Súlyos neurodermatitis a pelenka területén

2021.03.25.

Leírom, hogyan múlt el egy 2 éves kislány súlyos kiütése a pelenka egész területén

Az egyik barátom 2 éves kislányának súlyos kiütése volt a pelenka egész területén. A felesége már több orvosnál járt és minden alkalommal különböző krémeket és kenőcsöket kapott. Semmi nem segített és csak egyre rosszabb lett.

Aztán eljött, és elmesélte nekem a problémát. Kértem tőle egy fotót, hogy pontos képet kapjak a helyzetről. Sokat hasonlót láttam már, de ez tényleg nem volt szép. Ezután megbeszéltük, miként zajlanak otthon az események, és megtudtam, hogy a kislány nem akarja a pelenkát.

Még nem tart ott, hogy elhagyhatná a pelenkát. Otthon pelenka nélkül is gyorsan megoldást lehet találni egy esetleges „baleset” során. Ez inkább éjszaka és útközben jelentett problémát. Ezután beszereztünk nagyon aranyos, mintás, felhúzható pelenkákat és megbeszéltem az apukával, hogy estétől vegye át a kicsi lefektetését. Videón végignéztem a folyamatot. A kislány izgága volt, mint egy sajtkukac, tényleg óriási patáliát csapott.

Másnaptól már másképp történtek a dolgok.

Megkértem az apukát, hogy újra ő fektesse le a kislányt, és ha megint elkezdi a hisztit, vegye le róla a pelenkát, és kérdezze meg tőle, hogy akarja-e, hogy levegye róla. Persze, hogy akarta. Aztán mondja meg neki, hogy rendben, leveszi a pelenkát, adja oda neki és kérje meg, hogy dobja ki a szemetesbe. Ezután mindketten megbeszélték, hogy nincs többé szükség pelenkára, majd adja rá helyette a „varázsbugyit”.

Így folytatták ezt 2 hétig. Minden este közösen kidobtak egy pelenkát, amit már nem használnak.

Ez idő alatt szemmel láthatóan eltűnt a kiütés és soha többé nem is újult ki. A varázsbugyi neki nem pelenka volt, annak a szekrényben is volt a helye, mint a normális bugyiknak. Esténként az ő feladata volt, hogy onnan kivegye és felhúzza.

Varázslás orvos és patikus nélkül.

Megjegyzés:

A kislány elválasztás-konfliktusa az anyukára vonatkozott, aki ráadta a pelenkát, ezért annak a helyén jelent meg a bőrkiütés.