Lábgomba

44 éves vagyok és balkezes. 22 évvel ezelőtt gombásodott be először a lábam a 4. és 5. ujj között. Akkoriban még nem ismertem az összefüggéseket és nem kerestem okot rá.

A lábgomba akkor kezdődött, amikor egy hosszú európai vonatkörútról hazatértem.

A higiéniára mindig is nagyon odafigyeltem, mert utáltam, ha testszagom volt. Nagyon jól emlékszem, hogy az út legutolsó napjaiban több napig hordtam ugyanazt a zoknit. Nem volt rá mód, hogy megmossam az izzadt lábaimat. A szűk vonatkabinban igen kellemetlenül éreztem magam, mert büdösek voltak a lábaim és biztos voltam benne, hogy az útitársaim is érezték ezt (bemocskoltság-konfliktus).

Azóta abszolút igényt tartok a napi zoknicserére. Ha ezt betartom, nincs gombásodás. Az uszodában és a nyilvános szaunában mindig mezítláb járkálok. Ettől még soha nem gombásodott a lábam. Azt mondhatom, hogy a következetes friss-zokni-terápia meghozta gyümölcsét, egész évben gombamentesek a lábaim.

A múlt héten felfedeztem egy új dolgot, amitől visszakerültem a konfliktusba, a sínt: rendszeresen edzést tartok a fitness teremben. Eközben mindig egy bizonyos fajta speciális edzőzoknit hordok. A múlt héten elfelejtettem magammal vinni az edzőzoknimat és az utcai zokniban kellett edzést tartanom. – Emiatt nagyon rosszul éreztem magam, mert a fitness teremben elvileg kötelező a zárt tornacipő vagy edzőzokni viselése. Úgy éreztem, hogy a többiek undorral nézik a lábamat, az immáron egy teljes napja hordott zoknimat.

Négy nappal később a 4. és 5. bal (partner-oldal) lábujjam között elég erős gombásodás jelent meg, amin már nem is csodálkoztam.

Megjegyzés:

Ez nagyon szép, precízen leírt esettörténet. Köszönet érte!