Petefészek – esettanulmány Dr. Hamer elbeszélésében

Értelmes biológiai különprogram egy Hameri Góccal

(DHS = nagyon súlyos, hirtelen fellépő, drámai hatású és magányosan átélt súlyos lelki traumát okozó megrázkódtatás)

Egy 50 éves beteg hölgy alhasi panaszok miatt felkereste nőgyógyászát. Ez az „alternatív nőgyógyász” ultrahangvizsgálat alapján „petevezeték-karcinómát (rákos daganatot) vagy még ennél is rosszabbat” diagnosztizált.

Kikérték a véleményemet, mire azt mondtam, hogy az egy petefészekciszta. Megállapodtunk abban, hogy készítenek egy koponya- és medence-CT felvételt. A nőgyógyász erősen hitt abban, hogy rosszindulatú folyamat zajlik, és azonnali műtétet javasolt.

A koponya-CT ismeretében fogadtam volna vele bármilyen összegben, hogy a hölgynek indurálódó (megkeményedés alatt lévő) petefészekcisztája van.

DHS: Erről a hölgy nem szívesen akart beszélni. Ezt kénytelenek vagyunk elfogadni tőle.
Tüneti megnyilvánulás: a konfliktus-aktív fázisban az elszenvedett konfliktus előidézett egy petefészek-nekrózist (szövetelhalást), ezt a folyamatot azonban általában nem veszik észre, hacsak a petefészek szövete nem kerül egy hisztológus mikroszkópja alá. Ezáltal csökken az ösztrogén hormon kiválasztása és így amenorrhoe (a menstruáció kimaradása) alakulhat ki.
Konfliktustartalom: a konfliktust egy halál vagy elhagyás általi veszteség-konfliktus okozza

Az ÉBK biológiai értelme: az ösztrogén termelésének fokozása a nő fiatalosabbá tételének, a jobb peteérés, és egy sokkal gyorsabb teherbeesés érdekében.
A biológiai értelem csak a megoldási fázis végén valósul meg.

Néhány hónap múlva a betegnek az volt az érzése, hogy alhasának átmérője megnövekedett. Valami ott „alul” nem volt rendben nála és – mint mondta, újból elment a nőgyógyászhoz. Határozott véleményem meggyőzte őt arról, hogy ebben a cisztában már elindult a keményedési folyamat és a hölgy úgy döntött, hogy még vár 2 vagy 3 hónapot, mert megígértem neki, hogy nem fog történni semmi és ha kell, a műtétet még később is el lehet végezni. A hölgy időközben már úgy nézett ki, mint egy 5 hónapos kismama. A ciszta időközben gyermekfej nagyságúra nőtt.
Mivel azonban láttam, hogy a ciszta indurációja a végéhez közelített, azt mondtam neki, hogy mostantól minden hónap elteltével 2 évvel fiatalabbnak fog látszani. Erre nagyon kíváncsi volt, ezért várt még 3 hónapot a műtéttel. Ezek után már senkit sem engedett hozzányúlni a hasához.
Már további 3 hónap elteltével azt mondogatták neki: Milyen jól nézel ki! Még egy hónap múlva: „Milyen fiatalos lettél!” Mire ő azt válaszolta: „Ezt előre megjósolta nekem az orvosom.” Azok, akik nem ismerték, mindannyian 20 és 25 évesnek nézték, persze jobban járt, ha „nem szólalt meg”, mert a hangja nem fiatalodott meg.

Hogyan zajlik a gyógyulási fázis:
A megoldási fázisban az elhalt szövetek helyére új szövetek épülnek be és mivel a petefészek gyakorlatilag nem tokozódik be, különböző nagyságú petefészekciszták alakulnak ki, melyek először folyadékkal telítődnek, majd később megkeményednek, vagyis a szervezet pótolja belül a szöveteket.
A megoldási fázis elején a petefészekciszta a környező szervekbe kapaszkodik saját vérellátásának biztosítása céljából, ezt azonban tévesen „invazív növekedésnek” diagnosztizálják.
Amint kifejlődik a ciszta saját vérellátása, leválik a szomszédos szervekről. A ciszta immáron egy kemény, érdes felületű tokot képez maga köré, és így sebészi úton könnyedén eltávolítható, ha mechanikailag zavaró az ottléte. Ez az egész folyamat 9 hónapig tart, mint egy várandósság, és a megkeményedett ciszta ettől kezdve már nemi hormont termel.

Különösen érdekes jelenségnek vagyunk tanúi a tankönyvek szerint folyamatosan ösztrogént termelő ún. endometriosis esetében, amire eddig még nem találtak magyarázatot. Ezt egy petefészekciszta kifakadása okozza (szindrómánál fordul elő gyakran), amely során a már újraépített szilárd szövetek a hasüregben szétszóródnak és letapadnak. Itt egyesével növekedésnek indulnak, úgy, ahogy régen az „áttéteket” képzeltük el és újabb kis petefészekciszták képződnek a bennük rejlő 9 hónapos sejtosztódási erő alapján, majd mint említettem, ösztrogéntermelésnek indulnak.

 

Copyright © Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer