Felső állkapocs elmésztelenedése (osteolysis)

Átváltás a konfliktus-aktív fázisból a megoldási fázisba
Felső állkapocs osteolysise, bal oldal – egy 45 éves, jobbkezes nőnek, aki nem ismeri a Germán Gyógytudományt, erősen mozog a zápfoga,

Az egyik kolléganőm hetek óta panaszkodott, hogy a felső, kilazult zápfoga egyre erősebben mozog, de nem fáj és hogy nemsokára ki fog esni. Nem ismeri a Germán Gyógytudományt, de meg van róla győződve, hogy sokmindennek lelki eredete van.

Múlt vasárnap, egy fondue-vacsora elfogyasztása alatt egyre csak piszkálta az ujjával és a nyelvével a fogát. Kérdeztem tőle, hogy akarja-e tudni, hogy mi ennek az oka. Kíváncsi volt. Erre megmutattam neki a nagy fogtáblázatot, rámutattam a narancssárga mezodermális részre és mondtam neki, hogy nemrég át kellett hogy éljen az anyjával vagy a fiával kapcsolatban egy élménysokkot és azt a személyt legszívesebben szétőrölte volna, és hogy ez a téma a mai napig foglalkoztatja. Azonnal rávágta, hogy “A fiam! Anyával minden a legnagyobb rendben van, de 15 hónappal ezelőtt a fiam nagyon megsértett!” Alaposan felizgatta magát, teljes átérzéssel mesélt. Sejtettem a konfliktusát és megkérdeztem tőle, hogy miért nem konfrontálódik vele, hogy megbeszéljék a problémát. Úgy, hogy számára újra rendben legyen minden. Azt mondta, hogy akarta és meg is próbálta, de a fia nem veszi fel a telefont, ha hívja és nem tudja, hogy hol lakik. Tehát semmi esély sincs arra, hogy megoldja a konfliktust. A táblázat alapján felvilágosítottam a fogról, hogy most melyik fázisban van és hogy mi fog történni, ha nem intézkedik. Részletesen megbeszéltük a gyógyulási fázist, a fájdalmakat, hogy kifolyhat a callus, hogy a leukémia miatt gyenge lehet majd stb. Mindent megértett és mindenféleképpen meg akarta oldani ezt a konfliktust, hogy megtartsa a fogát és hogy megállítsa ezt az elmésztelenedési folyamatot. Nem volt azonban több ötletem és témát váltottunk, de mindkettőnknek továbbra is ezen járt az eszünk.

Majd eszembe jutott, hogy hiszen a fia már nagy és megkérdeztem tőle, hogy hány éves. – 30 – mondta. Ő már felnőtt ember és mint anya ő nem tartozik felelősséggel iránta és nem is kell már megsértődnie miatta. Kérdeztem tőle, hogy tudatában van-e ennek? – Végülis igazad van! Valóban nem tud már bántani. Úgyis eltűnt már! – mondta, miközben fel-alá járkált egy darabig a lakásban és töprengett… Egy fél óra múlva hirtelen elsápadt és le kellett ülnie. – Szent ég, hirtelen elkezdett fájni a fogam! – mondta zihálva. Megdagadt az arca és máris elkezdett fájni a feje. Valóban, gondolatban megoldotta a konfliktust! A fájdalom felerősödött, sajnáltam és adtam neki egy fájdalomcsillapítót, amit éjszakára be is vett. Reggelre már enyhült a fájdalma, szerencsére nem kellett mennie dolgozni, így otthon tudta magát kímélni és hűtötte a fogát.

Egy héttel később még meg volt dagadva az arca. A fájdalmak majdnem teljesen abbamaradtak, már csak egy nyomást érez az állkapcsában, de a fájdalom elviselhető. Néha egy furcsa ízt érez a szájában, ami a fogától ered. Ez lehet a callus. Boldog, és továbbra is vigyáz a fogára, mint a szeme fényére. Azt mondta mindenkinek, hogy D.H. (én) is azt mondta, hogy senki ne piszkálja. Érezte, ahogyan kezd megerősödni a foga az allkapcsában…
Dr. Hamer kutatásai egyszerűen fantasztikusak! Tiszteletem a fájdalomtól szenvedőnek. El kellett hinnie, amit mondok és teljesen megbízott bennem. Elsőre megcsinálta…

Utóirat:
A megoldási fázisban kivételesen 3x kellett kimennie pisilni.
Akkor ez volt az epileptoid krízis éjszakája? Hogyhogy ilyen gyorsan ment minden?
Utóirat három héttel később:
Nagyon csodálkoztam, hogy egy kívülálló, aki nem ismeri a Germánt, azonnal elfogadja és elkezd foglalkozni a lelki problémájával. Vajon ez egy női ösztönös megérzés?
Mindenesetre most nagyon boldog – a foga újra bombabiztos. Minden rendben van és nagyon örülünk.

Ezt az esetet biztos, hogy soha nem fogjuk elfelejteni!
Köszönöm a tanulókört és mindent!
Szívélyes üdvözlettel

Helmut Pilhar megjegyzése:
Ez egy zseniális esettörténet!
Gyakran elég az is, hogy tudatosítjuk magunkban a konfliktust – és máris “feloldódnak az agyban a gócok’! A páciens fia “tehet egy szívességet…” A csontnál az aktív fázisban nincs fájdalom, viszont a gyógyulásban annál inkább és ezt a gyógyulási fázisban jelentkező tünetet már a következő percben érezzük!
Ez valóban egy különleges élménybeszámoló!

2017.02.12.