Magas vérnyomás

2008.03.20-án diagnosztizáltak nálam először magas vérnyomást. Azóta folyamatosan magas. Veseröntgent is készítettek 2010.09.02-án Budaörsön. Semmit nem találtak.

Előzmények:

A következőket tapasztaltam a vérnyomásommal kapcsolatosan:

Saját műhelyem van, amit én építettem és abban is dolgozom.

Hétköznap, ha a műhelyemben vagyok, ott magas a vérnyomásom, ha otthon vagyok, a vérnyomás normalizálódik.

Hétvégén, amikor otthon vagyok, rendezett a vérnyomás. Ha felmegyek a műhelybe, az első 20 percig normális, majd megemelkedik, de ha hazaérek, már nem megy vissza. Kerestem az összefüggéseket, már a tengerszint feletti magasságot is mérettem. Volt, hogy felmentem és bevettem egy nyugtatót, de a vérnyomásom a gyógyszer ellenére is felment! Amit még éreztem, hogy ha rossz borongós esős idő van, akkor is emelkedik. Télen mindig magasabb volt, nyáron alacsonyabb. Számít az is, hogy hideg vagy meleg van?

Majd 2015. 04. 22-én újabb veseultrahangon Törökbálinton a bal vesében egy kb. 8mm-es cisztát is találtak.

2016 őszétől elszabadultak a vérnyomásértékek 180,195, néha még 200 körüli értékeket is mértem kb. napi 3db vérnyomáscsökkentő mellett. Attól kezdve 4-féle vérnyomáscsökkentővel sikerült stabilizálni, de még így is ki-ki ugrott.

Ezek után eljutottam egy Germán Gyógytudomány tanfolyamra a Piliscsévi Oktatási Központba, ahol megértettem az összefüggéseket. Amikor azt hallottam, hogy tartós magas vérnyomás lehetséges egy folyadékkal kapcsolatos konfliktus, konkrétan tetőbeázás miatt is azonnal tudtam a magas vérnyomás-emelkedés okát.

A fényező műhelyem teteje, ahol minden nap dolgozom, az építéstől (2006) számított 1 éven belül beázott. Először az első fele, ahol a tetőablakok voltak. Majd ezt 2008-ban megcsináltuk. Később az ablakoknál a javított tető is elkezdett ázni. 2010-ben próbáltuk befoltozni, de nem sikerült, ismét ázni kezdett. 2011-ben kiszedtük a tetőablakokat és újra megcsináltuk a tető első felét. 2012-ben a hátsó rész kezdett ázni a kéménynél és a kéménykikötésnél. Majd ezt is megoldottuk, úgy hogy a kéménykikötést kiszedtük ,a kémény körül pedig lelemezeltük. Ezután 2013-2014-ig nem volt beázás. Majd 2014 év vége felé ismét csepegni kezdett a tető a hátsó felén a kompresszorház felett, ahol eddig nem volt baja. Ezután lenejlonoztuk, azt viszont állandóan széttépte a szél és azért ázott.

Majd 2017 májusában volt az utolsó hadjárat a tető ellen, ami úgy néz ki, hogy sikerrel járt.

Köszönöm szépen a megértést Dr. Hamernek, a Germán Gyógytudománynak, Julinak és Katának akik elkötelezetten és önfeláldozóan adják át tudásukat és tapasztalataikat mindazoknak akik megijedve “betegségüktől” eljutnak Piliscsévre. A megértés után pedig megkönnyebbülve, programjaikat kifuttatva élhetnek újra teljes életet.

 

Gábor

2017.11.06.

 

Köszönjük szépen az esetet! Dr. Hamer első kérdése az lett volna, ha Gábor beszámol neki a tüneteiről, hogy „beázik-e a tető?” És igen! Ez az eset a folyadékkonfliktusok prototípusa. Kicsit megmosolyogtat, ahogy Gábor leírja az éveken át tartó küzdelmét a beázás ellen. Persze ez neki korántsem lehetett vicces és valószínűleg már az első beázásnál elszenvedte a DHS-t. A folyadék konfliktus elindította a veseparenchyma nekrózisát és ennek következményeként a vérnyomás is megemelkedett.

A fényezőműhely teteje ázott, azaz Gábor munkahelye volt a sín, ahol nap, mint nap dolgozott, ez okozta az éveken át tartó magas vérnyomást és a konfliktus aktivitást. Egy-egy munkálat a tetőn részleges megoldást hozott, így amikor két évig nem ázott be a műhely megjelent a veseciszta, amit később diagnosztizáltak.

A borongós esős és téli idő is sín volt, mert akkor is emelkedett vérnyomásértékeket tapasztalt. A végleges tetőcsere volt a megoldás így a megoldási fázisban az eddigi magas vérnyomás normalizálódik és kilenc hónap alatt egy veseciszta képződik, ami a különprogram biológiai értelme, azaz a vizelet-kibocsátás kapacitásának fokozása. A vese kap egy kis „turbót”, ami által a kiválasztás fokozódik. Amennyiben a megkeményedett ciszta nem okoz mechanikai zavart a 9 hónap után, ez a megerősítés egy életen át megmarad.

A képek magukért beszélnek.

Illés Kata