Hamer doktor egyik magyarországi esete

Hamer doktor egyik magyarországi esete, aminek személyesen lehettem szem-, illetve fültanúja.

Az eset abból az időből származik, amikor feleségem, Julianna még csak egy-két éve volt tanítványa Dr. Ryke Geerd Hamernek, de már akkor is napi szintű kapcsolatban voltak.

Az időpontot, a helységet és a neveket nem említeném, mert a történet szereplői máig is a közelünkben élnek boldogan, egészségesen, és nem akarom, hogy bármiféle rossz érzésük legyen emiatt. Viszont a történetüket szeretném közkinccsé tenni, mert érdekes és ízelítőt ad a Germán Gyógytudomány adta lehetőségekből és Hamer Doktor zsenialitásából. Tehát a főszereplők legyenek Géza és Anikó.

Géza a 40-es éveinek legelején járó energikus vállalkozó felkeresett minket, hogy segítségre lenne szüksége. Elmesélte, hogy sosem volt beteg, ám egyszer egy epilepsziás rosszulléte volt, ami után elvitte a mentő, kivizsgálták és két agydaganatot állapítottak meg nála. Az orvos a második vizsgálat után megállapította, hogy a daganat növekszik és a diagnózisa szerint, ha 3 hónapon belül nem műtik meg, akkor meghal. Az autóvezetésről pedig lebeszélték, mert feltételezik, hogy bármikor újból rohama lehet. Géza ismeretségi körében volt agyműtött ember és sehogyan sem akart belenyugodni, hogy rá is ez a sors vár.  Juli, aki azóta a Germán Gyógytudomány magyarországi kizárólagos képviselője, terápiát akkor sem és azóta sem folytat, viszont az esetet nyomban elmesélte Hamer Doktornak. A Doktor úr kérte, hogy Géza küldjön neki egy agyi CT-felvételt és ha megkapta telefonon, hívja fel, hátha tud segíteni. Ő Norvégiában, mi Magyarországon.

A telefonbeszélgetésre, amire nálunk került sor és Juli tolmácsolt, Géza élettársával, Anikóval érkezett, aki amúgy is mindenhova vitte, mert volán mögé nem mert ülni.

Hamer doktornak a fent leírt történeten és Géza CT-jén kívül semmi más információja nem volt.

A telefonbeszélgetés kicsit lerövidítve, a lényegre szorítkozva:

Hamer doktor (továbbiakban Dr. úr): két Hameri Gócot („agydaganat”) látok. Az egyik már régebbi, megoldott, nem kell vele foglalkozni, az agyban semmi problémát nem okoz. A másik ödémás, megoldási fázisban van. Kérem, mondja meg milyen eséssel kapcsolatos traumája (DHS) volt. Leesett-e valahonnan, elesett-e valamikor?

Géza (továbbiakban G): Nem, semmi ilyesmi nem történt.

Hamer Doktor ezen nem lépett túl, ezután négyszer-, ötször visszakérdezett és az eséskonfliktust kereste, mert kellett, hogy legyen. Egyszer csak az élettárs, Anikó (továbbiakban A) kiáltott fel, hogy emlékszel Géza? Tavasszal mikor esett az eső, a főúton a kanyarban robogóval elcsúsztál és megütötted magad!

G: Tényleg, teljesen elfelejtettem!

Megvolt az eséskonfliktus!

Dr. úr: Na, ez remek. Akkor mostantól fokozottan figyeljen oda, hogy kerülje az olyan helyzeteket, ami esés veszélyét hordozhatja magában. Például ne másszon létrára, figyeljen a lépcsőn stb. Ha ez sikerül és nem szenved el újabb DHS-t, akkor a daganat visszahúzódik, és nagyjából 1 év alatt teljesen felszívódik. Addig pedig semmilyen problémát nem okoz, mert nem akkora, hogy a mellette található agyi részeket károsan befolyásolhatná. Az autóját pedig nyugodtan vezetheti, mert a rohama az epileptikus krízis volt, ami nem fog megismétlődni.

Géza szeméből eltűnt a riadt tekintet, és mosolyogva néztek egymásra. Ám a doktor úr folytatta.

Dr. úr: Azért beszéljünk a másik gócról is, mert úgy látom az sem túl régen oldódott meg. Milyen súlyosabb birtokvesztése volt úgy két éven belül?

Géza erre pontosan emlékezett!

G: Anikóval 4 éve élünk együtt, jól kijövünk egymással, de apró vitáink sokszor vannak jelentéktelen dolgokról. Másfél évvel ezelőtt egyik vitánk úgy elfajult, hogy Anikó összecsomagolt és 1 órán belül elköltözött. Ez engem villámcsapásként ért! Két hónapig szinte semmit nem aludtam, fogytam 10 kilót és próbáltam rendbe tenni a dolgot. (Géza a szimpatikotonia valamennyi tünetét felsorolta, anélkül, hogy ismerné a Germánt.) Akkor leültünk, átbeszéltük és minden rendeződött. Azóta boldogabbak vagyunk, mint bármikor előtte. Megújult szerelmünket szeretnénk egy babával megpecsételni. Már több helyen jártunk, de eddig sajnos még nem sikerült.

Hamer doktor közbekérdezett.

Dr. úr: Mivel próbálkoztak?

G:  Mindkettőnket kivizsgáltak, különböző kezeléseket kaptunk, és már a 12. antibiotikum injekciókúrát kapjuk az ügy érdekében.

Dr.úr: Nincs a partnerének véletlenül méhszájsebe?

Anikó elcsodálkozva kérdezte, hogy honnan tudja?

Dr. úr: Julianna légy szíves nézd meg, hogy Anikó jobb vagy bal kezes és egyenesek-e a vállai.

Juli: Jobb kezes és egyenesek.

Dr. úr: Anikó, hány éves korában kezdett menstruálni?

A: Nem emlékszem.

Dr. úr: Nem lehet, hogy az osztálytársai már beszélgettek róla, maga pedig nem tudott hozzászólni?

A: Jaj, dehogyisnem! Már 14 éves voltam és tényleg a többiek már sokan menstruáltak, én meg nem.

Dr. úr: Anikó mondja milyen szexuális trauma érte 6 éves kora körül?

A: Jézusom! Ezt honnan tudja? Tisztán emlékszem. 6 éves szőke helyes kislány voltam, amikor a településre költöztünk. Téli délután volt, már sötétedett, és én mentem haza az iskolából, amikor a házunk közelében egy férfi rám támadt. Nagyon megijedtem! Sikítani kezdtem, amire a szomszédok kijöttek és így megmenekültem, de sosem felejtem el.

Dr. úr: És mondja Anikó, milyen szexuális jellegű trauma érte 14 évesen?

Anikó lejjebb csúszott a széken és halkan azt mondta: Úristen, a Dr. úr mindent tud.

A: Nyolcadikosok voltunk, Debrecenbe mentünk osztálykirándulásra. Két barátnőmmel a Nagyerdőben sétáltunk, amikor két pasi megkergetett minket. Szerencsére egy rendőr járőr jött szembe és vége lett a dolognak, de nagyon felzaklatott minket.

Dr. úr: Hát valószínűleg ezután kezdett menstruálni.

(Ezt később megmagyarázom.)

A: Igen, azt hiszem.

Dr. úr: Úgy gondolom, hogy az a veszekedésük Gézával önnek is trauma volt, amit szexuális frusztrációként élt meg. Ez okozhatja a méhszáj fekélyesedését. Ha ez nem gyógyul, az azt jelenti, hogy sínen van. Szoktak mostanában is veszekedni?

A: Veszekedésnek nem nevezném. De zsörtölődünk egymással a fogkrémes tubuson, a WC-ülőke föl- vagy lehajtásán, meg ilyesmin. (És elnevette magát)

Dr. úr: Hát pontosan ezek a sínek. Az agyunk nem tudja megkülönböztetni a nagy vitát a kis zsörtölődéstől. Csak a konfliktust észleli, és újra indul a program. Azt javaslom, hogy a lakás közepére szereljenek fel egy csengőt, és ha bármelyiküknek sérelme támad, rázza meg a csengőt, és szóváltás helyett öleljék meg egymást. Ezzel megszüntethetik a síneket. Ezután ön hamarosan meggyógyul és bármiféle kemikália és kezelés nélkül teherbe eshet. Mellékhatásként Gézának sem lesz következő „agydaganata”.

Még hozzátette, hogy Géza ne aggódjon az agydaganata miatt. Annak felszívódása akár egy évig is eltarthat, de problémát nem fog okozni.

Gézáék ugyan szemmel láthatóan nem nagyon értették, hogy mi minden történt körülöttük (hiszen egy telefonbeszélgetés alatt – még ha 1 órás is – nem lehet elsajátítani a Germán Gyógytudományt), de Hamer doktor tudományos magyarázata és logikus bölcsessége teljesen megnyugtatta őket.

Fél év elteltével furdalt a kíváncsiság, mi lehet Gézával. Felhívtam. Elmondta, hogy három hónap múlva visszament az orvoshoz, aki szerint akkortájt kellene meghalnia. A vizsgálat után kissé értetlenül közölte, hogy az agydaganata a felére csökkent. Újabb negyed év elteltével egy benzinkúton futottunk össze, akkor széles mosollyal mondta, hogy Anikó 2 hónapja várandós. Azóta nem találkoztunk, de közös ismerősünktől tudom, hogy boldogan élnek hármasban.

A magyarázat:

És miből tudta megmondani Hamer Doktor Anikó gyerekkori konfliktusait néhány egyszerű kérdésből 2000 km-ről úgy, hogy sosem látta?

Felfedezése szerint egy jobbkezes nő első szexuális sokkélménye a bal oldali szexuális agyi reléjébe csapódik, ezzel lezárja a nagyagyféltekében a női birtokzónát. Ha ez 12 éves kora előtt történik, akkor férfiasan fejlődik, ami az egyenes vállakban látszódik legjobban. Ameddig ez a hormonállapot fennáll, addig a menstruáció nem jelentkezhet. Ez a helyzet az esetek túlnyomó többségében megoldódik, köszönhetően a férfiak „érdeklődésének”, mert a következő szexuális konfliktus az agy jobboldali birtok reléjébe csapódik, kiegyenlítve ezzel a hormonháztartást. Ettől kezdve hormonálisan újra nőként működik, ami a menstruációt is magával hozza.

Hamer Doktor egyik szlogenje miszerint: „Kívánom, hogy a Germán Gyógytudomány váljon a hobbitokká”, nálunk bevált. Pozitív kritikával és önkritikával figyeljük magunkat, egymást. Nem eshet meg, hogy a szűkebb vagy tágabb környezetünkben bárki is magára maradjon a konfliktusával, belesodródva ezzel esetleg egy súlyosabb tünetegyüttesbe. Kellő odafigyeléssel, szeretettel, humorral szinte minden élménysokk gyorsan feloldható. Valahogy így élhettek elődeink, amíg a civilizáció káros vívmányai nem kezdték el tompítani az ösztöneinket és aláásni a közösség öngyógyító erejét.

2018. december 1.

Kelemen György