Bursitis (nyálkatömlő-gyulladás) – jobb térd

39 éves, jobbkezes nő vagyok. Önleértékelés-konfliktust szenvedtem el a jobb térdemre vonatkoztatva egy közelgő autóvásárlás miatt.

A régi autómat egyre gyakrabban kellett már elvinni javíttatni a műhelybe, eljött hát az ideje, hogy vegyek egy újat. Autók, autóvásárlás – ez egy olyan téma, amelyet egyáltalán nem ismerek, és amelyhez egyáltalán nem volt kedvem.

Apámnak nyugdíjasként sok ideje volt és felajánlotta, hogy tanácsot ad nekem, elkísér az autókereskedésekbe stb. Néha már nélkülem is bement az autókereskedésekbe és prospektusokat gyűjtött, azokat nézegethettem. Azt mondta, nem kerülhetem el, hogy megnézzem az összes adatot az autókról és informálódnom kell. És magam is tudtam, hogy ezt most meg kell tennem.

Röviddel azután, hogy belekezdtünk az autókeresésbe, súlyosan megbetegedett, és nagyon sokáig magával volt elfoglalva.

A régi autóm még mindig működött, ezért hétről hétre, hónapról hónapra halogattam az összes információ és a prospektusok tanulmányozását. Tehát az „új autó” témája lekerült a napirendről.

Bő egy évvel később apámmal a teraszon beszélgettünk. Most már egész jól felépült betegségéből. A beszélgetés közben hirtelen felmerült az autó témája, és ez engem teljesen váratlanul ért. Megkérdezte, hogy kerestem-e már új autót. Ez volt a DHS, az önleértékelés. Mert több mint egy évem volt arra, hogy többet megtudjak az autókról, és erre nem voltam képes. Valószínűleg sportosságra vettem, mert mint később kiderült, a jobb térdem volt érintett. Biztosan így éreztem: “Túl lassú voltam apám szerint, hogy informálódjak egy másik autóról.”

Határozottan szándékomban áll ezzel most komolyan foglalkozni. Sajnos még zárlat is volt a korona miatt. De mégis meg tudtam nézni a helyi autókereskedő kínálatát. Vasárnap reggel mentem el oda, körülbelül két és fél héttel azután, hogy beszéltem apámmal. És valójában 3 modell tetszett is, és el tudtam képzelni, hogy megvásárolom az egyiket. Eldöntöttem, hogy hamarosan időpontot egyeztetek. A zárlatot jövő héttől amúgy is feloldják.

Már hazafelé éreztem a térdemet, de még nem aggódtam miatta. Amikor hazaértem (kb. 20 perccel később), úgy igazán elkezdődött. A térd feldagadt, és nagyon kezdett fájni. Annyira fájt, hogy nem tudtam rendesen járni, csak bicegni. Csak akkor jöttem rá igazán, hogy biztosan önleértékelés-konfliktusom volt. Ezt azonban most oldottam meg azzal, hogy valóban utánajártam egy új autónak az autókereskedőnél. Vagyis konkrétan cselekedtem.

Este már szinte elviselhetetlen volt, és megkértem a húgomat, hozza el nekem a régi mankóit. Hétfőn képtelen voltam dolgozni. A fájdalom óriási volt. Csak feküdni tudtam és felemelni a lábamat. Tisztában voltam vele, hogy az egész körülbelül 2 hétig fog tartani. Szükségem volt tehát táppénzre, és délben elvitettem magam az ortopéd sebészhez. Bursitist diagnosztizált. Legalább most már tudtam, hogy a térdnek melyik része érintett. Annyira fájt, hogy tulajdonképpen a csontra számítottam. A bursa (nyálkatömlő) Értelmes Biológiai Különprogramját egy könnyű önleértékelés-konfliktus indítja el. Nem is akarom megtudni, hogy milyen fájdalmai vannak az embernek, amikor a csont gyógyul!

A terápia: kímélni, lábakat felpolcolni, kibírni. 5 nappal a megoldás után egy gennyhólyag alakult ki a térdkalács alján. Estére már akkora volt, mint egy lefelé fordított Toffifee. Éjjel fel is nyílt. Ez önmagában nem fájt. A gennynek egyáltalán nem volt semmilyen szaga. Körülbelül 5 napig nedvedzett és gennyesedett. Ezután végigkísérhettem, milyen szépen gyógyul a seb. Két és fél hét múlva a seb meggyógyult. (Lásd a képeket.)

Közel két hétig csak mankóval tudtam járni. E két hétig betegszabadságon voltam, és kíméltem a térdemet. Ezt követően újra tudtam dolgozni, de még mindig éreztem a térdemet, és csak lassan végeztem a dolgomat, gyakran feltettem a lábam. Három hét után egyáltalán nem fájt, csak annyi történt, hogy hébe-hóba csipkedett.

Soha nem féltem. Tudtam, hogy ez egy gyógyulási fázis, és hogy csak kímélnem kell a térdemet. Szerencsére volt rá lehetőségem. Csak hagytam, hogy meggyógyuljon, elviseltem a fájdalmat és vártam.

Tehát majdnem 3 hétig voltam aktív és ugyanennyi ideig tartott a gyógyulás.

Lenyűgöző, milyen pontosan működik a testünk.

4 héttel a megoldás után vettem egy új autót. Remélem, hogy ezzel végleg lezárult a téma.

 

Helmut Pilhar megjegyzése:

Az Anyatermészet olyan pontos, mint egy svájci óramű. Ameddig a konfliktus-aktív fázis tartott, annyi ideig tart a gyógyulási fázis. Mivel tudhatjuk, hogy mire számíthatunk, nem félünk és nem hagyjuk magunkat félelembe ejteni.

Próbáljuk kideríteni, hogy a lánynak milyen konfliktustartalma volt, hogy miért reagált a partner-térdével. A csont a lelkiismeretünk is. Bűntudatot érzett az apja felé. Sportosra vette, mert ő futhatott volna, de a beteg apja nem. Végig bántotta őt a lelkiismerete, egészen addig, amíg két hét múlva nem talált egy megfelelő autót. Most megoldódott az apja iránt érzett sportszerűsége és elmúlt a lelkiismeret-furdalása.

A vesegyűjtő-csatornák minden bizonnyal részt vettek a bursa gyógyulási fázisában. Tehát bizonyára szindrómában lehetett, amely megmagyarázza ezt az intenzív gyógyulási fázist is. Úgy érezte, hogy egyedül maradt az autóvásárlás kérdésében? Azt írta, hogy igen.

2021.02.22.