A Germán Gyógytudomány irányvonala

  • Alapvető szabály, hogy a Germán Gyógytudomány keretében nincs családi sztriptíz (családállítás).
  • A Germán Gyógytudományban nem létezik a szcientológia mintájára a pácienst alárendeltté tevő statisztikai felmérés, „mentáltréning”, „councelling”, „mindstorming”, illetve „brainstoming”.
  • A Germán Gyógytudomány elutasít bármilyen jellegű hipnózist, mely során a páciens gyakorlatilag egy tárgy.
  • A Germán alapvetően elveti a pszichiátriai „hórukk”-technikákat is.

A Germán Gyógytudomány szigorúan a szabadság, de elsősorban a páciens gyógytudománya.

A legfelsőbb előírás a pácienssel való óvatos bánásmód, aki bizalmat ajándékoz az orvosnak. Az orvosra (a terapeutára) nézve alapvetően kötelező, hogy a pácienst ne kényszerítse semmire vagy ne adjon neki utasításokat, mint ahogy szokás volt ez eddig az orvostudományban, hanem a páciens és az orvos teljes szabadságában, ugyanazon a szinten, barátként álljon szembe egymással. A bizalommal való visszaélés alapvetően az orvosi titoktartás megszegésének minősül. Egyedül így tudja megtartani hitelesen a méltóságát mind a páciens, mind pedig az orvos.

Magától értetődik, hogy egy ilyen magas szintű etikus magatartásra és viszonyra csakis egy valódi jogállamban van mód.

 

Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer
Coin, 2006. december 21.

 

Megjegyzés: Fentiek mutatják, hogy jelenleg nincs arra mód, hogy valaki Germán- vagy Hamer-terapeuta legyen. Az orvosi protokoll mind a beteg, mind az orvos részére kötelező. Szükség esetén sem a páciens, sem az orvos nem kap klinikai segítséget. Hivatalosan nem választhatunk a hagyományos orvoslás és a Germán Gyógytudomány között, mert Dr. Hamer ügyét 1982 óta titokban, különös módszerekkel és  a jogállamban nélkülözhetetlen jogokra való tekintet nélkül kezelik  bíróságokon, hivatalokban, orvosi kamarákban és orvosi egyetemeken.