Rák: szépítik a statisztikákat

(Zentrum der Gesundheit) – 50 éve kecsegteti az akadémiai orvostudomány az embereket, hogy hamarosan gyógyítható lesz a rák. Minden évben sokat ígérő gyógyszereket és terápiákat állítanak elénk, ugyanakkor egyre többen betegszenek és halnak meg rákban.

Tüneti kezelések

A rákkezelés a mai napig elsősorban tünetileg történik műtétek, kemó- és sugárkezelések alkalmazásával, miközben a betegségek valódi okait figyelmen kívül hagyják. Még mindig nem fordítanak nagyobb figyelmet a rák természetes úton történő kezelésére, elutasítanak mindenféle ezzel kapcsolatos egészséges táplálkozást és kiegyensúlyozott életmódot.

Kevés siker a kemoterápiával

Bizonyos rákfajtáknál a műtét teljesen megalapozott. Ennek feltétele azonban, hogy a rák operálható legyen, és hogy a diagnózis felállításakor a betegnek még ne legyenek áttétjei. A kemó- és sugárkezelésnél azonban más a helyzet: itt kétségkívül megállapítható a 3%-os túlélési esély és a valódi gyógyulás. Valódi gyógyulás alatt azt értjük, hogy a betegnél megszűnik a rák és hogy nem is újul ki.

Kezelés nélkül nagyobb a túlélési esély

Bizonyított tény, hogy a 3. évben egyre nő a túlélési arány azok között a betegek között, akik nem hagyták magukat kezelni. Ezzel párhuzamosan pedig egyre csökken a túlélő betegek száma azok között, akik az ilyen kezelések mellett döntöttek.
A rákipar egy igen jól jövedelmező, évi 300 milliárd dollárt eredményező üzlet. Ezért fáradozik folyamatosan a jelenlegi kezelési módszerek, műtétek, kemó- és sugárkezelések fenntartásán. Ezt részben az alternatív kezelési módok elnyomásával érik el. Ezen felül hamisítják a statisztikákat azért, hogy a rákos kezelések sikereit jobb színben tudják feltüntetni.

Hogy szépítik a statisztikákat?
  • A gyógyulást – vagyis azt, hogy az ember nem rákos – átdefiniálták arra, hogy „a diagnózist követően 5 évvel még él”.  Ez azt jelenti, hogy a páciens ez alatt az 5 év alatt továbbra is rákos lehet. És majd amikor 5 év után meghal, mégis „gyógyultként” kerül be a statisztikába…
  • emberek bizonyos csoportját eleve nem veszik fel a statisztikába.
  • Ugyanez vonatkozik bizonyos betegségekre: amelyek nem életveszélyesek, pl. a méhnyakrák, a nem szóródó ráktípusok és a melanóma.
  • Ezen kívül a rákot megelőző állapotok is felvételt nyernek ezekbe a statisztikákba, mint például DCIS (tejcsatornarák, ami nem képez csomót). Ez a fajta rák 99%-ban gyógyítható és ez teszi ki az összes emlőrák 30%-át. Ha megvizsgáljuk ennek a 30%-nak a gyógyulási arányát, egészen másképpen fest a statisztika.
  • Azokat a betegeket, akik túl korán halnak meg, egyszerűen törlik a rákkezeléseket vizsgáló tanulmányokból.
Tudósok meghökkentő kijelentései

A kétszerese Nobel-díjas Linus Pauling véleménye szerint a rákkutatás nagy része csaláson alapul és hogy ezért azok a rákos megbetegedések kutatásait végző legfontosabb szervezetek el vannak kötelezve azoknak, akik anyagilag támogatják őket.
James Watson, a Nobel-díj jelölt kutató, aki 1962-ben felfedezte a DNA-t, még ennél is drasztikusabban fejezi ki magát, szerinte az egész nemzeti rákellenes program egy nagy rakás „szemét”.

Dr. Ralph Moss szerint a kemoterápia nagyon kevés rákfajta esetében vezet eredményre. A kemoterápiánál a túlélési idő egyébként csupán néhány hónapot tesz ki, ilyen például a kissejtes tüdőrák is. Összességében a kemoterápia előnye inkább komolyan megkérdőjelezhető, mivel a kezelés során súlyos, néha halálos mellékhatások alakulnak ki.

Csekély a túlélési arány a sugárkezelésnél

A sugárkezelések esetén sem jobb a helyzet. Alacsonyabb azoknak a betegeknek a száma, akik emellett döntöttek és túlélték a rákot, mint azok, akik nem vetették alá magukat ennek a kezelésnek. 50%-ra teszik azoknak a számát, akiknél a kezelés hatására 12 hónapon belül visszafejlődik a rák. Ezt a statisztikát olvassák az onkológusok a betegek fejére, pedig ennek köze sincs a gyógyulási- vagy hosszú távú túlélési arányhoz.

Megtévesztőek a sajátságos meghatározások

Remisszió alatt általában azt értjük, hogy az érintett személy meggyógyult a rákos megbetegedéséből. Ezt a kifejezést azonban másképp is lehet értelmezni:

A ráküzletág a remisszió szót a következő módon definiálja: A teljes remisszió alatt azt értjük, hogy ideiglenesen a rák összes tünete megszűnik, annak ellenére, hogy a rák még mindig a szervezetben van. Részleges remisszió esetéről akkor beszélünk, ha a tüneteknek csak egy része szűnik meg. Már a tumor méretének csökkenésénél, ill. a tumormarker változásánál is nagyvonalúan remisszióról beszélnek.

Itt tulajdonképpen a szervezetben megtalálható rákos sejtek tényleges számának meghatározására irányuló durva becslésekről van szó. Ráadásul ezek a számok nem mondanak semmit a fájdalmak által jelentősen rosszabbodó életminőséget tekintve.

Rejtett veszélyek

Az emberek legnagyobb megtévesztése alighanem azoknak a számoknak az eltitkolása, melyek rávilágítanak arra, hogy milyen sok rákos beteg hal bele a kemó- és sugárkezelésekbe. Leggyakrabban leállnak a szervi funkciók.

Az már teljesen világos, hogy a „Rák elleni harc” ilyen módon nem vezet eredményre. Felmerül a kérdés, hogy miért folytatják ezt a hadjáratot, amikor hibás és megtévesztő állításokra és statisztikákra épül?

Ez valahogy az ugyancsak kudarccal végződött vietnámi háborúra emlékeztet. Ennél az ügynél is már túl késő, hogy abbahagyják a hazudozást a nyilvánosság előtt, hogy megszűnjön a sok értelmetlen halál.

A rák elleni háborút abba kell hagyni

A „Rák elleni harc” már most sokkal tovább tartott, mint a vietnámi háború és már most milliók életébe került.

Épp itt az ideje végre bevallani a nyilvánosság előtt az igazat és új utat választani a rákkezelésben.

 

Fordította: Kelemenné Dévényi Julianna

Megjegyzés:

Ez nem felhívás arra vonatkozóan, hogy ne kezeltesse magát egy rákdiagnózis esetén. Elsősorban arról tájékoztatjuk, hogy mindenki szerezzen be több, különböző forrásból származó információt és ne hagyatkozzon egyedül az akadémiai orvostudomány kijelentéseire.
A saját élete a tét – a túlélés.

Éppen ezért ennek megfelelően felelősségteljesen kell kezelni ezt a témát, tehát ne hárítsuk át a felelősséget teljes egészében másokra. Végül mindig Ön dönti el, hogy melyik gyógykezelési módszert választja magának. Mert Önön kívül senki más nem vállalhatja majd a következményeket.

Forrás:

http://www.zentrum-der-gesundheit.de/krebs-statistiken-ia.html