Herpes labialis (ajakherpesz)

Balkezes 34 éves nő vagyok, spirál (Mirena) van felhelyezve. 

Már régóta szerettem volna tetováltatni az ajkaimat, viszont féltem, hogy esetleg nem lesz szép és rémisztő volt számomra az a gondolat, hogy az arcom elcsúfulhat tőle.

Csak élesebb kontúrt szerettem volna csináltatni ajkaim természetes színével, gyakorlatilag láthatatlant, de szebbet. Egy kedves és igen részletes tájékoztatást követően úgy gondoltam, megtaláltam a megfelelő szépségápolási szalont.

Péntekre egyeztettünk időpontot. Nagyon féltem és eléggé fájt is a beavatkozás. Habár mindezek mellett jó érzésem volt, megrémültem, amikor a tükörbe nézhettem. A kontúrok mentén vastag piros csíkot láttam. Ugyen előre figyelmeztettek, hogy néhány napig el fog tartani, míg ez elmúlik, az villant be az agyamba, hogy „A fenébe is, biztos, hogy ez el fog ez tűnni?” (DHS).

Ezek után gondosan ápoltam az ajkaimat, de úgy igazán nem voltam boldog vele. Minden egyes tükörbepillantás emlékeztetett rá és folyamatosan erre kellett gondolnom (aktív fázis).

Vasárnap este (2 nappal később) éreztem, hogy a kontúr mentén lassan levált a heg és láthatóvá vált a végeredmény, alatta már nem volt ott az a vörös csík. Nagy kő esett le a szívemről, borzasztóan megkönnyebbültem és ezzel az aggodalmaim elszálltak. (konfliktusmegoldás).

Hétfőre virradó éjszaka felébedtem hajnali 5 órakor és azt vettem észre, hogy a felső ajkam vörös, forró és duzzadt volt, reggelre pedig herpeszhólyagocskák kolóniája jelentek meg rajta, melyek a nap folyamán felkúsztak egészen az orromig. Az alsó ajkak úgy ahogy megúszták. A felső ajkam olyannyira forró és vörös volt, hogy két napig jegelnem kellett.

A konfliktuskeresésnél gyorsan rájöttem, hogy hol kell keresnem a DHS-t és a megoldást. Pontosan emlékeztem még a gondolataimra, amikor belenéztem a tükörbe.

Miután két napig tartott a konfliktus-aktív fázis, bizonyára a megoldási fázisnak is ennyi ideig kell tartania. A második nap végére a hólyagok behegesedtek, újabbak pedig nem jelentek meg rajta. Amíg a heg teljesen le nem vált és a alatta a bőr be nem gyógyult, eltelt majdnem még egy hét.

Köszönöm Dr. Hamer! Újra sikerült egy tesztet végrehajtani magamon!!

 

Helmut Pilhar megjegyzése:

A herpesz egy, az ajkakra asszociált „elválasztás-konfliktus” gyógyulási fázisa.

Ez az esettörténet nagyon szépen demonstrálja, hogy egy ilyen konfliktus egyáltalán nem tudatosodik bennünk. Az esettörténet írója intenzíven foglalkozik a GNM-mel, az összefüggések ismerete azonban nem nyújt védelmet ez a DHS becsapódása ellen. Azt azonban leszögezhetjük, hogy az állatvilágban egyik nőstény sem tetováltatta volna az ajkait.