Egy kutya és tizenkét macska

Vajon mi sülhet el rosszul egy ilyen esetben?

Aki állatokat tart, ismeri ezt a dilemmát: Hol helyezzük el őket a nyaralás idejére? Az állatainkat nem mindig tudjuk elvinni magunkkal és ki adja be őket szívesen egy állatpanzióba?

Találtunk a kutyánk felügyeletére egy csupa szív, állatimádó nőt. Sajnos elsősorban a macskákat szereti, begyűjti, eteti és ápolja őket, majd keres nekik egy gazdit.

A mi kutyánk nem sokkal nagyobb, mint egy macska, de hát mégiscsak kutya.

Ez a cicagondozó nagyon alaposan mind a 12 macskát személyesen bemutatta a kutyánknak. Elvittük neki a megszokott ételét is, hogy az átállás ne legyen számára túl drasztikus. A kutyusunknak tehát két hétig egy idegen környezetben, 12 macska társaságában kellett élnie. Az éjszakát bent a lakásban, a hölgy ágya mellett elhelyezett saját kosarában tölthette, nem úgy, mint a macskák.

Három nap múlva arról számolt be a hölgy, hogy a kutyánk még nem evett semmit és kérdezte, hogy vásároljon-e neki valamilyen más eledelt?

Nem, csak éhségsztrájkot tart, erre számítottunk. Nyilván elkezd majd enni, ha már kopog a szeme.

Így is lett. A negyedik napon elkezdett enni – ugyan a cicatápot habzsolta, de minden egyéb ehetőt is a környezetében. A kutyatápjához hozzá sem nyúlt.

A hölgy a cicaetetés idejére kénytelen volt mindig elzárni a kutyát. A cicák végig fent ültek a bútorokon, olyan magasságban, ahol a kutya nem érte el őket.

Így telt el két hét. Mindkét fél részéről nagy volt az öröm, amikor megérkeztünk. Minden rendben volt és megköszöntük a segítőkész állatbarát közreműködését, aki minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a kutyánk jól érezze magát.

Két nappal később a hölgy háza előtt sétáltunk el, épp a háza előtt telefonált. Megálltunk beszélgetni.

Képtelen volt későn este találni egy állatorvost. A macskáknak hasmenésük volt, kivétel nélkül mind a tizenkettőnek! Nem is átlagos hasmenés volt ez, hanem kontrollálatlanul folyt hátul és amerre csak jártak, piszok maradt utánuk.

A hölgy meg volt róla győződve, hogy a macskaeledel valamiféle parazitákat tartalmazott és aggódott a kutya miatt is, hiszen ő is evett belőle. A kutyánk azonban remekül érezte magát. .

Mivel már régóta ismerjük a Germán Gyógytudományt, világos volt számunkra a helyzet. A macskák elszenvedtek egy emészthetetlen bosszúság konfliktust, éhezés aspektussal, mégpedig akkor, amikor a kutya elkezdett lakomázni az ő eledelükből. A fennmaradó napokban alatt a cicák sínen voltak, hiszen a kutya az ő birtokukon az ő eledelüket falta. Mind a 12 macska ugyanezzel a vékonybél-konfliktussal reagált a és ez idő alatt székrekedésük volt. Mindegyikük egyszerre került a megoldási fázisba, mégpedig akkor, amikor megérkeztünk és elvittük a kutyánkat a birtokukról, ezzel megszüntetve az emészthetetlen bosszúságuk okát. Mind a 12 macskának egy időben alapos hasmenése lett. 10-14 napig nem volt székletük, aminek most egyszerre ki kellett jönnie, mégpedig híg állapotban.

Feloldottuk a hölgy aggodalmát a kutyánkkal kapcsolatban, mert a kutya még a cicaeledel ellenére is jól érezte magát. Megpróbáltuk elmagyarázni neki a Germán Gyógytudomány alapjait. Megnyugtattuk, hogy nem volt a macskaeledelben parazita, de mérgező sem volt és hogy ne aggódjon, nem kell állatorvost hívni. Úgy éreztük, hogy az állatbarát hölgy komoly érdeklődéssel hallgatta a rövid magyarázatunkat. Hogy a gyógyuláshoz szükséges időt biztosította-e a kedvenceinek vagy sem, nem tudjuk.

Kedves Olvasók és Germán Gyógytudomány érdeklődők! A természet biológiai megértése nem véd meg benneteket a konfliktusoktól. De szükség esetén tudhatjátok, hogy milyen esetben mi a teendő vagy mit nem szabad tenni. Nemcsak bennünket, embereket érhetnek biológiai konfliktusok, hanem olyan embereket és állatokat is, akikért felelősséggel tartozunk, akiket gondozunk.

A Germán Gyógytudomány tudásával nemcsak pénzt takarítunk meg. Mennyit számolt volna fel az állatorvos 12 macska laboreredményéért és egy nem éppen a jó egészséget szolgáló álterápiáért?

A pénznél sokkal fontosabb az egészség és a túlélés. Erről az érintett egyén reakciója dönt, amikor hirtelen megjelenik nála egy testi tünet. Ha tudod, hogy mi a teendő és helyesen döntesz, egészséges leszel és életben maradsz. Az öt biológiai természettörvény tudása nélkül hamar kialakulhat egy veszélyes helyzet.

A Germán Gyógytudomány elsajátításához keressétek meg a Germán Gyógytudomány hitelesített előadóinak tanfolyamait és a tematikus előadásait. Mindegyiket! Minden egyes előadás segít megérteni a természet beszédét, használjátok ki a lehetőséget.

Helmut Pilhar megjegyzése

Amikor olvastam ezt az esettörténetet, sírtam a nevetéstől. Szegény macskáknak fent kellett gubbasztaniuk a szekrény tetején és végig kellett nézniük, ahogy a kutya megeszi a vacsorájukat. A vékonybélre vonatkozó konfliktus, egy „emészthetetlen bosszúság, éhenhalás aspektussal”. És ez a konfliktus mind a 12 macskánál ugyanúgy és ugyanakkor becsapódott. Ez egy gyönyörű állatos beszámoló.

De ez nálunk, embereknél ugyanígy működik, például az idősek otthonában. Gyakran tesznek olyan ételt az idős emberek elé, ami számukra moslék, nem akarják megenni. Ekkor közülük sokan, de gyakran mindegyikük egy időben elszenvedi ezt az „emészthetetlen konfliktust az éhenhalás aspektussal”. Amikor másnap ízletes menüt kapnak, örülnek neki, megoldják az előző napi falat-konfliktusukat, majd azután hasmenésük lesz. Ezt az intézet vezetősége a rotavírussal magyarázza és megszigorítja a higiéniai előírásokat.

  • 1. sz. hipotézis: Ezt a vírust még soha nem látta senki!
  • 2. sz. hipotézis: Fertőzés nem létezik, az ilyen tömegesen előforduló jelenségnél mindig meg kell keresni a közös konfliktust.
  • 3. sz. hipotézis: Ez a tünet már a megoldási fázisban van! Butaság és értelmetlen „gyógyítani” a gyógyulási fázist.
  • 4. hipotézis: Rosszkor kezdik el a terápiát. Az ok helyett a tünet ellen harcolnak.

Hálás köszönet ezért a szemléletes és tanulságos esettörténetért!

2019.08.22.