Magas vérnyomás és sárga széklet, mert nem értették meg egymást a lányával

Kedves Pilhar úr! 2003 tavaszán ismerkedtem meg a Germán Gyógytudománnyal egy előadáson, melyet ön tartott. Tudtam rögtön, hogy ez nekem való!

72 éves jobbkezes nő vagyok, rég túl a változókoron. Ez az értékes tudomány az elmúlt 15 évben okozott pár fejfájást. A legrosszabb, ami történt, hogy a lányom (jobbkezes 54 éves nő, fogamzásgátlót szed) elfordult tőlem. Nagyon hamar észrevettem (különböző tünetek alapján), hogy jó lenne, ha sürgősen megismerkedne a Germánnal, és minduntalan megpróbáltam ezt megismertetni vele. Hiába. A fáradozásaim egész évben sikertelenek maradtak, és egy találkozás alkalmával figyelmen kívül hagytam az egészséggel kapcsolatos témákat. Ha szóba került volna mindez, veszekedéssel végződött volna.

Az elmúlt 4-5 év folyamatos visszautasításai miatt sínre kerültem, ami miatt nem tudtam megnyugodni, és meg is érkeztünk a vérnyomáshoz. A magas vérnyomás, mely mindig este a nyugalmi fázisban jelentkezett, túlhajszoltság-konfliktust jelzett (önleértékelés, szociális közeg, az ember segíteni akar, de nem sikerül), jobb myocardium megoldási fázisban, avagy krízisben. Már félúton feladtam, de aztán mégsem. Egy folyamatos, ide-oda kapcsolgatás zajlott. A vérnyomás alkalmanként igen magasra (210/100) felszökött. Ebben a helyzetben elég nehézkesnek éreztem magam, és a tanulókörben eszmecserét folytattam. Ezután jobban letisztultak a dolgok, és elhatároztam, hogy valamit változtatnom kell, mindegy hogyan.

Ezekkel a gondolatokkal egy kicsit már tovább jutottam ahhoz, hogy megszakítsam a kapcsolatot a lányommal. Egy dolog biztos volt…, aki engem bánt, attól távol kell tartanom magam… teljesen! Súlyosbította a helyzetet, hogy ő az egyetlen gyermekem, és máskülönben pedig egyedül vagyok.

Végül az utóbbi hónapokban sárga széklet jelentkezett nálam, ami miatt azonnal megnézettem a máj és epefunkciókat, valamint ultrahangvizsgálatot is kértem. Minden rendben volt (orvosilag). A képalkotó diagnosztika is mindent rendben lévőnek mutatott. De valami akkor sem stimmelt. Ismét konzultáltam a tanulókörvezetővel, és végül arra jutottunk, hogy egy birtokkonfliktusra reagálnak az epeutak.

A szomszéd-birtokzóna határa sérült, így a „szomszéd” támadni tud.

A szomszéd jelen esetben a lányom, aki a birtokomat, az egészségemet megtámadta. Az epeutak laphámja reagált, mely a piros csoportba tartozik. A hameri góc az agykéregben keletkezett, a férfias oldalon, hiszen a változókort jóval túlhaladtam, férfiként érzékelek, és így szenvedem el a birtokkonfliktust.

Germánosan tudja az ember, hogy a gyógyulási fázisban az epeutak duzzanatakor ezek átmenetileg elzáródhatnak, ezért volt a színbeli elváltozás. Az epeutak reagáltak a birtokzóna konfliktusra… megsértették a határokat… a szomszéd (a lányom) megtámadhat. És pontosan így is történt. Kicsivel azelőtt, hogy a sárgás székletet észrevettem, történt az, hogy a lányom elcibált az orvoshoz a magas vérnyomás, stroke veszély stb. miatt. Azt hittem, nem hallok rendesen, és eszembe jutott egy eset, amikor a család az asszonyt orvosi kezelésre cibálta…, aki meg is halt.

Röviden: teljesen kiakadtam (én nem akartam így járni és magam is megijedtem), és figyelmeztettem a lányomat, hogy ez az én egészségemről szól, és főleg az én életemről. 15 év után sincs tiszteletben tartva az, ahogy germánosan állok az egészségemhez, a folytonos veszekedések… mind ahhoz vezettek, hogy mindenekelőtt csak magamra szabadott már gondolnom.

Ez a felháborodás nagy felszabadulással is járt… és a konfliktus megoldásával, a magas vérnyomásra már nem volt szükség, mivel már nem állt fent a túlhajszoltsági konfliktus többé. Többé már nem akartam a germánt a lányom felé tolmácsolni, és az ezzel kapcsolatos birtokkonfliktus megoldódott. Ismét én lettem a saját birtokom főnöke, és ezzel a gyógyulási fázis be is fejeződhetett. Az ödéma visszahúzódott, az epeutak újból megnyíltak, a széklet is visszanyerte normál színét.

Az eset óta a lányom nagyon elővigyázatos, ha egészségügyi témáról esik szó, és időközben maga érdeklődik ez vagy az iránt.

A Germán Gyógytudomány ismerete ad egy alapvető magabiztosságot és elégedettséget is; el lehet gondolkodni azon, hogy mi lett volna, ha… Ezért ajánlom mindenkinek, hogy ismerkedjen meg a Germánnal és csatlakozzon egy tanulókörhöz.

Helmut Pilhar megjegyzése:

A hölgy a tanulókör vezetőjével együtt nyomozta ki az esetét és mesterien megoldotta. Mindketten elismerést érdemelnek. A szív a fejlődés folyamán megforult, így jobbkezesnél a jobboldali myocardium az anya-gyerek oldal. A jobb szívfél izomzata az epileptoid krízisben erős szívdobogást és magas vérnyomást okoz (rövid ideig csak a krízis idejére). Túlhajszoltság a konfliktus tartalma (miért nem csinálja valaki azt, amit én szeretnék?). Ezt a különprogramot egyértelműen a hölgy lányával lehet kapcsolatba hozni. Az anya-gyerek/partner oldal sohasem változik az élet folyamán, a változókor után sem.

Ugyanígy egyértelmű a lánnyal kapcsolatos birtokbosszankodás és az epeutak közötti kapcsolat. Mely esetben a gyógyulási fázisban duzzanat keletkezett és a széklet színe sárgára változott.

Kis kitekintés a pszichózisokra

Ennek a birtokkonfliktusnak már a sárgás széklet megjelenése előtt jelentkeznie kellett. A hölgy „kiakadt“, ahogy írta.

Nem emlékeztet ez egy kolerikus rohamra? A bioagresszív-konstelláció legfelsőbb értelme az, hogy az élőlény kiszabadítsa magát (mint a szűk helyen tartott anyaállat).

Feltételezem, hogy a hölgynél az agyban az epeutak reléjével szemben egy további aktív Hameri góc található a végbélnyálkahártya területén. Ez a különprogram az aktív fázisban enyhe tüneteket produkál (kültakaró séma). A gyógyulási fázisban aranyér jelentkezhet…

Köszönjük ezt a jól érthető esetleírást!

Fordította: Heves Ildikó