Szívburok esettörténet Dr. Hamer elbeszélésében

Értelmes biológiai különprogram egy Hameri Góccal

(DHS = nagyon súlyos, hirtelen fellépő, drámai hatású és magányosan átélt súlyos lelki traumát okozó megrázkódtatás)

 

Ez az eset „Trnava baltája” néven vonult be a medicina krónikájába. Akkoriban egy pácienssel szörnyű dolog történt: Búcsú idején, amikor minden falusi lakos sok libát nevelt, melyeket a népünnepélyre kellett volna levágni, a páciens egyik éjszaka hirtelen ugatni hallotta a kutyáját. Egyetlen alsónadrágban kirohant a kertbe, hogy megnézze, mi történt. A sötétben egy férfi körvonalait látta, aki nyilvánvalóan el akarta lopni a libáit. Az utolsó pillanatban a páciens felismerte és látta, hogy a tolvaj nem más, mint a szomszédja.

DHS (Dirk Hamer-szindróma):

Ugyanebben a pillanatban egy nagyon erős ütés érte őt, egy balta ütése pár centiméterrel a bal mellbimbója mellett találta el, átütötte a bordáit, és behatolt a mellkasába. A páciens összeesett. A kihívott orvos arra gyanakodott, hogy megsérült a szíve, és szívmasszázst alkalmazott nála. Amikor azonban észrevette, hogy a szíve rendesen ver, mentőt hívott és bevitette a beteget a 20 km-re fekvő Trnava-i (a szlovákiai Nagyszombat) kórházába, mielőtt bekötözte a mellkasát. Ez egy nehéz vállalkozás volt, mert először lovaskocsival egy hepehupás úton el kellett jutni a legközelebbi vasútállomás pályaudvarára, majd vonattal a Trnava-i klinikára. A páciens hosszabb ideig feküdt abban a kórházban.

Tüneti megnyilvánulás: Az ezt követő időszakban a szívburokban egy rákos daganat (karcinóma), egy ún. szívburok-savóshártyadaganat (pericardialis mesothelioma) fejlődött ki. A savóshártya-daganatok vagy egy bizonyos területen szétterjedve, vagy pedig nagyobb tömör tumorként növekednek (ritkábban). Nagyon sok szívinfarktussal egy időben átéli a páciens ezt a szívburok-savóshártyadaganat DHS-t is (pericardialis mesothelioma), egy „támadás a szív elleni konfliktus” miatt.

Konfliktustartalom: Támadás a szív ellen, pl. ütés, késszúrás. Pszichológiailag is ehhez köthető: „Ön szívbeteg”, vagy szubjektív érzékelés során: „Én szívbeteg vagyok”, szívtáji szorító fájdalom (angina pectoris), szívinfarktus, szapora szívverés (tachycardia) esetén.

Az ÉBK biológiai értelme: A szívburok azért vastagszik meg, hogy megelőzzön egy DHS-t, vagy hogy elkerüljön egy szívburkot érintő veszélyt (ütést, szúrást), illetve mentálisan is bekövetkezhet, ha valakinek azt mondják, hogy: „Szívbeteg vagy”.

A megoldási fázisban minden mesothelioma esetében savóhártyás ödéma képződik, ami csak SZINDRÓMA esetén következik be:
szívburok (pericardium) = szívburok-folyadékgyülem,
hashártya = hasvízkór (ascites),
mellhártya = mellhártya-folyadékgyülem (hydrothorax).
Ezeknél az eseteknél kvázi mindig tuberkulózisos folyamatot látunk, exudativ gyulladással, ha biológiai úton zajlik az elbontás.
A SZINDRÓMA elvben egy jó dolog, mégis a gyógyulási folyamatoknál komplikációt okoz, ezért nagyon tartanak tőle. Ilyenkor például, amikor fenti megoldási fázisok mellett a betegnek egyidejűleg van egy aktív „menekültség- és magárahagyatottság-konfliktus”-a, akkor a vese-gyűjtőcsatornácskákban sejtszaporulat indul el, vagyis zavar keletkezik a vizelet-kiválasztásban (ez az ún. szindróma). Ebben az esetben a szervezet a legkisebb ellenállás útját találja meg a folyadék betározásához, vagyis azt a területet, szervet vagy az agynak azt a részét használja fel, amelyet, mint kiegészítő víztartalékot, egy gyógyulási fázis ödémája már eleve elárasztott, és ez a páciens jelen helyzetében komoly problémákhoz vezethet.

Hasvízkór (ascites), és részben szívburok-folyadékgyülem esetén is átmenetileg egy kis csappal ellátott drenage-csövet vezettetünk be. A pácienstől ez esetben szükség szerint 1–2 liter hasi folyadékot tudunk lecsapolni. De eközben jól kell táplálkoznia (fehérjedús ételt), mert a hasvíz eltávolítása fehérjevesztéssel jár. A vizesedés teljes elmúlása után a drenage-csövet problémamentesen el lehet távolítani.

Copyright © Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer