A Dirk-Hamer-szindróma (DHS) mibenlétéről bővebben

A betegségek megjelenését a modern orvostudomány fizikai okokra vezeti vissza. Valamilyen külső tényező, vagy a test elváltozásainak hatására megjelennek a betegség tünetei, és a beteg életében negatív változásokat hoznak. Abban az alternatív és a modern gyógyászat is egyetért, hogy nem a tüneteket kell enyhíteni, hanem az okokat megtalálni és azokat kezelni.

A Germán Gyógytudomány szerint a betegségek, köztük például a rák kialakulása érzelmi területre vezethető vissza és onnan fejlődik ki, a Dirk-Hamer-szindróma az előzményük. Ezt dr. Ryke Geerd Hamer egy elméletben össze is foglalta. A kutatásai előzményét saját hererákja jelentette, aminek diagnosztizálását követően kezdett el rákos betegeket meginterjúvolni. Szinte minden esetben ugyanazt a mintát fedezte fel: a daganatos betegeknek egy nagy érzelmi trauma előzte meg a rák megjelenését. A doktor saját érzelmi traumáját a fia elvesztésében élte át, rákja ugyanis ezt követően alakult ki nála. A doktor ezt a jelenséget nevezte el végül Dirk-Hamer-szindrómának, az elhunyt fia után.

A Dirk-Hamer-szindróma, ismert nevén DHS lényege, hogy a betegek az érzelmi és gondolati síkon is nagyon megrázó élményeket, tapasztalatokat szereznek és élnek át. Az egyes daganattípusok szerint mindegyik kicsit más, de alapjaiban hasonló élményt jelent. Tehát az érzelmi trauma, az ehhez kapcsolódó gondolati tartalom más a gégeráknál, más a gyomorráknál, vagy a mellráknál. A Dirk-Hamer-szindróma az érzelmi sokkra koncentrál, ezt nevezi meg a rák kialakulási okának. Ez a jelenség nem csupán a rák, de a rákhoz hasonló betegségek esetében is megfigyelhető.

Amint megtörténik a trauma, és az egyén átélte azt, a folyamat beindul. A Dirk-Hamer-szindrómát követően a szervezet minden szintjén változás kezdődik, lelki, érzelmi, szellemi, fizikai szinten egyaránt. Az ember szomorú, szorong, nem tudja úgy élni a mindennapjait, mint előtte. Étvágytalan, álmatlan, reménytelen, a történteken rágódik. Az agyban a DHS alatt megjelenik az úgynevezett Hameri Góc, ezzel párhuzamosan pedig a daganat kialakulása is kezdetét veszi. Létfontosságú tehát, hogy az átélt sokkból a beteg minél gyorsabban kilábaljon és próbálja a konfliktust megoldani, a dolgokat helyre tenni magában, mert csak ezután kezdődhet meg a gyógyulás.

Ha kérdése lenne a témával kapcsolatban, keressen bennünket elérhetőségeinken!