7 éves balkezes kisfiú

Kb. 3 éve a keresztfiam tudomást szerzett egy betörési kísérletről. Bármi is az oka, az utóbbi időben felborzolódtak a kedélyek. Már nem alszik el este 11 óra előtt, és főleg egyedül nem. Aztán nem akarta tovább a tetőtéri szobáját, mert nincs ablaka. Ez a szoba számára lett átépítve. De nem is használta. Mindig a nővéréhez vagy a szülőkhöz bújt be aludni.

Az anyával megbeszéltük, hogy a látogatásommal kivárom a megfelelő pillanatot és beszélek vele.

Elmeséltem a fiúnak, hogy a munkámból adódóan rendszeresen, profi szerszámokkal ablakokon és ajtókon keresztül lakásokba kell betörnöm, mivel sok idős ember esik betörés áldozatává, és ők egyedül nem tudják megoldani a helyzetet. Azt is elmondtam neki, hogy ezekbe a házakba én az ablakokon és ajtókon keresztül bekukucskáltam, és azt, hogy mi (a tűzoltóság) a legjobb felszereléssel sem jutunk be. Elmeséltem még mást is a betörőkről: Még soha sem ártottak betörők gyerekeknek, jobban féltek ők annál… stb. Végül neki ajándékoztam egy indián figurát, aminek volt pipája is és íja, melyet azonnal az éjjeliszekrényére állított.

Másnap hallottam az anyjától, hogy még aznap este fél 9-kor elaludt a fiú a szobájában, és végigaludta ott az éjszakát. Mondtam is neki, hogy a fiú most beteg lesz. Aztán lett is a fiúnak kb. 10 napig tartó heves hörghurutja lázzal és ágynyugalommal. Asztmarohama nem volt. Ezek szerint a hörgőizom nem volt érintett csak a hörgőnyálkahártya?

A betörős téma jelenleg nem aktuális a fiúnál, és azóta is rendesen alszik a saját szobájában. Remélhetőleg marad is minden rendben.

Tobias G.

Megjegyzés H.Pilhartól

Kedves Tobias, nagyon jól csinálta! Célzottan segített a fiúnak a birtokzónás konfliktus megoldásában. Ez már valami!

Nyilvánvalóan csak a hörgőnyálkahártya volt érintett.

A „bármi is az oka” felvet egy érdekes kérdést. A betörési kísérlet már 3 éve történt. Akkor a konfliktus aktív volt? Gondolom, nem. A konfliktusnak a gyógyulás kezdete előtt kellett keletkeznie, és a korábbi betöréses esemény csak azóta járhatott a fiú fejében. Talán látott egy hülye filmet az elmúlt hetekben.

Fordította: Heves Ildikó