. Érdekes, hogy az azonnali beavatkozást követelőknek a műtét hirtelen már nem is volt sürgős.

Örülünk a kislány sikerének. A szakértői vélemény ingyenes, és minden szükségben szenvedő páciensnek is az.

A bírónak már jeleztem, hogy a hagyományos orvostudomány képviselői részéről eddig még soha senki nem tudott felmutatni ellenérvet. De mint láthatjuk, romlott lett a helyzet: a Hamburgi és a Kieli Egyetem szakértői meg sem mertek jelenni. Pedig dr. Hamer személyesen még csak ott sem volt és a páni félelem úgy még érthető lett volna. Normális esetben a szülői felügyeleti jog megvonását kezdeményező egyetemi klinikák képviselőinek (Hamburg-Eppendorfi Egyetemi Klinika) szakértőként is kötelező képviseltetniük magukat.

Ehelyett röviddel a bírósági tárgyalás előtt Sandefjordban dr. Hamer háza előtt ismét megjelent az ARD teljes szennymédia stábja és próbált a hecckampányához a legtolakodóbb módon interjút kierőszakolni tőle. A legutóbbi 60 perces interjút ugyanez a szennymédia teljes másfél órás műsör keretében sugározta. Ebből 58 és fél perc csak a hamis gyilkossági vádak, hecc-jelenetek közvetítésével telt el a legdurvább stílusban.

Bizonyára abban reménykedtek, hogy más lesz az ítélet. Ez esetben ismét kezdeményezhettek volna egy óriási hecc-kampányt. De hogy a hagyományos orvostudomány ekkora katasztrófális kudarcot vall azáltal, hogy egyetlen egy szakértő nem mert megjelenni a tárgyalóteremben, nehogy a nyilvánosság előtt megszégyenüljön, azt ebben a percben a szennymédia még nem tudhatta. Pedig a bíróság a hagyományos orvostudományra nézve a lehető legenyhébb ítéletet hozta. Az egyetemi klinikáktól nem kértek magyarázatot a halált okozó szándékukra, nem kértek be tőlük szakértői véleményt és még csak bocsánatkérésre sem kötelezték őket. Ellenkezőleg, a hagyományos orvostudományt úgy kezelték, mint egy hímes tojást. Ezt a blamázst a bíró megpróbálta beburkolni a hallgatás köpenyébe.

Ezzel a szakvéleménnyel most azonban minden szülő élhet. Most létezik a világon egy egyetem, mely kicsi ugyan de hatékony, melynek van igazi önálló véleménye, míg az összes többi akadémikus klinika (az alternatív klinikákat is beleértve) mindig egy húron pendül. A per anyaga és az ítélet nyilvános és bármelyik ügyvéd számára elérhető a bíróságon az alábbi üi.számon: 13 bS 374/10.

 

Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

Sandefjord Egyetem rektora