Berekedt, mert két kígyóval találta szemben magát

Ma felhívtam a legidősebb lányomat (csak az alapkurzus első napján vett részt, és csak tapasztalata van) és így szóltam:

“Itt van egy germános vizsgakérdés: Marliese (a feleségem) ma reggel berekedt.”

A válasz olyan gyorsan érkezett, mint egy pisztolylövés: „rémület“

Erre én: „Igen, két keresztesvipera gombagyűjtés közben.“

Csütörtökön délelőtt érte a DHS. Másnap reggel már nem volt hangja. A gyógyulási fázis vége egy hét múlva csütörtökön következett be.

Üdv és köszönet

Helmut Pilhar megjegyzése

„Egy kígyó!“ Drámai, elszigetelten megélt! A konfliktustartalom: rémület-félelem konfliktus, egy ijesztő helyzet, félelemtartalommal. Dr. Hamer tökéletesen megfogalmazta. Elég, ha a megfogalmazáshoz tartjuk magunkat.

Minél több tapasztalati példákat ismerünk, annál jobban megértjük a különböző konfliktustartalmakat, pl. rémület-félelem. Nem lehet eleget tanulni. De mindenekelőtt megtanulunk különbséget tenni egy pszichológiai probléma (nem DHS) és egy biológiai konfliktus (DHS) között. Pszichológiai problémák nem idéznek elő szervi tüneteket. Azt csak a biológiai konfliktus teszi.

Gyakran hallunk embereket panaszkodni arról, hogy elment a hangjuk. A hölgynek egy nőiesen megélt rémület-félelmi konfliktusa kellett legyen (férfinél: birtokféltés), melyet meg is oldott. Hogy elment a hangja, az egy gyógyulási tünet.

Mikor az érintett konfliktusát meg akarjuk találni, azt is meg kel kérdeznünk, hogy ez a rémület-konfliktus (birtokkonfliktus) már kifutott-e.

Ezért tudjuk azt, hogy a konfliktust már megoldotta, különben  nem ment volna el a hangja.

Marlies számára a kígyó hétfőre már nem volt többé téma. Marlies otthon van, a kígyó pedig az erdőben.

Egyébként: az aktív fázisban fekélyesedés történik a hangszálakon, fájdalom nélkül! A gége a kültakaró sémához tartozik. A gyógyulási fázisban ez a csíralemez származású szövet (laphám) duzzanattal és folyadékgyülemmel reagál, ami a mi esetünkben a rekedtséghez vezet.

Az értelmes biológiai különprogramok különböző lefutásai nem értelmetlenek, hanem törvényszerűséget követnek, melyeket szintén Dr. Hamer fedezett fel. És ezt meg lehet tanulni. Akár diagnosztákká is válhatunk. Valójában ez a tudomány az általános műveltséghez kellene hogy tartozzon. És akkor a kilométerekre tartózkodó lány is tudja, miért vesztette el az anyja a hangját. Csak az ide passzoló lehetséges konfliktust kell megtalálni, jelen esetben épp a kígyót.

Amikor kiderítjük, mi a DHS és a konfliktus megoldása, akkor meg lehet saccolni a konfliktustömeg nagyságát, a már éppen futó gyógyulási fázis napjait le kell vonni és nyugalommal ki lehet jelenteni: „2-3 nap múlva vége ennek az őrületnek!“ És amikor egyre többször beletalálnak a dolgok közepébe, az illető bizalmat szerez és megszabadul a félelmeitől.

/Fordította: Heves Ildikó/