Három évre ítélték a botrányt keltő holland orvost

Keserű könnyek és fellélegzés
2014.február 12.
Lüneburgi tartomány lapja
Landeszeitung Lüneburg

Beküldte: Annette Birschel

Almelo. Befejeződött a kínzó várakozási idő: „Végre van igazság”, mondta a holland Freddy de Haan. Börtönbe kerül az az orvos, aki csaknem romokba döntötte az életét. Ernst Jansen, egykori neurológus 2002-ben Freddy de Haan betegénél Alzheimer-kórt állapított meg. A diagnózis téves volt. Jansen mindezt „szándékosan és tudatosan” tette, ezzel súlyos testi sértést követett el. Az Almeloi Büntetőbíróság a botrányt keltő orvost feltételes szabadlábra helyezés nélkül 3 év börtönbüntetésre ítélte.

Freddy de Haan egyike volt az orvos 9 áldozatának, aki német klinikákon is, mint például a Heilbronni Klinikán is, dolgozott. Az államügyészség ezt a kilenc esetet választotta ki a holland történelem minden bizonnyal a legnagyobb orvostudományi büntetőperéhez. Összesen azonban az orvos több mint 200 volt betege jelentkezett, akiknek többségét a bírósági peren kívül már kártalanítottak.

Marcel Bordenga, a tárgyalást vezető bíró az ítéletet csaknem két órán keresztül összegezte. 1990-től 2003-ig az Enschede Kórházban Jansen az áldozatainál gyógyíthatatlan Alzheimer vagy szklerózis multiplex betegségeket diagnosztizálta.

„Ez halálos ítélet volt számomra”, emlékszik vissza Freddy de Haan. Az akkor 58 éves, életerős, a bűnügyi rendőrség alkalmazottja elvesztette a munkahelyét és tönkrement a házassága. Két évvel később kiderült, hogy egy bizonyos fajta epilepsziája volt, de a legsúlyosabb gyógyszerek máig tartó fizikai és testi károkat okoztak neki. „Súlyos testi sértés”, ez volt a bíróság ítélete. De Haannak könnyek szöktek a szemébe. „A hosszú évek után egy nagy tehertől szabadultam meg. Végre elégtételt kaptam.”

Egy elhunyt nő esete volt a legsúlyosabb. Ő a szklerózis multiplex és az Alzheimer-kór diagnózisa után öngyilkos lett. „A diagnózis és a gyógyszerek mellékhatásai pánikreakciót és halálfélelmet váltottak ki belőle”, magyarázta a bíró. Az orvosnak ezt tudnia kellett volna, de nem tett semmit.

 

Olvasói hozzászólás

Ez alapján tulajdonképpen az összes onkológusnak ily módon ugyanilyen ítélet járna, akiket már évekkel ezelőtt ajánlott levélben részletesen informáltak a már rég hitelesített Germán Gyógytudományról, és akiket cselekvésre és alapos meggondolásra szólítottak fel. Bár erre vonatkozóan a 3 éves börtönbüntetés túl enyhe lenne, tekintettel azokra a pusztító egészségügyi következményekre, amelyek – kezdve a diagnózis-sokktól kiváltott halálfélelmi pánikig és az abból kialakuló következményrákig, az egyéb megbetegedésekig, a sugárkezelések, műtétek és kemoterápiás szerek bevetésének okozta visszafordíthatatlan károsodásokig – tömeges halált okoznak.

Mert ők tudták, hogy mit csinálnak. És teszik ezt még most is. Vagy talán nem?

 

üdvözlettel

H.F

 

Felelősséggel tartozik az összes gyógyszergyártó és gyógyszerügynök/ség, aki busás jutalékot ígér az orvosoknak, azok a betegközvetítők és tanácsadók, akik az orvoshoz küldték a betegeket, a kórház vezetősége, amelyben az orvos évekig művelhetett ilyet és a kórházban dolgozó főorvosok is. Más forrásból úgy tudom, az államügyészség 6 évet követelt, az orvos ügyvédje nárcisztikus betegségre hivatkozva próbálta védeni, de a bíróság ezt nem vette figyelembe.
http://www.gn-online.de/Nachrichten/Drei-Jahre-Haft-fuer-niederlaendischen-Skandalarzt-Jansen-56358.html

Felelősek vagyunk mi magunk, a BETEGEK, ha hagyjuk ezt! Legyünk résen, járjunk utána az orvos által felállított diagnózisnak, vértezzük fel magunkat a TUDÁSSAL! Mert a tudás hatalom, a Germán Gyógytudomány többet ér, mint a világ összes pénze!

 

Fordította: Kelemenné D. Julianna, www.germangyogytudomany.hu