Dr. Petar J. Stanković levele

Dr. P. J. Stanković 16.04.1984
Paštrovićeva 55
BEOGRAD, Jugoslavia

Dr. med. Ryke Geerd Hamer „A rák, a lélek betegsége” c. több, mint 400 oldalas könyve egy egyedülálló mű a rák leküzdésének égető problémájáról, mely 1984. februárjában Rómában, Párizsban, Bonnban az Amici di Dirk Kiadó kiadásában jelent meg.

Nem láttunk még ehhez fogható könyvet. Széleskörű dokumentációival, különösképpen a sok eredeti koponya CT-felvételeivel olyan különleges, olyan meggyőző, hogy az orvost mélyen felkavarja. Mérföldkő a legszörnyűbb betegség, a rák keletkezésének, fejlődésének és terápiájának kutatásában.

Ez a könyv felszólít bennünket eddigi nézetünk megváltoztatására, Dr. Hamer szerint elvethetjük az összes eddigi vélt tudásunkat a rákról.

Dr. Hamer szerint nemcsak értelmetlen, hanem végzetesen káros a nyugati (akadémikus) orvosok sérthetetlen véleménye, miszerint egyedül acélpenge, sugár és vegyi anyag kerülhet szóba a rák gyógyításában. Az utóbbi időben egyre több tudós – különösen az USA-ban – állítja, hogy a rákos megbetegedés valódi oka a pszichikai egyensúly zavarában rejlik. Csaknem minden szervi megbetegedés esetén ez történik, én ezt már 40 évvel ezelőtt kifejtettem a „Medicina Divina” c. könyvemben. Annak idején „kedves kollégáim” ellenem is – csakúgy, mint Dr. Hamer ellen – irigységgel, pimaszsággal és tudatlansággal harcoltak, ez szintén ún. Tübingeni szindróma volt. Egyenesen úttörő jelentőséggel bír Dr. Hamer „A rák vastörvénye”, mely szerint minden rák egy Dirk-Hamer-szindróma (DHS) bekövetkezte során keletkezik, vagyis egy nagyon súlyos, hirtelen, drámai és magányosan átélt konfliktus-élmény-sokk következtében. A konfliktus élménytartalma határozza meg Dr. Hamer szerint a rák elhelyezkedését a szervezetben, míg a konfliktus folyamata pontosan megfelel a szervezetben lezajló rákos megbetegedés folyamatának. Állításait több felettébb érdekes eset részletezésével és rengeteg csodálatraméltó koponya CT-felvétellel támasztja alá.

Igazán szomorú, sőt hallatlan, hogy az illetékes orvosi szaktekintélyek ahelyett, hogy megvizsgálnák Dr. Hamer felfedezését és érdeklődést mutatnának iránta, elképesztő haraggal és arroganciával minden szinten támadják és megpróbálják őt ellehetetleníteni.

Ezzel szemben minden orvos kötelessége lenne Dr. Hamer nemrégiben megjelent könyvét figyelmesen átolvasni és állításainak helytállóságát ellenőrizni, mert ha valóban igaza van, elméletének gyakorlati alkalmazása áldás lenne minden rákos beteg számára. Amíg az orvostudomány nem képes felmutatni egy 100%-os biztonságos szert a rák ellen, szent kötelessége lenne, hogy minden felkínált lehetőséget megvizsgáljon.

Dr. Petar J. Stanković
pszichiáter és neurológus

 

Az eredeti, német nyelvű dokumentum ide kattintva megtekinthető.