Aranyér – balkezes férfi, 46 éves

A Germán Gyógytudományt (Germanische Heilkunde) az interneten való keresgélés, majd Pilhar úr kiváló bevezető előadása révén ismertem meg 2010 szeptemberében Villingen környékén.

Sokat tanultam, sok kérdés merült fel.

Már 12 éve volt egy rendkívül kellemetlen probléma a fenekemen. A háziorvosom azt mondta, hogy aranyér, de semmi sem segített. Évekig próbáltam kitalálni, hogy mi okozza. Össze-vissza átnéztem az étrendemet, megváltoztattam mindent, ami a testre hat, testápolót, tisztítószereket, mindent, ami a testtel érintkezik. Minden hiába. Néha nyaraláskor enyhültek a tünetek, de nem sokáig.

Aztán elolvastam a Germán Gyógytudomány dokumentumait, táblázatait és könyveit, és lassan kezdtem megérteni.

Mivel (szerencsére) biológiailag balkezes vagyok, a kiváltó konfliktus csak végbélfekély formájában nyilvánul meg a testen, és nem a hasnyálmirigyet érinti, mint a jobbkezeseknél.

Az ektoderma (piros) táblázat szerint a következő megoldást találtam: “Nem tudom, hová tartozom, vagy hová menjek (azt sem tudom, milyen döntést hozzak)”.

Mentalcoaching segítségével megvizsgáltam, hogy milyen életkorban következett be az ok-okozati konfliktus, és 34 évnél kötöttem ki. Privát környezet, nővel kapcsolatos konfliktus…

Aztán minden világos lett! A válásom elején komoly stressznek voltam kitéve. Esténként ébren feküdtem, és azon gondolkodtam, hogy mi legyen a következő lépés. “Hová fogok menni / Hol fogok lakni”. Végül elköltöztem, és már rég el is felejtettem az egészet.

Most már csak azt kellett kideríteni, hogy mi tartja aktívan ezt a konfliktust, ez tehát nem volt különösebben nehéz feladat. Elemeztem a helyzetet. Akkoriban, 1998-ban, egyik este arra jöttem haza, hogy a feleségem a dolgozószobából hálószobát csinált magának, az összes holmimat a lakásból összepakolta, és a meglévő hálószobába költöztette. Attól kezdve egyedül aludtam a hitvesi ágyban.

Az egyedül alvás kérdése és két kisebb sín tisztázása után a probléma 2 héten belül megszűnt. Átalszom az éjszakát, már semmi sem viszket vagy éget.

Köszönöm Dr. Hamer hihetetlen és kiváló munkáját és Pilhar úr elkötelezettségét, ami nélkül nem tudtam volna megszabadulni ettől a bosszantó dologtól.

Urs W.

U.i.:

Már régen rájöttem, hogy ez a válás már nem jelent számomra semmit, sőt, már régen kipipáltam a témát. Érzelmileg már egyáltalán nem kötődöm hozzá.

Azon is meglepődtem, hogy mennyire pontosak a DHS-ekhez leírt gondolati minták, amelyek 100%-ban érvényesek. A biológiai konfliktustartalomnál (nem tudni, hová tartozik az ember) pontosan ez volt a lényeg.

 

Pilhar úr megjegyzése:

A férfiak az első birtokzónás konfliktust férfias érzelemvilággal élik át. A balkezes embernél jelen van az úgynevezett „lóugrás”. Az első konfliktust tehát a férfiak férfias érzelemvilággal szenvedik el, de ugyanez a balkezes férfiaknál a „lóugrás” miatt a női birtokzónában csapódik be.

Urs W. úr balkezes.

De a konfliktusát női identitáskonfliktusként írja le. Hogyan lehetséges ez?

Válasz: Mint írja, 12 évvel ezelőtt, azaz 34 éves korában szenvedte el a konfliktust.

Ha ez a konfliktusa lett volna az első birtokzónás konfliktusa, akkor egészen addig „alfa” lett volna, és akkor ezt az első konfliktust férfias birtokbosszankodásként érzékelte volna, és a lóugrás miatt a végbélrelében nyilvánult volna meg testi szinten.

A feleségének volt egy másik barátja, hiszen ezért száműzte Urs urat.

Könnyen lehet, hogy „a feleség félrelépése” volt a konfliktusa. Azonban ezt a konfliktust egyértelműen női identitás-konfliktusként írja le. Tehát nem lehetett az első konfliktusa, és nem lehetett a második sem, mert annak kötelezően a szemben lévő agyféltekén kellett volna megjelennie (a jobb oldali, férfias területen).

Tehát ez csak a következőképpen történhetett:

Urs úr már 34 évesen konstellációban volt és depresszív (nőies). A következő konfliktust (3., 4., …) ettől kezdve már nőiesen érzékelte, ami a bal birtokzónába csapódott be, és ezáltal a depresszív balkezes férfi hirtelen mániás lett.

Urs úr konfliktusa tehát nem az 1. vagy a 2. birtokzónás konfliktus volt, hanem a 3. vagy a 4. …

Ahhoz, hogy ezt a magyarázatot követni tudjuk, egy kicsit mélyebben bele kell ásnunk magunkat a Germán Gyógytudomány anyagába.

2011.04.27.