Tíz kilós tumort távolítottak el egy karintiai nő hasából

Hasűri folyadékgyülem miatt kereste fel a villachi nő a háziorvosát. (Fotó: zVg/Kabeg)

 

A háziorvosánál tett látogatása során kiderült, hogy a 73 éves nő hasában folyadékgyülem helyett egy óriási tumor volt…

A rettentő diagnózis után a nőt azonnal beutalót kapott a Klagenfurti Klinika sebészeti osztályára, ahol sikeresen eltávolították a daganatot. „Egy 10,2 kilós, 30 cm átmérőjű tumort operáltunk ki” – tudósította Reinhard Mittermair, a sebészeti osztály vezető orvosa. Petefészekrákot diagnosztizáltak korai stádiumban: „A tumort sikeresen eltávolították.”

A tumor átmérője 30 cm, súlya pedig tíz kiló volt. Sikeresen el lehetett távolítani. (Fotó: zVg/Kabeg)

 

Sem kemoterápiára, sem sugárkezelésre nincs szüksége

A nő már öt nappal a műtét után elhagyhatta a kórházat. A villachi lakosnak sem kemoterápiára, sem sugárkezelésre nincs szüksége. “Amikor egy CT-vizsgálat után nagy hasi daganatot diagnosztizáltak a hasamban, először sokkolt a dolog. Hirtelen minden megváltozik, mit tehet az ember egy ilyen helyzetben?” – meséli a villachi születésű nő.

Forrás: https://www.krone.at/2497986

 

Megjegyzés:

A Germán Gyógytudomány szemszögéből ez csodálatosan szép és egyértelműen már betokozódott petefészekciszta. A páciensnek sikerült megoldania egy veszteség-konfliktust, és a gyógyulási fázisban alakul ki ez a petefészekciszta. A ciszta kezdetben folyékony, majd kilenc hónap alatt szilárddá válik (indurálódik).

Az orvostudomány folyékony formájában “rosszindulatúnak” tekinti (a sejtosztódás miatt), a gyógyulási fázis végén pedig “jóindulatúnak” (nincs több sejtosztódás).

Helmut Pilhar