Bal oldali torokfájás

Kedves Pilhar úr,

 

Szeretnék beszámolni a nemrég tapasztalt bal oldali torokfájásomról:

Munkaidőm alatt az irodámban el kellett intéznem egy magánjellegű számítógép-programozói problémát, amiben főnököm felajánlotta segítségét.

Saját mobilján felhívott egy programozó szakembert és átadta nekem a telefont. A probléma a telefonon kapott tanácsokat követően már egy-két percen belül megoldódott, a beszélgetést be lehetett volna fejezni, de a számítógépes szakember ragaszkodott ahhoz, hogy az egész procedúrát elejétől a végéig átvegyük, ami teljesen felesleges volt és így a beszélgetés csaknem 30 percig elhúzódott. Felettébb kellemetlen volt számomra, hogy főnököm munkaidejének és költségének terhére magánügyeimet intézem, ettől a falattól a telefonbeszélgetés végéig egyszerűen nem tudtam megszabadulni. A programozó meg sem hallgatta, hogy mit mondok és csak azt hajtogatta, hogy: “Nyugi, lépésről lépésre megbeszéljük az egészet.” Teljesen tehetetlen voltam.

Amikor ezt a feleslegesen hosszúra nyújtott beszélgetést végre be tudtam fejezni, a főnököm megjegyzése még tetézte az ügyet: “Ez aztán egy drága beszélgetés volt.” Már következő este komoly torokfájdalmaim voltak, de csak a bal oldalon, a mandula környékén. Jobbkezes vagyok.

A torokfájást nem kísérte egyéb panasz, mert még aznap este utánajártam annak, hogy mit jelent ez. Két éjszakán át fájt szúró fájdalom nyilallt a torkomba a bal oldalon, majd elmúlt minden. Nem voltam náthás, nem köhögtem, a nyelési nehézségen kívül semmilyen egyéb tünet nem jelentkezett.

Üdvözlettel

Tina K.

 

Pilhar megjegyzése:

Ez egy tiszta, egyszerűen és jól leírt esettörténet. Hálás köszönet érte!

Az agytörzsnél (entodermánál) nincs jelentősége a jobbkezességnek. Ha emlékezetünkbe idézzük elődeink gyűrűformás alakját, tudhatjuk, hogy a testünk bal oldala azt jelenti, hogy a falattól nem tudunk megszabadulni.

Tina azt írja, hogy ezen kívül nem volt semmilyen egyéb panasza, mely arra utal, hogy csak tisztán egy “falat-konfliktus”-a volt.

Üdvözlettel

Helmut Pilhar