Találkozás a Mikulással

Ezúttal is szeretnék veletek megosztani egy csodálatos esettörténetet, mely mélyen megérintett.

Kb. 1,5 héttel ezelőtt írt nekem egy barátnőm, aki nem igazán a közelemben lakik, 500 km választ el minket egymástól. A 2,5 éves kislányának röviddel karácsony után 3 napon keresztül magas láza volt. Járt vele már orvosnál is, és saját tudása szerint ő is tanácstalan volt. A kicsi nem tudott megnyugodni.

Megkérdeztem a barátnőmet, hogy előzőleg mi történhetett a gyerekkel, mi maradt meg az emlékezetében, miről beszél napközben.

Azt felelte, hogy a kislány karácsony óta másról sem beszél, mint a hatalmas, ijesztő Mikulásról, akitől a bátyjának kell megvédenie őt.

Megkérdeztem, hogy feltűnt-e neki, hogy a kicsi erről álmodik is. Elmondta, hogy mielőtt a láza megemelkedett, éjjel nyugtalan volt, alvás közben erőlködött, küzdött és kiabált.

Világossá vált számomra, hogy a Mikulás mély benyomást tett a kislányra, mely nem akart múlni. Azt tanácsoltam neki, hogy tartsanak még egyszer karácsonyt a kislány kedvenc helyén, kedvenc ételével, énekléssel, zenével, karácsonyfával és egy kisebb Mikulással, akinek kellemes hangja van (a testvérével, akinek meg kéne védenie őt). Aztán bejön a Mikulás lassan, normális hangon beszélve lassan odaül hozzá egy pici ajándékkal, amit neki hozott.

Barátnőm mondta, hogy szerencsére az anyukájánál még áll a karácsonyfa, és majd megrendezi az ünnepséget. Felhívtam a figyelmet, hogy ha valami rosszul sül el, azonnal hagyja abba, és nagyon figyeljenek mindenre oda. Ugyanazzal a lendülettel mondtam tovább, hogy amint megoldódik a konfliktus, jó magas lázra számítsanak, és valószínűleg hörghurut, valamint gégegyulladás tünetei jelentkeznek majd.

Barátnőm nagy figyelemmel megrendezte az egészet, és tegnap írt nekem. Minden csodálatosan alakult. A kislánynak ez volt élete legszebb Karácsonya, nagyon örült a Mikulásnak, aki a számára oly fontos testvérének a hangján beszélt. Együtt ünnepeltek és énekeltek másodjára is. Következő este jött egy enyhébb láz és a hörghurut.

A barátnőm nagyon boldog, büszke s hálás volt. Ezt az egészet tényleg úgy hajtotta végre, ahogy ez a kislányának a saját (germános) szemszögéből a legjobb volt. Pár nappal később már pelenkát sem akart viselni, olyan volt, mintha kicserélték volna, sokkal magabiztosabbá vált. A barátnőm teljesen le van nyűgözve, ő is meg akarja tanulni a Germánt. És ettől én is olyan boldognak éreztem magam.

Érzékeny volt ez a téma, mert ha nem jól sül el a dolog, akkor a félelem is sokkal rosszabbá válhatott volna. De mivel a Mikulás szerepét a nagytestvér játszotta el, a kislány ismerte a hangját, rögtön megbízott benne, és az átok megtört.

Majdnem elsírtam magam. Végül azt javasoltam, hogy a jövőben semmi esetre se kérjen fel egy olyan félelmetes Mikulást a szerepre, mert akkor a gyerek sínre kerül, és minden kezdődik elölről.

Üdvözlettel:

Sandy L.

Megjegyzés H. Pilhartól:

Nagyon köszönöm ezt a felkavaró beszámolót, és szeretném kifejezni nagyrabecsülésemet a helyzet igen okos kezelésével kapcsolatban. Az anyukának is gratulálok. A legjobb terapeuták voltatok!

Remélem, hogy az Olvasók is tudják ezt az igen sokatmondó beszámolót értékelni és megérteni.

Javaslatom kisgyermekes szülőkhöz:

A Jézuska egy ártalmatlan lény, és egy gyermek sem félne tőle. Kérlek, ne rémítsétek meg a gyerekeiteket a karácsonyi vásárok Mikulásaival, látjátok, mi lehet az eredménye.

A Germán Gyógytudomány ismerete azt is jelenti, hogy a lehetséges konfliktusokat már előre elkerülhetjük. Ez az igazi bölcsesség.

Fordította: Heves Ildikó