Kérdezz-felelek Helmut Pilhar 3. élő adása II. rész

Az alábbiakban folytatjuk a múlt heti élő adás magyar fordítását. A Germán Gyógytudományt összességében és összefüggéseiben megtanulni hosszadalmas, hiszen az öt biológiai természettörvény minden tekintetben megfelel a természettudomány kritériumainak. Tudományosan megalapozott biológiát tanulunk egy új nézőpontból, a megértése sok gyakorlást igényel. Néhány válasz megértéséhez mélyebben kell megismerni a Germán Gyógytudományt, ezért nyilvánvalóan nagy örömet okozunk majd ezzel a haladóknak, ezenkívül bővíthetik az ismereteiket azok, akik nem a hivatalos forrásból alapozták meg az ismereteiket. A Germán Gyógytudomány életmentő lehet, ez a szabadság tudománya! Amíg az iskolákban nem tanítják meg a gyermekeket a természetközeli életmódra és a lélek-agy-szerv együtthatásáról, a szülőket és a nagyszülőket terheli a felelősség, hogy minél előbb eljusson hozzájuk ez az alapvető tudás.

II. rész

1./ Minek a jele lehet a Germán Gyógytudomány szerint a darázscsípést követő keringés-összeomlás? A férjemet a kórházban érzéketlenné teszik a darázscsípésre.  Használ ez ellene?

– A keringés a bal szívizom ÉBK-jának következtében omlik össze, ami egy túlhajszoltság-konfliktus (= nem tudok lépést tartani, túl nagy feladat előtt állok, nem tudok segíteni, nem tudom megoldani). A darázscsípésnél megijedhetünk, túlreagálhatjuk és a darázs sínként beprogramozódhat, akár egy szívizom ÉBK-val együtt. De hogy lehet érzéketlenné tenni valakit a darázscsípés ellen? Hogy lehet megoldani, hogy soha többé ne csípjen meg valakit a darázs? Egy kisgyermeket megcsípett a darázs és mivel megijedt és magányosan élte meg, a vesegyűjtő-csatornák miatt beduzzadt a csípés helye. Felnőttként tudatosította magában, hogy az allergia nem más, mint ez a sín és már nem reagál allergiásan.

2./ Volt egy szemölcs és abscessus (tályog) az intim területemen, ami nagyon zavart. Épp azon a helyen keletkezett egy abscessus, ami nagyon fájt és ez már gyógyulófélben van. Vajon ez a szemölcs miatti bemocskoltság-konfliktus következtében alakult ki? Milyen konfliktus tartozik a szemölcshöz?

– A szemölcs egy elválasztás-konfliktus következménye, a kültakaró Értelmes Biológiai Különprogramja. Ha emiatt bőrünknek azon a pontján van egy önleértékelés-konfliktusunk, akkor ott nekrotizálhat a kötőszövet, melynek gyógyulási fázisában tályog képződhet.

3./Hogy ismerem fel a nőknél a hormonális állapotot, például egy balkezes nőnél? Mindig van peteérése. És mit jelent az, hogy nőies férfi?

– Amelyik nőnek van peteérése, az egy nőies nő. Mindegy, hogy bal vagy jobbkezes. Ha nincs peteérése, akkor férfias. Kivételt képez a prolaktin-hormonszint a hipofízis-ÉBK miatt, mert ha az magas, az várandósság látszatát kelti. Vannak férfias nők, a mániások (ami férfiasságot jelent), amikor van peteérésük, de mégsem esnek teherbe, mert nem fejlődik ki megfelelően a méhnyálkahártya és a pete nem tud rendesen beágyazódni. Mert hiszen mániás. Milyen a férfias férfi? Az alfa, mindegy, hogy bal- vagy jobbkezes, nincsenek konfliktusaik. Nem olyan egyszerű felismerni náluk, mint a nőknél, mert náluk megkönnyíti a peteérés. A férfiaknál elegendő egyetlen birtokvesztés-konfliktus átélése és nőies lesz, ún. szofti.

4./ A szakállamban itt-ott hiányzik a szőrzet. Mitől lehet?

– Ez egy elválasztás-konfliktus aktív fázisa. Talán hiányolja az összebújást valakivel.

5./ A férjem éjszakánként egy üveg vizet iszik és erősen izzad. Magas a vérnyomása. Lehet a kettő között összefüggés?

– Az éjszakai sok ivás diabéteszre utalhat. Ennek semmi köze a magas vérnyomáshoz, az éjszakai verejtékezés pedig egy ősagyi program.

6./ 40 éves, balkezes nő vagyok. „Hormonérzékeny” mellrák (bal) mellműtét után gerincáttétet diagnosztizáltak. Nincsenek gyermekeim, 23 évesen elveszítettem egy gyermeket (abortusz miatt), mert édesanyám rossz szemmel nézte, hogy nem voltam férjnél. A diagnózis előtt volt egy autóbalesetem, totálkáros lett az autó.

– Csak az anyára vagy gyermekre vonatkozhat a mell konfliktusa, mivel a bal mell érintett és ön jobbkezes. A gerinc testesíti meg a személyiségünket, a nők a mellrák diagnózis miatt központi önleértékelést élnek át: „Abban a magasságban nem érek semmit.” Ez nem egy áttét, hanem egy következmény-konfliktus a diagnózis miatt.

7./ Normális a vérnyomás, de magas a pulzus. Mi lehet az oka?

– Lehetséges, hogy pajzsmirigy-túlműködés okozza, de pontosan meg kell állapítani, ilyenkor segít a koponya-CT és annak függvényében már ismerjük a konfliktust is.

8./ Mi az a restless legs (nyugtalan láb-szindróma)?

A lábremegés egy motoros konfliktus függő gyógyulása. Amikor például nem tudunk elmenekülni valahonnan vagy nem tudunk megkapaszkodni.

9./ Mi a véleménye a táplálkozásról a diabétesz esetében?

– Általában azt kell enni, ami ízlik és amit megkívánunk. Viszont az agytörzsi különprogramok TBC-s elbontásainál kötelező pótolni a fehérjét és a diabétesz esetében nem szabad túl sok cukrot enni. Nincs szükség az inzulinra, ha a diabéteszes vigyáz a cukorbevitelre és eleget mozog.

10./ Mitől lesz valakinek szívritmuszavara?

– Az oka lehet szívizom- vagy szívkoszorúér-ÉBK. Ha újra és újra megoldunk egy myocardiumra vonatkozó túlhajszoltság-konflitkust, érezhetjük a szívdobogást a nyakunkban, néha kimarad egy-egy ütés, viszont nincs fájdalom, ún. angina pectoris. A szívkoszorúér ÉBK-jánál ellenben van, ez egy szúró fájdalom, oka egy birtokvesztés- vagy szexuális konfliktus. Az epileptikus krízisben jelentkezik az angina pectoris és a szívritmuszavar.

11./ Izomfájdalmak vannak a karomban.

– Ez egy önleértékelés-konfliktus. A gyógyulási fázisban duzzanat kíséretében feltöltődik a kötőszövet, amit egy motoros-konfliktus előzött meg (meg akarok kapaszkodni vagy valakit el akarok lökni magamtól). Itt figyelembe kell venni a kezűséget. A konfliktusmegoldás után ránganak az izmok, ilyenkor baktériumok segítségével újra feltöltődik az izom, ez is egy reuma jellegű fájdalom.

12./ Mire utalhat a tartósan magas májérték? Alkoholt nem fogyasztok és gyógyszert is csak ritkán szedek. Mindez egy Epstein-Barr vírus után, láz nélkül következett be.

– A máj- és epeutakra vonatkozó, függő gyógyulásban lévő konfliktusra enged következtetni. A birtokbosszankodás-konfliktus előidézője nagyon gyakran egy családon belüli vita, bosszúság (apánál pl. nagy család, sok gyerek), sokszor vita a pénz miatt.

13./ Gyógyítható a lipödéma, ill. a zsírödéma? Mi az oka?

– A gyógyulási fázisban keletkezik a lipödéma. A zsírszövet szaporodásáért az agy fehérállománya a felelős. A lipödéma egy enyhe önleértékelés-konfliktus következménye és a luxuscsoporthoz tartozik. Vagyis az ÉBK végére erősebbre épül fel a szövet, mint eredetileg volt. Ha a gyógyulási fázisban még plusz vizet raktározunk be a vesegyűjtőcsatorna-ÉBK miatt, akkor még vastagabb lesz.  Ha tehát megoldjuk a magunkra-hagyatottság- (lét-, menekültség- vagy kórház)-konfliktust, csökkenhet a lipödéma mérete.

14./ Ha zúg a fülünk (bal fül), az egyenlő a tinnitussal?

– Igen, ez a „nem hiszek a fülemnek – konfliktus”. Lehet egy csattanás is, egy mondat, valamilyen zaj. A gyógyulási fázisban van a süketség.

15./ Mikor lesz újra kapható az Olivia naplója?

– Csak e-könyvként lehet kapni, a honlapomról letölthető.

16./ Mi okozza a méhfibromát?

– Más néven mióma, ami egy megerősödött méhizomzat. Konfliktus, amikor a nő gyermeket szeretne, de nem tudja megtartani a magzatot és úgy érzi, hogy nem tud szülni. Ekkor megerősödik a méh simaizomzata, ezt a funkciónövekedést a szervezet a méhizomzat-ÉBK aktív fázisában sejtszaporulat által éri el, hogy az anya később jobban tudjon szülni.

17./ Jobbkezes vagyok. Két évvel ezelőtt rendszeresen voltak angina pectoris szívtájéki fájdalmaim. Ezzel egyidőben nyomást éreztem a jobb alsó fogsoromban. Van összefüggés a kettő között?

–  A foghoz harapás-konfliktus tartozik, az angina pectoris pedig egy birtokvesztés- vagy egy szexuális konfliktus következménye. Lehetünk egyszerre bolhásak és tetvesek is! Egy DHS-nél egyszerre kétféleképpen is reagálhatunk, például ha nem akar a partnerünk ágyba bújni velünk, átélhetünk egyszerre egy harapás- és egy birtokvesztés vagy szexuális konfliktust is.

18./ Mit nevezünk enyhe önleértékelés-konfliktusnak?

– Például amikor a fiú azt mondja az apjának: „Apu, te vagy a legrosszabb apa a világon!” Ez a vállakat érinti, a kezűség figyelembevételével vagy a jobb vagy a bal vállat. Ha enyhe ez az önleértékelés, akkor az a vállban a porcokra vagy a nyirokmirigyekre lesz hatással, ha pedig súlyos, akkor az a vállizmokban vagy a vállcsontokban indíthat el egy ÉBK-t.

19./ Mi a méh folyamatos vérzésének oka?

–  Ez a méhnyálkahártya ÉBK-ja, ilyenkor a vérrel apró méhnyálkahártya-foszlányok is távoznak a méhből. Ennek kétféle konfliktustartalma lehet: az egyik az ocsmány (félig) genitális (a nemi szervvel kapcsolatos) konfliktus, többnyire férfival kapcsolatban. A másik lehet egy veszteség-konfliktus, gyermek- vagy nagymama-/unokavesztés-konfliktus. A megoldási fázisban jelentkezik erős vagy tartós vérzés, a felszaporított méhnyálkahártya elbomlása következtében. Viszont akkor is lehet a nőnek folyamatos vérzése, ha van egy petefészekcisztája, mert ha ezzel függésben lévő gyógyulásba kerül, akár minden második héten menstruálhat. A méhnyak-ÉBK, szexuális konfliktus is vérzéssel járhat a megoldási fázisban, az aktív fázisban bekövetkező méhnyak-fekélyesedés után a megoldási fázis krízisében erős szívdobogás, légszomj és tüdőembólia jelentkezik. Meg kell állapítani a csíralemez-származást és ennek függvényében kell keresni a konfliktust.

20./ Mi állhat a súlyos endometriosis mögött?

– Amíg a petefészekciszta még belül folyékony állagú, addig könnyen megrepedhet, így kisebb ciszták keletkeznek és belekapaszkodnak a környező szövetekbe. Ha 9 hónap alatt kifejlődik egy petefészekciszta, az később ösztrogénhormont termel. Ha túl nagy a ciszta, vagy ha problémát okoz, el kell távolítani.

21./ A bal fülem mögött a szemüveg szára mögött kiműtöttek egy 2 cm-es melanomát. Jobbkezes vagyok. Ez egy elválasztás-konfliktus? 2011-ben a régi szerelmem eljegyzett egy másik nőt.

– A melanoma nem elválasztás-konfliktus, hanem bemocskoltság-konfliktus. Az elválasztás-konfliktus eredménye basalioma lehetett volna. Mit mondott az orvos pontosan? Ha biztosan melanoma volt, akkor talán kinevették egyszer a szemüvege miatt vagy szorított a szára. A kezűséget figyelembe kell venni, ebben az esetben anyára vagy gyermekre vonatkozhatott a konfliktus.

22./ Tudnál egy példát mondani arra, hogyan lehet lezárni egy függésben lévő gyógyulást? Elég a gondolati síkon egy másik beállítottság és a test meggyógyul magától? Vagy azután még tovább kell segíteni a testünket (máj- és epeutak, egy örökségleső mindent elvitt…)? Elegendő-e a mentálisan megváltoztatni a nézőpontunkat?

– Ha az örökösödés vagy a személy miatt, aki csalással szerezte meg a vagyont, folyamatosan sínen vagyunk, és allergiásak vagyunk arra a személyre vagy a házra, önmagában csak a gondolati síkon történő beállítottság megváltoztatásával (pl. ha megsajnáljuk az illetőt, másképp tekintünk rá) nem érünk el eredményt. A tudás nélkül nem lesz változás! Az okot kell megkeresni és azt kell tudatosítani, majd megszüntetni.

23./ Mindig meleg a kezem, lábam.

– Az lehet egy vagotoniás állapot, de okozhatja a kültakaró ÉBK-ja is.

24./ Krónikusan depressziós vagyok, 65 éves.

– Ez a birtokzónás mérleg. A jobb oldali sínt kerülni kell vagy aktiválni kell a bal oldali birtokzónás DHS-t, hogy mániás legyen. Ismerni kellene a konfliktusokat.

25./ Hogy kell megállapítani a kezűséget?

– A tapsteszttel. Ha a jobb kéz erősebben üti a másikat, jobbkezesek vagyunk. Ha nehéz eldönteni, tegyük le combunkra a kezünket és onnan indítsuk a tapsot. Ha a jobb kezünket emeljük ütésre, akkor jobbkezesek vagyunk. Meg lehet még vizsgálni a baba tartásával is: általában az erősebb kezünkkel tartjuk a babát a kezünkben, vagyis a gyengébbik karunkra helyezzük a baba fejét. Amelyik kézzel tartjuk őt alul, olyan a kezűek vagyunk.

26./ A Germán Gyógytudomány szerint mi az a sinusvénatrombózis (fej) és milyen konfliktus tartozik hozzá?

– Dr. Hamer szerint nincs az agyban trombózis és érelzáródás. A folyamatot egy agyi ödéma okozza, minden esetben a CT-ről lehet tájékozódni. A megoldási fázisban keletkezik az aneurizma is, amikor a carotis kifekélyesedik és kiboltosul.

27./ Hányinger közben a gyomrom többnyire üres, még ha előtte ettem is valamit. Talán túl ingerlékeny a gyomor izomzata?

– A hányás a birtokbosszankodás-konfliktus aktív fázisában keletkezik, ott van a gyomorégés és a fekély. A gyomorban izomrészek is vannak, azok okozzák a gyomorepilepsziát. A krízisben a hányást absence kíséri. De a hányás inkább a sárga csoporthoz sorolható, a falat-konfliktusokhoz.

28./ Köszvényes a nagylábujj. Mitől lehet?

– Szindrómája van és valakit sikerült végre valagba rúgni.

29./ Miért nem tud az ember aludni? Semmilyen gondolatok nincsenek a fejemben, egész éjjel éberen fekszem az ágyban.

– Lehet a pajzsmirigy túlműködése miatt.

30./ Mikor tesz végre valaki lépéseket annak érdekében, hogy hivatalosan is elfogadott legyen a Germán Gyógytudomány?

– Költői kérdés? Dr. Hamer tudományos rendszerét már csaknem 40 éve titokban akarják tartani.

31./ Krónikus szivárványhártya-gyulladás, jobbkezes vagyok és a bal szemem. Ez egy hátulról érkező veszély?

– Nem, mert az írisz a sárga csoporthoz tartozik és simaizomból áll. Fény-falatról van szó, a bal oldalon: egy bizonyos képtől nem tudunk megszabadulni. Jobb oldal: egy bizonyos képet nem tudunk meglátni. A gyulladás mindig, minden ÉBK-nál már a megoldási (gyógyulási) fázis.

32./ Én időközben függő lettem a Germán Gyógytudománytól. Az összes létező szenvedély közül ez a legjobb!

🙂

 

A videó Helmut Pilhar facebook oldalán megtalálható.

Ezzel a “szenvedélybetegséggel” szerencsére egyre többen vagyunk már az egész világon! 🙂

Figyelem! A kérdéseket azoknak ajánljuk, akik mélyebben ismerik már a Germán Gyógytudományt. Hiba lenne általános következtetést levonni a kérdésekből, hiszen mindegyik kérdést bővebben ki lehetne fejteni, több oldalon keresztül.

A teljes megértés érdekében igyekezzenek mélyebb ismereteket szerezni a Germán Gyógytudományról! Ennek a tudásnak a megszerzése a legjobb döntés a gyermekeink és a saját egészségünk érdekében!

 

Sok szeretettel

Kelemenné Dévényi Julianna

Tanfolyamok