Kik azok a Hamer terapeuták?

A Germán Gyógytudomány nem egy kiegészítő terápia, nem integrálható sem az akadémikus orvostudományba, sem semmilyen egyéb gyógymódba.

A Germán Gyógytudomány a TELJES életet segítő komplett ismeretanyag, aminek az elsajátításával megértjük a biológiánk működését, a betegségnek hitt tüneteink kialakulásának okait és értelmét. Ezek ismeretében megszűnik a tekintélyelvűség, az alá-fölé rendelt viszony gyógyító és beteg között. Itt nincs szükség (nem lehet) terapeutára, mert a saját érzelemvilágunk által elszenvedett konfliktust egyedül mi vagyunk képesek feloldani. Ehhez ad pontos útmutatást a Germán Gyógytudomány.

Aki tehát magát Germán Gyógytudomány (esetleg Biologika vagy Új medicina) terapeutának, gyógyítónak adja ki magát, az nem Hamer doktor tudományát képviseli, mindezt az Ő tudta és jóváhagyása nélkül teszi, még ha használja is a Germán Gyógytudomány nevet és még ha Hamer doktorra hivatkozik is.

Az ilyen állítólagos terapeuták tudásáért és tevékenységéért a Germán Gyógytudomány hivatalos Magyarországi képviselete semmilyen felelősséget nem tud vállalni.

Mielőtt rábízná a sorsát egy magát Germán Gyógytudomány terapeutának kiadó emberre, kérdezze meg tőle az alábbiakat:

  • Milyen alapon állít ilyet?
  • Ki hatalmazta fel terapeutának?
  • Honnan szerezte a tudását?
  • Annak a forrásnak mennyiben van köze Dr. Hamer eredeti szövegeihez?

Biztonsággal mondhatjuk, hogy valamennyi tanfolyam elvégzése után sincs senkinek sem joga azt állítani, hogy ő tudja, hogyan kell betegeket „terápiázni” és terapeutákat „kiképezni” a Germán Gyógytudomány szerint.

A Germán Gyógytudomány szemináriumainak eredeti célja a műveltség átadása, a biológiai folyamatok megértésének elősegítése érdekében, mert a tudás megértéshez és az összefüggések felismeréséhez és önálló gondolkodáshoz vezet.

Pont azt a képességet tudja itt elsajátítani, ami a jelenlegi rendszerben nem kívánatos.

 

(Figyelem! A terápia a gyógykezeléssel, illetve a betegségek kezelésével foglalkozó tudományág, mely megfelelő gyakorlat és képzés nélkül nem gyakorolható.)

 

Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer nevére hivatkozó egyéb elméletek

Nem tudunk felelősséget vállalni az olyan csoportoktól és közösségektől, akik Dr. Hamer munkájára hivatkoznak, azonban az eredeti anyagai helyett egyéb forrásra alapozva a Germán Gyógytudományt átnevezik és saját téziseikkel kiegészítve és átírva terjesztik.