Gégekülönprogram

A dolog szépsége máris ott kezdődik, hogy andropauza előtti jobbkezes férfi vagyok, aki csak úgy élhet meg gége különprogramot („rémület/félelem-konfliktust”), ha a férfi birtokzónája egy korábbi birtok-konfliktus által le van zára. Valószínűleg így is volt.

A munkahelyemen egyik reggel egy nem közvetlen felettesem által olyan szituációba kerültem, mely életem egyik legnagyobb rémületét váltotta ki belőlem.

Annyira megijedtem attól a helyzettől melybe sodródtam, hogy nagy erőfeszítések árán maradtam eszméletemnél. Attól a pillanattól kezdődően mániás lettem, befelé forduló. Éjszaka alig tudtam aludni. A dolog annyira megviselt, hogy eldöntöttem, felmondok – később meg is tettem. Amíg konfliktus-aktív fázisban voltam, figyeltem magam, kerestem bármilyen tünetet, mely segíthetne abban, hogy milyen érzéssel éltem is meg a korábbi helyzetet. Miután a dolog rendeződött és sikerült megnyugodnom (legalább is átmenetileg), rendszeres köhögési rohamaim jelentkeztek. Így már könnyű volt beazonosítani a rémületérzést, melynek köszönhetően egy gége különprogram indult el korábban. A konfliktust nem a megszokott munkahelyemen éltem meg, hanem egy másik részlegesen, ahol néha éjszakai műszakot kell vállalnom. Az első hetekben valószínűleg maga a munkahely is sínnek számíthatott, mert elég volt dolgozni mennem ahhoz, hogy visszatérő köhögési rohamaim legyenek. Ez legalább 2 hónapon keresztül tartott. Időközben próbáltam magam nyugtatni, valamint valószínűleg a felmondás ténye is segített benne, hogy ismét visszanyerjem lelki nyugalmam – a felmondási határidőt igaz fél évvel később adtam meg, de engem már maga a döntés, hogy otthagyom, a nem kívánt környezetet békével töltött el.

Legalább 1 hónapon keresztül már nem volt semmilyen tünetem, büszke is voltam kissé magamra, hogy sikerült megoldanom végleg a konfliktusomat. Ám egyik reggel ugyanaz a kolléga ismét számon kért tőlem valamit –mellesleg jogosan. Úgy gondoltam, hogy teljesen jól kezelem a szituációt, hisz félelmet már nem éltem meg – különben meg egy bagatell dolog volt, amit minden kollégám elkövet néha. Úgy 10 perccel később egy olyan köhögési roham vette kezdetét, mely arra késztetett, hogy otthagyjam a megbeszélést és kimenjek a folyosóra. A kolléganő volt a legmélyebb sín és egy megjegyzés elég volt hozzá, hogy ismét visszaessek egy pár percre. Ezen új konfliktust nagyon hamar lerendeztem magamban, így percek alatt kifutott a program, de ebből kiderült, hogy ez a meccs még nincs végérvényesen lezárva. Utólag lelkesedéssel csodálom a Germán Gyógytudomány pontosságát, és már csak mosolygok a történteken. Lehetséges, hogy az ismételt visszaeséseket csak a munkahely végleges otthagyásával tudom 100%-osan elkerülni, hisz a sínek bizonyos szituációkban sínek maradhatnak, ha nincs végleges megoldás.

Mint a fenti leírásból kiderült, a gége különprogram mellett egy konstellációnak is jelen kellett lennie, jobbkezes hormonálisan egyensúlyban lévő férfi lévén ugyanis első birtokzóna konfliktust csak a jobb agyféltekén lévő férfi birtokzónán tudnék megélni. A nagymértékű befelé fordulás, valamint az időnkénti kis mértékű sárgaság arra enged következtetni, hogy az első „birtok-konfliktusom”, mely lezárta a jobb agyféltekémet egy birtokbosszúsági érzés lehetett, mely a májvezetékeimet érintette. Ennek köszönhetően – a megoldási fázisokban – kissé sárgább szokott lenni a bőröm, melyet mindig a párom vesz észre.

Ilyenkor, ha vérvételre kerül sor, kissé vagy jobban megemelkedhet a vér bilirubin szintje. Korábban volt már rá példa, hogy ez vérvétel során nálam kiderült, igaz akkor még nem ismertem a Germánt. Az egyidejű májvezetékek és gége által futó konfliktus-aktív fázisát nevezzük autista konstellációnak, melynek egyik legnagyobb jellegzetessége a befelé fordulás, a külvilágtól való elzárkózás. Ezt lehetett nálam is észre venni. Ez megoldódott a gége különprogram megoldásával. Az igazság az, hogy ezen konstellációról míg benne voltam, nem is vettem tudomást – ez valószínűleg a legtöbb mélyen megélt konstellációra igaz lehet.

Imre (belgyógyász szakorvos)