A “Mein Studentenmädchen” dal erejéről

Tavaly szeptember végén vettem észre először, hogy véres volt a köpetem, amikor felkeltem az ágyból. A diagnózisom laikusként és nem orvosként: tüdő- vagy hörgőrák? Tuberkulózis? Egészségesnek semmiképp sem volt mondható. Ez a folyamat megismétlődött minden reggel és minden este, lefekvés előtt.

November közepétől nagyon bedurvult a dolog. Csúnyán megfáztam és szereztem egy jó kis bronchitist. Ettől kezdve minden éjjel véres volt a köpetem. Az első éjszaka után az erre a célra kikészített törölközőm úgy nézett ki, mint egy a fronton felállított katonai kórház használt kötszere. Napközben ugyan tünetmentes voltam, de a késő este megint kiújult.

Mit csináljak? Orvosi vizsgálat az alacsony jövedelmem miatt szóba sem jöhetett és betegbiztosításom sincs. Portugáliában egyébként nem kötelező a betegbiztosítás. Kicsit nyomasztó volt, hogy erről senkivel sem tudtam beszélni, mert előre tudtam a választ… „Menj azonnal orvoshoz!” És hogy mi várt volna az orvosnál, egyértelmű… Kemoterápia. Csakhogy kell ez nekem? Akkor már egy kivégzési parancs sokkal humánusabb lett volna, mert az lényegesen gyorsabban célba vezetett volna.

December közepén idegileg nem bírtam már tovább, hogy éjjel-nappal ezen a problémán jár az eszem, amire pedig úgyis tudtam, hogy nincs megoldás. Azt mondtam magamnak, oké, hát legrosszabb esetben meghalsz, ennél rosszabb nem történhet veled. Ettől ugyan nem szűnt meg az éjszakai vérköpésem, viszont nagymértékben megnyugodtam.

Épp szenteste következett be a fordulat. Valaki e-mailen elküldte nekem a kötelező karácsonyi- és újévi üdvözletét és mellékelte hozzá ezt a linket: http://universitatsandefjord.com/index.php. Megjegyezte hozzá, hogy talán érdekes lehet számomra. Normális esetben gyorsan kikapcsoltam volna a gépet, de most egyenesen a sors üzenetének vettem. Dr. Hamer, Germán Gyógytudomány… persze, hallottam már róla, de mivel jómagam soha nem voltam beteg, nem érdekelt ez a téma. Most azonban másképp festett a dolog.

Miután megnéztem a magyar újságírónő által készített interjút és meghallgattam a „Studentenmädchent” – egymás után mindjárt háromszor – hirtelen azt gondoltam: Na, ezt most kipróbálod! Vesztenivalóm nincs, a legrosszabb esetben nem történik semmi. A letöltött audiofájlt átalakítottam videófájlra, ezt az flv-formátumot a Windows 7-es program automatikusan végtelenítve játssza le. Úgy, ahogy Hamer doktor javasolja, a hangot „egészen halkra” állítottam és hosszú álmatlan éjszakák után először újra mélyen aludtam. Bár a véres köpet néha megzavarta az éjszakai nyugalmamat, viszont vérfürdőben ugyan, de reggel mégis kipihenten ébredtem.

Ez így folytatódott még további két éjszakán át. Negyedik éjjelre jött el az áttörés. A vérköpés minimálisra csökkent. Tényleg úgy történt, ahogyan Hamer doktor mondta, a konfliktus ugyan nem oldódik meg, de a Studentenmädchen megállítja, mert nem táplálja már semmi.

Természetesen már az első éjszaka után minden „germángyanús” anyagot begyűjtöttem. A négyórás filmet a youtube-on, a neue-medizin.de, a germanische.at weboldalakat és ami még az interneten fellelhető volt. Az Amazon-Kurier hamarosan kiszállít nekem néhány könyvet is.

Időközben világossá vált számomra, hogy szervezetem a vérzéses tüdőhistóriámat nem rossz kedvéből tette, hanem vissza lehet vezetni egy konkrét lelki traumára, de azt most itt nem szeretném ecsetelni. Majd meglátjuk, sikerül-e megoldanom a konfliktust, de a Mein Studentenmädchen segítségével a tünetek visszaszorításával egyelőre egész jól eléldegélek.

Nagy örömömre szolgált Hamer doktor azon megállapítása, hogy a tüdőrákot nem a dohányzás okozza, ezért nem is kell leszoknom róla. Ugyanezen okból abból indulok ki, hogy esténként egy fél liter vörösbortól sem lesz az embernek májzsugorodása, tehát arról sem kell lemondanom és ez főképp azért megnyugtató, mert Portugáliában kiváló borokat lehet kapni szuper árakon. A bortermelőnél egy euróért lehet kapni egy liter bort!

Dr. Hamer Mein Studentenmädchen dala épp karácsony szentestéjén, abszolút váratlanul egy amolyan pozitív ellen-DHS-ként csapódott be nálam és „a jó lábamat érte”. Ez a dal lett az én belépőm a Germán Gyógytudományba, ami rendkívüli módon kezd engem érdekelni.

Tejo