A betegségek kialakulása és az egyedfejlődés kapcsolatáról röviden

Világunk korántsem tökéletes hely, messze van attól, hogy idillinek lehessen mondani. A háborúk, a környezetszennyezés, a betegségek mind megpróbáltatások elé állítják lakóit, az embereket. Korunk egyik legrettegettebb ellensége azonban kétségkívül nem más, mint a rák. Hiába a fénysebességgel fejlődő orvostudomány, még mindig nem lehet kijelenteni, hogy létezik biztos gyógymód erre a sok esetben halálos kimenetelű, sok típussal rendelkező, tumoros megbetegedésre. Nem csupán a rák biztos gyógymódja, de annak kialakulása is rejtély. Megoszlanak az elméletek arról, mi a pontos oka a rákos sejtek megjelenésének és a szervezetben történő szétterjedésének, mitől gyógyul meg egy beteg és mitől hal meg egy másik. A megoldást pedig sürgető megtalálni, hiszen az emberi élet átlagos hossza ma már sokkal tovább tart, mint régebben, így ennek a betegségnek a kockázata is nő.

A Germán Gyógytudomány egészen másként kezeli a rákot, mint a nyugati orvoslás. Az elmélet szerint a rák alapvetően érzelmi megrázkódtatásra vezethető vissza, illetve a lélek, az agy és test háromságában, az egyedfejlődéssel összefüggésében vizsgálható.

Az egyedfejlődésnek mi köze ehhez az elmélethez? A Germán Gyógytudományban a betegségeket az egyedfejlődés fázisaira vezetik vissza. Az embrió kifejlődésének folyamatában több csíralemez képződik, szám szerint három. Ezekhez a csíralemezekhez meghatározott szervek, szövetek, sejtek, agyi részek tartoznak. Tehát attól függően, hogy a rákos sejtek melyik csíralemezhez köthetően jelennek meg, meghatározott helyen és formában kezd kialakulni a betegség. Látható, hogyan mutatható ki kapcsolat a rákos megbetegedések kialakulása és az egyedfejlődés között. Az egyedfejlődés folyamata és a rákos sejtek elburjánzásának helye és azok típusa logikus módon összefügg.

Amennyiben szeretne mélyebben elmerülni a Germán Gyógytudomány elméletében, illetve gyakorlatában, hallani még az egyedfejlődésről, nem kell mást tennie, mint felkeresni minket. Lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon megtalálható elérhetőségeink valamelyikén, szívesen segítünk!