Kérdezz-felelek Helmut Pilhar 2. élő adása

Nagy örömmel fogadták Németországban Helmut élő adásait a facebookon és a youtube-on. Most ezeket a kérdéseket kapta az érdeklődőktől. A legtöbb kérdésre a választ megtaláljátok Dr. Hamer Germán Gyógytudomány Tudományos Táblázatában, a többit pedig már a gyakorlat teszi, vagyis ki lehet következtetni a csíralemez-származásból, a tünetekből, a konfliktustartalomból: a három szint vizsgálatából (lélek – agy – szerv). Zseniális ez a tudományos rendszer! Megtanít bennünket a biológia szempontjából gondolkodni.

1./ Mitől lesz valakinek tyúkmelle?

– Válasz: Ez egy önleértékelés-konfliktus a mellre vonatkoztatva. Például, ha egy férfinek azt mondják, hogy olyan a melle, mint egy mókuskáé. A csontban osteolysis keletkezik, ami azt jelenti, hogy elmésztelenedik a csont, amelyre vonatkoztatjuk az önleértékelést, ez azonban később duzzanat kíséretében a konfliktus megoldása után helyreáll. Gyakran épp emiatt belekerül egy ördögi körbe, újra és újra önértékelési problémákkal küzd, emiatt nem mer mutatkozni mások előtt, pedig az lenne a jó, ha elmenne a strandra és gyorsan kifuttatná a különprogramot.

2./ Mitől van a csuklás?

– Válasz: Ez egy „nem tudom megcsinálni”, „túl nagy feladat ez nekem”-konfliktus a rekeszizomra vonatkoztatva, „kifogy a szusz”.

3./Mi az autizmus?

– Válasz: Ez egy skizofrén birtokzónás konstelláció – gége- és a gyomornyálkahártya ÉBK-i, mindkettő aktív fázisban.

4./ Milyen biológiai konfliktushoz köthető a fitymaszűkület?

– Válasz: Ez egy elválasztás-konfliktus, cirrózis következik be a bőrön, amely az aktív fázisban összezsugorodik oly módon, mint ahogy a mellcsatorna ÉBK-nál. Bizonyosodjunk meg arról, hogy nem egy sérülést követő kötőszöveti beágyazódásról van-e szó, csak azután keressünk elválasztás-konfliktust. Példa egy elválasztás-konfliktusra: Egy 4 éves kisfiúnak duzzadt és vörös volt a hímvesszője. Dr. Hamer tudta, hogy ezt megelőzően egy elválasztás-konfliktusnak kellett történnie. Mindenki megrémült a családban, mert elképzelhetetlennek tartották, hogy bárki is hozzányúlt volna a kisfiúhoz oly módon, hogy az egy ilyen konfliktív elválasztáshoz vezetett volna. Valójában az történt, hogy a nagynéni jött a kiskutyájával látogatóba, és amikor az a kan kutya szexpartnerének tekintette a földön heverő párnát, vehemensen nekiesett és furcsa mozdulatok kíséretében maga alá gyűrte. A kisfiú nem értette, hogy mit csinál a kutyus a párnával. Szaladt az édesanyjához és amint ő meglátta, mi zajlik a szobában, veszekedni kezdett vele. Szidta a kutyát is, a gyermeket is: “Pfuj, ilyet nem szabad, ezt nem illik” stb. Az édesanya szidalmazása közben a kisfiú a saját nemi szervére asszociálta az elválasztás-konfliktust.

5./ Milyen konfliktusra vezethető vissza a koponya-CT felvételen látható óriási, ödémás Hameri Góc a vállat irányító reléjében?

– Válasz: Ha ödémás és elmosódottak a Hameri Góc körei, akkor az már a megoldási fázis, az illető nem tudja felemelni a karját. Konfliktuskeresésnél figyelembe kell venni a kezűséget. Ha valaki (mindegy, hogy férfi vagy nő) például jobbkezes és a jobb válla fáj, akkor a Hameri Góc a fehérállományban a bal agyféltekében van és az illető egy önleértékelés-konfliktust élt át: „Nem vagyok elég jó partnere a partneremnek”. Ha a balkezesnek a jobb válla fáj, akkor: „Nem vagyok elég jó anyja/gyermeke a gyermekemnek/anyámnak.”

6./ Mi az oka az éjszakai apnoe-nak?

– Válasz: Ez is a rekeszizom ÉBK-ja. Például a rekeszizom ÉBK-ja okozhatja a gyermekeknél a szipogást kísérő levegőkapkodást. Az apnoe hajnaltájt következik be, ami a megoldási fázis epileptikus krízise. Ilyenkor lassúbb a levegővétel és a páciens egy kis szerencsével fel is ébred.  Ha mindig ugyanazt az önleértékelést éli át, és mindig úgy érzi, hogy nem kap rendesen levegőt, „nem bír valamit szusszal”, akkor a megoldási fázis epileptikus krízisében újra bekövetkezik az apnoe, ugyancsak hajnaltájt.

7./ Mi a pikkelysömör lelki oka?

– Válasz: Egy dupla elválasztás-konfliktus, fáziseltolódással. Szeretnénk valakivel a kapcsolatot megszakítani, de mégsem tudunk nélküle élni. Ez a tipikus „se veled, se nélküled” esete. „Bírlak, de ha így viselkedsz, utállak!” Ha vele vagyunk, ezzel az aspektussal a megoldási fázisba kerülünk, a másikkal, hogy „Pfuj, már megint ezt csinálja!”, viszont aktív fázisban. Ha elmegy az illető, akkor ez utóbbi kerül megoldási fázisba és a„Mégis nagyon hiányzik nekem” konfliktusunk lesz aktív.

8./ Mi a süketség oka?

– Válasz: Lehet az entodermális középfül információs falat-konfliktusa függésben lévő gyógyulásnál, itt a jobb- vagy a bal oldal (be vagy ki) számít. Lehet még az „Ugye nem hallok jól, ez nem lehet igaz!”- konfliktus, itt az aktív fázisban jelentkezik a tinnitus, a megoldási fázisban pedig süketség.

9./ Mi az a COPD-betegség?

– Válasz: Ezt nem lehet egyértelműen megmondani, mert lehet az entodermális tüdő alveolus-ÉBK függésben lévő gyógyulása és az ektodermális hörgőnyálkahártya-ÉBK függésben lévő gyógyulása is. Egyértelműen a koponya CT-felvételről állapítható meg.

10./ A barátom csípője megmerevedik hosszabb ülés után. Milyen konfliktus vonatkozik erre? – Válasz: Fontos a kezűség megállapítása (anya/gyermek vagy partner). A csípő a „Nem tudom érvényesíteni az igazamat, nem tudok érvényesülni” konfliktus indítja el az ÉBK-t. Ha a combnyak érintett, akkor annak a konfliktusa: „Én ezt nem bírom elviselni.” Ezeknél az ÉBK-knál az aktív fázisban nincs fájdalom, csak a gyógyulási fázisban. Ha tehát fájdalmai vannak, akkor lejött a sínről.

11./ Mitől töredezik haj?

– Válasz: Ez egy elválasztás-konfliktus a fejre vonatkoztatva, aktív fázisban.

12./ Mi a száraz köhögés, fojtogatás érzéssel? Egy hétig nyaraltunk, akkor jobb volt a helyzet. Otthon megint kiújult a tünet, lázas lettem.

– Válasz: Ezek a tünetek a birtokvesztés- vagy rémületkonfliktus megoldási fázisában jelentkeznek, a nyaralásnál lejött a sínről. Majd otthon újra sínre került. A birtokféltés konfliktustartalma lehet például az a gondolat is, hogy „Mi lesz ezután, hogyan tovább?” Nem tudhatjuk másik ember konfliktusát, mindig ő maga tudja megmondani, hogy mit élt át, milyen helyzetben.

13./ A bal vesére milyen konfliktus vonatkozik, ha balkezes az illető? Az agytörzsnél nem számít a kezűség. Ha egy magárahagyatottság-, menekültség vagy lét-konfliktust élünk meg, akkor vizet vagy karbamidot (urea) tartunk vissza. Ha a fehérállomány irányítása alá tartozó veseparenchyma érintett, akkor tartósan magas a vérnyomásunk, mindegy, hogy a bal vagy a jobb veséről van szó.

14./ Mit jelent az ekcéma a fül mögött?

– Válasz: Elválasztás-konfliktus gyógyulási fázisa. Hogy mit élt át? Ki kell deríteni.

15./ Barátnőmnek behúzódik a melle egy ponton és nem tudja, mit tegyen. Pont úgy néz ki, mint ahogy a Barnai is leírta.

– Válasz: A Barnai? Ne haragudjon, de én nem azért ülök itt, hogy korrigáljam és megmagyarázzam a Dr. Hamer által csak tökfilkóknak nevezett másolók butaságait.

16./ A bokánál lévő nyirokmirigyek ödémásak. Mit kell keresni?

– Válasz: Ugrálással, járással kapcsolatos konfliktust kell keresni, de mellette van egy aktív vesegyűjtőcsatorna-ÉBK is.

17./ A lányom gyakran fölböfög és fel van puffadva. Mitől lehet ez?

– Válasz: Valószínűleg van egy gyomorhoz tartozó birtokbosszankodás-konfliktusa és lehet ezen felül még egy emészthetetlen bosszúsága is, amit a bélre vonatkoztatott. A puffadás egy aktív fázis.

18./ A dohányzás nem okoz rákot, de elindít-e a jobb tüdőfélben egy ÉBK-t, hogy megszabaduljon a méregtől?

– Válasz: Egy boncmester azt mondta, hogy nem tud különbséget tenni annak a tüdeje között, aki az autópálya mellett lakott egy olyan ember tüdejétől, aki napi két doboz cigarettát szívott. Természetesen mérget viszünk be a szervezetbe. Azt biztosan tudhatjuk, hogyha a hörgőink fájnak, akkor ott van folyamatban egy ÉBK, a fájdalom annak a megoldási fázisa.

19./ A szemölcs mitől keletkezik a talpon?

– Válasz: A szemölcs a kültakaró ÉBK-ja. Ha egyre csak nő a talpon, az azt jelenti, hogy nem akar elválni valakitől. A kezűséget figyelembe kell venni. Jobbkezesnél a jobb talp: nem akar elválni a partnertől (lehet bárki az anyán és a gyermeken kívül). Jobbkezesnél a bal talp: nem akar elválni az anyjától vagy a gyermekétől. Ez az ok. A többi már csak a sín. Ha az anya/gyermek oldalon van, azt jelenti, hogy függő gyógyulásban van. Például a gyermek nem akar egyedül lenni az iskolában, és amikor hazamegy, megoldja a konfliktusát. Újra és újra elölről kezdődik az ÉBK-ja és a szemölcs egyre nő a megoldási fázisban. Egyetlenegy rémületpillanatot kell keresni!

20./ Miért csikorgatja a gyermek a fogát?

– Válasz: Ez a „harapás-konfliktus” krízise, amikor a harapásizmok epileptikus krízisbe érnek. Gyerekeknél például a szülők veszekedése okozhatja, amit éjjel feldolgoznak. Minden foghoz egy-egy saját „harapás-konfliktustartalom” tartozik, erről létezik egy külön fogtáblázat.

Remélem, mindannyian találtatok saját magatokra illő példát! Sok hasonló kérdésre kaphattok választ, az összes szerv ÉBK-jával ismerkedhettek részleteiben az alapoktól  Hamer Doktor saját eseteinek és a beküldött több száz esettörténet segítségével a tanfolyamainkon és az előadásainkon.

Tanfolyamok

sok szeretettel

Kelemenné Dévényi Juli