Felismerés a pattanások keletkezéséről

Kedves Gabi!

Gondoltam elmesélem, hogy pár nappal ezelőtt összeállt bennem egy tavaly október – novemberi történet.

 

November közepe táján egyik napról a másikra ellepték a hátamat a pattanások. Először rengeteg apró, majd idővel rendes nagy pattanások lettek. Ez nagyon furcsa volt, mert nem vagyok pattanásos típus, főleg nem a hátamon. Ráadásul 40 éves vagyok, ebben a korban amúgy sem jellemző az ilyesmi. Nem is tudtam mire vélni, kerestem a kiváltó okokat (étel, táplálékkiegészítő, hormonális változások, stb). Akkoriban masszőrhöz jártam, a második vagy harmadik alkalom után jelentkeztek a tünetek, ezért az is megfordult a fejemben, hogy a masszázskrém az oka, de valahogy éreztem, hogy nem ez a megoldás, ráadásul akkor is megmaradtak, mikor már régen nem is találkoztam a masszőrrel. Elég rosszul érintett ez a tünet, csúnya látvány volt, nagyon lassan rendeződött, de szerencsére idővel elmúlt, bár a bőr elszíneződése azóta is megmaradt.

 

Aztán most rájöttem a kiváltó konfliktusra:

Októberben voltunk egy ismerős párnál ünnepelni. Jó hangulatban telt az este, készült pár fénykép is, az egyiken a férjem elég szerencsétlen helyzetben került megörökítésre. Ott nevetgéltünk is rajta, hogy ez nem sikerült valami jól.

Ez után az ünnepség után néhány nappal, valakivel beszélgetve kiderült, hogy az ismerősök feltettek képeket a Facebook oldalukra az eseményről, és rólunk az került fel, ami olyan előnytelenül sikerült. (Mi nem vagyunk jelen a facebookon, ezért nem láttuk.)

Én nagyon megdöbbentem, úgy éreztem, hogy szándékosan tették a férjemet gúnyolódás tárgyává. Ráadásul nem értettem, hogy az engedélyünk nélkül hogy tehetnek ki képet rólunk, amikor tudják, hogy mi a Facebookot fenntartásokkal kezeljük. Nagyon rosszul esett.

Sokat vívódtam magamban, aztán kértem, hogy szedjék le a képet. Ezt ők értetlenkedve fogadták, felháborodtak rajta, úgy tűnt, hogy még én vagyok a hibás azért, hogy szólni mertem. Váltottunk erről néhány üzenetet, aztán végül levették a képet.  A hozzáállásuk tovább fokozta a keserűségemet, egy ideig nem is mondtam el a férjemnek, annyira rosszul esett nekem a viselkedésük, és nem akartam neki is rossz érzést okozni.

Az ismerősökkel a köztünk lévő ellentétet néhány nap múlva sikerült elsimítani, azóta a kapcsolatunk rendeződött.

A konfliktus megoldása után szinte azonnal megjelentek a pattanások (ezt az üzenetváltásokból, a masszőr időpontokból tudtam visszakövetkeztetni).

 

Így már teljesen érthető a dolog, és nagyon örülök, hogy a tanfolyamnak köszönhetően, ilyen logikusan le tudtam vezetni a Germán Gyógytudomány segítségével, hogy úgy éltem meg, hogy a háta(m) mögött kinevetik a férjemet és csalódnom kell az ismerősökben és ennek megoldására reagált a bőröm.

 

Köszönöm Gabi a tanfolyamot, nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan hasznát veszem. :-))

 

Minden jót!

 

Üdv: Lotti

Török Gabriella megjegyzése:

Kedves Lotti!

 

Köszönjük szépen az esettörténetedet, és hogy hozzájárultál a közzétételhez!

 

A tapasztalatod leírásával magadnak és másoknak is nagyon fontos pontokat rögzítettél:

Világosan kirajzolódik a biológiai konfliktus (DHS) 3 kritériumának jelenléte:

– váratlan volt számodra, felkészületlenül ért, nem erre számítottál a baráti társaságtól;

– drámai volt számodra, meglepődtél, megrökönyödtél – itt még arra is láthatunk példát, hogy mennyire egyéni is tud lenni egy-egy dráma. Míg az egyikünknek semmilyen fennakadást nem okoz egy szituáció, addig a másikunknak igen. Sokszor a konfliktusok is amiatt nincsenek tisztázva, mert attól tartunk, hogy a másikat megbántjuk vele. Szerencsére te tisztáztad a fontosságaidat, amire végül megoldás is született.

Esetedben az ősi bőrben, az irharétegben található verejtékmirigyek reagáltak a hátadon, amelyek az ősagyhoz tartozó kisagy vezérlése alatt állnak, és az ősi mezodermából alakultak ki.

Az irharéteg és a benne elhelyezkedő képletek a védelmünket, integritásunkat biztosítják. Ebből következően az ún. „támadás-konfliktus”, „bemocskoltság-konfliktus” hatására indítja el a szervezetünk az értelmes biológiai különprogramot.

A 2. biológiai természettörvény alapján tudjuk, hogy minden értelmes biológiai különprogram két fázisból áll, a 3. biológiai természettörvényben pedig láthatjuk, hogy mely szövetünk hogyan reagál a különböző fázisokban.

A verejtékmirigyekben KA-fázisban sejtszaporulat képződik, MK-fázisban pedig a feleslegessé vált sejtszaporulat tuberkulotikusan elbontódik, fájdalom, gyulladás kíséretében.

Tanultuk, hogy akkor tud elhúzódni a MK-fázis hossza, ha a megnyugvás, fellélegzés nem 100%-os. Lehetséges, hogy a konfliktus tisztázása után egy darabig még foglalkoztatott az eset, és a barátaidtól vagy egy-egy helyzettől sínre kerültél.

A különprogram MK2-fázisa minimális hegesedéssel jár, illetve a kifutása után kavernák maradnak vissza. Ennek is lehet köszönhető az elszíneződés, de akár egy következmény-konfliktus jele is lehet, ami arra utal, hogy később a pattanások okoztak számodra „bemocskoltság-konfliktust”.

 

Az a legszerencsésebb, amikor az eddigi, már lezajlott kisebb különprogramjaink alapján gyűjtjük be először a gyakorlati tapasztalatainkat, hiszen a bizonyosság, a tudás csak tapasztalatok alapján alakul ki.

 

További jó tanulást és tapasztalatszerzést kívánunk!

Gabi