Hogyan szűnik meg a szénanátha és a bronchiális asztma

Férfi vagyok, jobbkezes, 55 éves.

2 éves koromban szénanátha és allergiás bronchiális asztma alakult ki nálam. Utólag megtudtam, hogy ez idő alatt szüleim mentálisan és érzelmileg elváltak egymástól (de a válás neveltetésük miatt nem jöhetett szóba náluk).

Az asztma súlyosbodott, és nem múlt el teljesen, amíg 12 éves koromban be nem léptem a fociklubba. Ez idő alatt (12-től 16-ig) szüleim csak magukkal voltak elfoglalva, ami nagyon sok szabadságot adott nekem, és naponta napnyugtáig a suli után minden nap a focipályára mentem.

16 éves koromban a szüleim jobban kezdtek foglalkozni velem, mert az iskola végéhez értem és pályaválasztás előtt álltam. Az asztma azonnal visszatért.

A családon belüli nagyon szoros kapcsolatok miatt az asztma 20 évesen beköltözésem után is állandó társam maradt. Húszas éveim közepén kezdtem a nyári hónapokat (a tavasszal kezdődő allergia miatt) májustól szeptember végéig Mallorcán tölteni. Minden évben azon a napon, amikor megérkeztem a szigetre, az asztma eltűnt (teljesen !!!), azon a napon, amikor visszatértem ősszel, újra megjelent. Aztán lassan kezdett derengeni, hogy nem annyira az allergének, hanem a lelkiállapotom kell, hogy az oka legyen.

30 évesen volt egy élettársam, aki rendkívül manipulatív volt és nem tett jót nekem. Miatta és a közös kutya miatt már nem mehettem Mallorcára. Az asztma krónikussá vált és olyan súlyos lett, hogy az öngyilkosság küszöbén álltam. 2 évvel később, a szakításunk után lassan javult az állapotom, de az asztma nem múlt el teljesen.

A negyvenes éveim közepén először voltam képes a családi kötelékek helyett az első helyre tenni a saját életemet, azóta egészséges vagyok.

Bárcsak többet tudtam volna erről korábban …!

Üdvözlettel A.

 

Helmut Pilhar megjegyzése:

Nagyon köszönöm ezt az élménybeszámolót! Nagyon szép eset a sínekre! Mallorcán elmúlt az asztma … És jó példa a konfliktusok megoldására! Egyszerűen annak tudatosítása, hogy az ok irrelevánssá vált.

Az utolsó mondat is találó! A tudás szabaddá tesz!