Porckorongsérv

Kedves Helmut,

kérlek, hogy ellenőrizd az írásomat, hogy helytálló-e, közreadható-e. Azonnal nem jöttem rá a konfliktus mibenlétére és először tanácstalan voltam, hogy stimmelnek-e a dolgok.

Ahogy az élettársammal összeköltöztünk és én eladtam a saját házamat, az a kérdés merült fel, hogy összeházasodunk, vagy ajándékozási szerződést írunk alá a jegyzőnél, hiszen így az élettársam a háza felét az én nevemre íratja, mivel én a saját házam eladásából származó pénzt a ház vásárlásakor beleadtam, ami a jelenlegi ház értékének a fele.

Kértünk egy időpontot a jegyzőhöz, mivel ez egyszerűbbnek látszott, mint megházasodni. A jegyző már a bemutatkozáskor nagyon hűvösnek és távolságtartónak tűnt, ami nem tett túl jó benyomást rám. Elkezdett kérdéseket feltenni, melyeket én túl személyesnek és kellemetlennek találtam. Például, hogy mi okból akarjuk ezt a szerződést megkötni, milyen régóta vagyunk és élünk együtt, ki, mikor, mit fizetett. Egyszer csak elegem lett, és azt mondtam, hogy inkább megházasodunk, ha egy szerződés megkötése ilyen bonyolult.

ÉS a jegyző szárazan odavetette, ehhez ketten kellenek. Megszakítottam a találkozót, röviden elköszöntem és elmentem onnan.

Gyűltek a könnyeim. Az élettársam röviddel ezután kifutott utánam. Ő nem hallott ki olyan negatív dolgokat ebből az egészből, mint én, és akkor abban a pillanatban teljesen magamra hagyatva éreztem magam, amikor is önleértékelést éltem át.

Amikor, kb. 8 hónappal később összeházasodtunk, teljes megoldásba kapcsoltam, és kb. 2 hónapra rá porckorongsérvem lett, ami kb. 2 hónapig tartott. A fájdalomtól nem tudtam sem aludni, sem ülni, sem járni. A fájdalom a jobb lábamban (partneroldal) egészen a lábujjakig futott, és az egész talpam zsibbadt volt. Amikor javulni kezdett, még akkor is zsibbadtak a lábujjaim ezen az oldalon, és sántítottam.

Egy kérdésem van, Helmut: az ember rögtön a konfliktus megoldása után érez fájdalmat, vagy vannak olyan konfliktusmegoldások, amikor a gyógyulás csendben érkezik és nem érzi azonnal? Van ennek egyáltalán valamilyen időintervalluma? Nálam úgy kezdődött, hogy járás közben éreztem valami furcsát a talpamban, mintha a talpbetét nyomná.

Helmut Pilhar megjegyzése:

Az, hogy mikor jelentkezik a fájdalom a gyógyulási fázisban, feltételezhetően nagyban függ a konfliktustömeg nagyságától. Minél nagyobb, annál később jelentkeznek az első fájdalmak, és tovább is tartanak. Nagyon gyakran előfordul, hogy a fájdalom azonnal vagy órákon belül jelentkezik a konfliktus megoldásától számítva.

Valószínűleg a te esetedben a sérv egy ideget nyomhatott, ami felelős a lábban lévő fájdalomért és a lábfejben megjelenő érzékzavarért. A tünetek helye rámutat egy partnerrel szemben elszenvedett szexuális jellegű önleértékelésre.

Időben nem igazán passzol a jegyzővel történtekkel. A szexuális önleértékelés konfliktusát valamikor az esküvő körül keresném. Két hónappal később kezdődtek a két hónapig tartó fájdalmaid. És épp a csontoknál egyezik meg egyértelműen a konfliktustömeg és a gyógyulási fázis időtartama.

Fordította: Heves Ildikó