Gerincfájdalom

Feleségemmel 2018 tavaszán kezdtük el a Kelemen Majorságban szervezett alapképzést. Az  alaptanfolyamnak már  az első alkalma sok mindent helyére tett az egészség/betegség témakörét illetően a fejünkben, amiről sokat beszélgettünk a következő napokban, hetekben.

Ezekben a hetekben egy érdekes megélésem volt, amit úgy gondoltam, megosztok másokkal is. A tennivalóim ez idő tájt összesűrűsödtek, és sokszor emlegettem is a feleségemnek esténként, hogy “én ennyi mindennek nem vagyok embere.” Mind a munkáim, mind a család érintett volt ebben az időszakban.

Amikor a munkák oroszlánrésze lement, azon a héten kicsit fellélegeztem és a régebbi, rendes ütemben tudtam a tennivalókat szervezni és elvégezni. Rögtön a következő reggelre erős hátfájdalomra (vagy csigolya?) ébredtem. Előbb a gerincem középső, majd a nyakam alatti területen egyaránt (nem egyszerre, hanem egymás után). A germán ismeretében mondtam is a feleségemnek, hogy ez az a pont, amikor már csak mosolyogni tudok a fájdalmakon, hiszen germánt ismerve, éppen most oldottam meg egy “önleértékeléssel kapcsolatos konfliktust”. A “nem vagyok embere a dolgoknak” megoldódott, a szervezetem ezért az önbecsülésem csökkenése kapcsán valószínűleg csontelváltozást indított be, aminek a megoldási fázisában csontfájdalmak léptek fel.

Ahogy tudatosítottam magamban ezt, bár azt gondoltam, hetekig fog tartani a fájdalom, mivel hetekig tartott a konfliktusom, már másnapra mindkét helyen csökkent a fájdalmas érzés és a rá következő napon meg is szűnt. Arra gondoltam, hogy lehet nem állandóan foglalkoztatott a téma, és így kisebb konfliktustömeg halmozódott fel, vagy a tudatosítás egyfajta átkapcsolásként működhetett és a tünetek enyhültek.

Ami miatt a tanfolyami időszakban érdekessé vált az eset, az alábbiak:

1. Alapesetben nagyon bosszant az,  ha valamilyen szervi tünet miatt akadályoztatva vagyok a munkámban, a tennivalóban. Ismerve a Germánt, teljesen másként tudtam a  dologhoz hozzáállni, elfogadtam, hogy semmi különös nem történik, a szervezetem teszi a dolgát. Ezzel elkerültem további következménykonfliktusokat, ami újabb és újabb tüneteket hozott volna magával.

2. Megváltoztatta azóta a Germán ismerete a hozzáállásomat a mindennapokhoz, békésebben tudok hozzáállni nemcsak betegség idején, de általában is a
problémákhoz. Ami nyilván kevesebb tünettel is jár.

Csak ajánlani tudom mindenkinek a  Juli és Kata által szervezett tanfolyamokat, s így Hamer doktor felismeréseit.

B. Balázs

Megjegyzés:

Minden esettörténetből lehet tanulni. Ebből például azt, hogy ha megértjük a biológiánk működését, elmúlik a félelem. Ahogy Balázs kezeli a csontfájdalmait, úgy kell a megértéssel és tudatosítással hozzáállni a Germán Gyógytudományban az összes betegséghez. Végül is az mind csak egy elnevezés, valójában Értelmes Biológiai Különprogramok és a túlélésünket szolgálják.

Ez az esettörténet azt is mutatja, hogy mindenkinek el kell sajátítania ezt a tudást. Egy kis idő eltelik, míg a hit átalakul tudássá és valóban megszabadulunk a félelemtől.

Az is nyilvánvalóvá válik, hogy ez a tudás hozzátartozik az általános műveltséghez, vagyis már az általános iskolákban kellene tanítani.

K.D. Juli