Tévhitek a Germán Gyógytudományról

Közérdekű közlemény

Hamer Doktor 35 évig azért küzdött, hogy felfedezése a nép tudománya legyen. A természet archaikus programjai évmilliók során épültek belénk. Egy egészséges értelemmel megáldott embernek nem esik nehezére, hogy megértse a biológiánk működését, összefüggéseit. Ez a természettudomány nem az orvosok kiváltsága, hanem hozzátartozik az alapműveltséghez, már az iskolákban kell tanítani, a családoknak és a kisebb közösségeknek eszerint kell élniük. Ha mindenki érti a biológiai beszédet, senkinek sem esik majd nehezére meggyógyulni bármilyen betegségből és megszabadulni a félelemtől.

Vagyis a Germán Gyógytudomány egy önállóan működő rendszer, amit bárki elsajátíthat és ezzel nyomon kísérheti a benne zajló folyamatokat. A Germán Gyógytudomány a jelenlegi egészségügyi rendszerrel nem összeegyeztethető, nem integrálható az akadémiai orvostudományba a kötelező protokollja miatt. Germán Gyógytudomány terapeuták nincsenek, Dr. Hamer erre senkit nem képezhetett ki. Nyilatkozata szerint, amíg klinikai háttér nem áll rendelkezésre, addig ez nem lehetséges. Ennek megvalósulásáig (Dr. Hamer halála után erre egyre kevesebb az esély) a Germán Gyógytudomány ismereteit legfeljebb terjeszteni, tanítani lehet.

Aki oktatni szeretné, annak lehetősége van a Germán Gyógytudomány Intézet Kft. tanfolyamainak elvégzése után engedélyt kérni az oktatásra. Aki ezt enélkül teszi, arra nincs biztosíték, hogy Dr. Hamer eredeti tanait terjeszti. Egy Germán Gyógytudomány oktatási anyagot a teljes ismeret nélkül felelősséggel elkészíteni nem lehet, de erre szükség sincs, mert azt Dr. Hamer 35 évvel ezelőtt már elkészítette. Az egységes Germán Gyógytudomány oktatási anyag Dr. Hamer szellemi terméke és tulajdona. Ennek elsajátításával válhat valóra Dr. Hamer azon elképzelése, ami a Germán Gyógytudomány lényege, és ami a szellemiségét áthatja, miszerint megszűnik a tekintélyelvűség, a beteg és az orvos alá-fölérendelt viszonya. Ez a záloga egy egészségesebb és igazságosabb jövő felé vezető útnak.

A közlemény kiadására azért volt szükség, mert:

 1. Napjainkban, amikor egymást érik a különböző segítő módszerek, az emberek mentsvárként kapaszkodnak a gyógyító praktikákba.Egyre nagyobb a kereslet és a kínálat az olyan eljárásokkal kapcsolatban, amelyek a lehető legkisebb erőfeszítés árán ígérnek gyors változást. A Germán Gyógytudomány viszont nem egy gyógyító módszer. Arra ösztönzi az embereket, hogy tapasztalják meg azt a rendet, amely évmilliók alatt alakult ki és a természet – ezen belül a testünk – működését hangolja össze. Általa többek között felismerhetjük az elváltozásaink egyes fázisait, és annak megfelelően cselekszünk tovább: megoldjuk a kiváltó okot vagy támogatjuk a regenerációt. Tapasztalatokon alapuló tudás gyarapítására ösztönöz, melyet mindenki a saját életében alkalmaz, saját felelősségét szem előtt tartva. Ezért is szorgalmazzuk, hogy a megelőzés legyen a fő cél, hiszen a beteg ember kétségbeesetten keresi a gyógyulás kulcsát, a félelemtől nem lát tisztán. Ezért fokozottan kell ügyelni arra, hogy addig szerezzen tapasztalatot a Germán Gyógytudományban, amíg még egészséges. Legjobb, ha már gyermekként szívja magába a tudást, ami abban segít, hogy mindenki a saját maga legbölcsebb tanácsadója lehessen.
 1. Gyakran hallani, hogy a Germán Gyógytudomány nevében az orvosok felkeresését tiltják meg a beteg embereknek.Ez az útmutatás sajnos súlyos károkat okozhat a segítségre szorulóknak, és tudjuk, hogy Hamer doktor is elsősorban klinikán szerette volna alkalmazni a tudását. Mivel mi nem végzünk gyógyító tevékenységet, ezért felelőtlenség magunkra öltenünk a megmentő szerepét. Hiszen GYÓGYÍTANI csak a test képes saját magát, vagyis a természet végzi a dolgát! A gyógyulás az ok felderítésében, megértésében és az ok megszüntetésében, megoldásában rejlik. A Germán Gyógytudomány ismerője biológiai konfliktust keres, időben felismeri a konfliktus-aktivitást, és ezt a saját érdekében igyekszik mihamarabb megoldani. Ehhez szüksége van a különböző csíralemezekből felépülő szervek működésének és a hozzájuk tartozó biológiai konfliktustípusok ismeretére.
 1. A Germán Gyógytudomány egy életforma, amelyet tanulás, önmegfigyelés, tapasztalatszerzés és új szokások kialakítása révén tudunk egyre stabilabban folytatni.
  Aki érti és éli a biológiai természettörvényeket, sosem állítana hasonlókat:
  „Gyere el a tanfolyamomra, és ott majd meggyógyulsz!”
  „Elég tudatosítani a konfliktust, és az elváltozásod megszűnik!”
  „Minden csak fejben dől el!”
  “Tanuld meg a Germán Gyógytudományt és soha többé nem leszel beteg!”

Szeretnénk mindenkit buzdítani a saját felelősségének előtérbe helyezésére és a tanulásra Helmut Pilhar szavaival:

“Meg kell időben érteni a működésünket, mert több évre visszamenőleg majdhogynem lehetetlenség kideríteni, hogy mi mitől van. Egyáltalán elvárható-e, hogy egy terapeuta valakinek az egész életében vájkáljon, végigkutassa, megtalálja azt a döntő pillanatot és ön helyett hozzon egy döntést? Ez az ön folyamata, az ön döntése kell, hogy legyen!
Tudja-e ön, hogy mit kér egy terapeutától? Hogy mekkora hatalmat ad a kezébe? Őszintén szólva én ilyen terapeutát nem is ismerek, akinek ekkora hatalmat adnék a kezébe. Inkább magamra hagyatkozom. Vannak ilyen terapeuták, akik így nevezik magukat. Hát ezt a felelősséget nem adnám át, én nem tudok annyit, hogy terapeuta legyek.”

A különböző irányzatok spiritualitással vagy pszichológiával keverve elviszik a Germán Gyógytudományt egy olyan irányba, ami annak lényegét, a megértést veszélyeztetik.

Kérjük a fentiek szem előtt tartásával alkalmazzák és terjesszék Dr. Hamer zseniális tudományát!

 

Germán Gyógytudomány Intézet Egészségmegőrző Oktatási Kft.
Kelemenné Dévényi Julianna