Miért lett gyakoribb a légszomj és a nehézlégzés?

Hogyan alakulhat ki szívizomgyulladás egyeseknél röviddel az oltás után?

 

 

Dr. Ryke Geerd Hamer alkotott egy rendszert az orvostudományban, amelynek minden részlete tudományosan igazolható.

Felfedezése, a Germán Gyógytudomány, túldeterminált rendszerként számtalan tényezőből, feltételből és folyamatból áll, melynek segítségével a biológiai ok-okozati tényezők kölcsönhatásai előre jelezhetők. Nincs többé hipotézis, csak ellenőrizhető és mérhető tények. Dr. Hamer bizonyította, hogy a szervezetben minden folyamat a fejlődéstörténet alapján értelmezhető, és az 5 biológiai természettörvény irányítása alatt áll.

 

A Germán Gyógytudomány, az emberiség történetének legnagyobb felfedezése,

áttör a tudatlanság sötétségén, mint tavasszal a krókusz

a jeges hókérget és utat tör magának a fény felé!

 

Dr. Hamer szervezetünk minden szövetét annak csíralemez származása szerint csoportosította, így a különböző izomszöveteket is. A fejlődéstörténet és az embrionális fejlődés kapcsolatát, törvényszerűségeit vette alapul, amikor szöveteink automatikus, biológiailag logikus reakcióit, értelmes biológiai különprogramjait vizsgálta és foglalta rendszerbe.

 

Témaindító kérdésünk megértéséhez első lépésként ismerkedjünk meg a harántcsíkolt izomszövettel – a Germán Gyógytudomány ismereteinek segítségével!

 

Ahhoz, hogy megértsünk egy megváltozott működést, először mindig tisztában kell lennünk az érintett szövet rendeltetésével és a biológiailag belénk kódolt programokkal. A harántcsíkolt izomszövet a középső csíralemezből fejlődött ki és a nagyagy-fehérállomány vezérlése alatt áll.

 

Biológiai szerepe: az erőkifejtés, valamint a mozgás lehetővé tétele. Azért látott el a természet minket kötőszövetekkel – azon belül harántcsíkolt izomzattal –, hogy túlélési esélyeinket növelje a tartásunkkal, erőnkkel, egyfajta ráhatási képességgel, hely- és helyzetváltoztató képességünkkel.

 

A harántcsíkolt izomzatban is – mint minden szövetben – meghatározott biológiai konfliktust követően, agyi vezérlés által, értelmes biológiai különprogram veszi kezdetét, amely két fázisból áll, amennyiben a biológiai konfliktus tárgytalanná válik.

 

A biológiai konfliktus során érintett harántcsíkolt izomrostok a konfliktus-aktív-fázisban sorvadnak és következményesen bénulhatnak is, mivel kölcsönös a viszony az agykéreg motorikus (mozgató) központjával.

 

A megoldást követő fázisban az izomzat visszaépül ödéma, gyulladás kíséretében, amely átmeneti funkcióromlásban nyilvánul meg. A bénulás lassan enyhül, és a végén kontrollálhatatlan izomrángások keletkeznek, majd az epileptikus krízisben tónusos-klónusos görcsök jelentkeznek – az izomfunkció visszatérésének jeleként.

Az Értelmes Biológiai Különprogram végére a harántcsíkolt izomzat a kezdeti állapothoz képest megerősödve áll teljességgel helyre.

 

Fontos tudni, hogy a nagyagy fehérállományából vezérelt szerveket luxuscsoportnak nevezzük. A luxus abban nyilvánul meg, hogy a szervezet a későbbi funkciójavítást egy azt megelőző átmeneti funkcióromlással „vásárolja meg”. Tehát konfliktus-aktív fázisban az érintett szövet leépül, a megoldást követő fázis végére pedig erősebb lesz, mint volt.

 

A speciális biológiai konfliktustartalom egy olyan drámai, váratlan, magányosan átélt pillanat, melynek során azt tapasztaltuk, hogy valami/valaki elől nem tudtunk elmenekülni vagy kitérni, illetve bármilyen egyéb mozdulatunk sikertelen volt, és az érintett izmot nem tudtuk használni a biológiai funkciójának megfelelően. Pl. egy kisgyermek egy oltásnál motorikus konfliktust szenved el, amikor egy törölközőbe becsavarják és „megbilincselik”.

 

Figyelembe kell vennünk az érintett személy bal- vagy jobbkezességét (KIVÉVE az agytörzs és középagy vezérelte szerveknél): jobbkezes egyénnél a bal oldali izmokat érintő biológiai konfliktusnak a gyermekekhez vagy a saját édesanyjához, a jobb oldal minden izmát érintő biológiai konfliktusnak pedig a partnerhez van köze (mindenki „partner”, aki nem az anya és nem a gyermek!).

A balkezeseknél mindez fordítva van.

 

Emellett előfordulhat az is, hogy egy bizonyos izom lokálisan érintett, mert az illető konkrét testrészre, izomrostokra vonatkoztatta az önleértékelését, ha valamit azzal nem tudott „elég jól” csinálni, megakadályozni vagy véghez vinni.

Pl. valakinek a lába beleakad az autó biztonsági övébe, és emiatt elesik. Ilyenkor a biológiai konfliktusnak semmi köze sincs az illető gyerekeihez, édesanyjához, partneréhez.

 

 

A szív jobb kamrai izomzatának nekrózisa (kivétel!)

 

A szív izomzata speciális szívizomszövet.

Dr. Hamer a szív kamrai izomzatáról a harántcsíkolt izomzat tárgyalása után ír a Tudományos Táblázatban.

 

Biológiai konfliktustartalom:

Túlhajszoltság-konfliktus, melynek során azt érzékeljük, hogy „nem tudunk eleget teljesíteni, nem tudjuk kielégítően támogatni az anyánkat, gyermekünket vagy a partnerünket”.

A jobb oldali szívizom-nekrózis (mely eredetileg a bal szívfél volt) szigorúan a jobb- és a balkezesség után igazodik. A jobb és a bal szívfél a fejlődéstörténeti szívátfordulás miatt kivételt képez, ami azt jelenti, hogy az anya/gyermek, illetve a partner oldal ez esetben fel van cserélve.

 

Jobb szívfél:

 • jobbkezes férfi és nő: anyával/gyermekkel kapcsolatos,
 • balkezes férfi és nő: partnerrel kapcsolatos a biológiai konfliktus.

 

Bal szívfél:

 • jobbkezes férfi és nő: partnerrel kapcsolatos,
 • balkezes férfi és nő: anyával/gyermekkel kapcsolatos a biológiai konfliktus.

(Figyelem! A bal szívfélnél fellépő aktív-, megoldási-fázis, ill. az epileptikus krízis lefolyása különbözik a jelenleg tárgyalt jobb szívfél Értelmes Biológiai Különprogramjától!)

 

Egy jobbkezes férfi vagy nő a szív jobb kamrai izomzatának nekrózisát kiváltó biológiai konfliktus során „túlhajszolva érezheti magát” az édesanyjával vagy a gyermekével kapcsolatban.

 

Jelen fő kérdés: oltás – nem oltás családon belül.

 

 • „Túl nagy a követelmény velem szemben az, amit el szeretnék érni az anyámnál vagy a gyermekemnél (oltassa, ne oltassa be magát).”
 • „Nem tudom megoldani az anyámmal vagy a gyermekemmel kapcsolatos problémát (félek, hogy meg fog halni…), mert nem akarja beoltatni magát.”
 • „Túl nagy feladat előtt állok az anyámmal vagy a gyermekemmel kapcsolatban (nem tudom meglátogatni…), mert nem enged magához, mert nem vagyok beoltva.”
 • „A fiam már 40 éves és még mindig a szülői házban lakik… csak kihasznál engem.”
 • „Tennék valamit, ami a közös lakhatásunkat előrébb vihetné, de kérésem az anyámnál vagy a gyermekemnél süket fülekre talál.”
 • „Miért nem érti meg, hogy ez neki is jó lenne?”
  • „Miért nem tanul tovább?”
  • „Miért nem hagyja abba a kábítószer szedését?”
  • „Miért haverkodik még mindig azokkal az alakokkal?”
 • „A gyerekem szeretné ugyanazokat a tevékenységeket űzni, mint a lezárások, korlátázások előtt, de nem tudom teljesíteni az elvárásait.”
 • „Az anyukám beteg és nem tudom elérni, hogy ugyanolyan biztonságos ellátásban részesüljön, mint korábban.”

 

A balkezes férfiak és nők ugyanezt élhetik meg a partnerükkel kapcsolatban. A partner lehet bárki más az anyja és a gyermekén kívül (főnök, szomszéd, barát, apa, testvér stb.).

 • „Miért nem gondolkodik előre? Hát nem tudja, hogy a csőd szélén áll a cégünk?”
 • „Miért nem vizsgázik le, hogy minél előbb egybe tudjunk kelni és közös gyermekünk lehessen?”
 • „Miért nem jön haza már hetek óta a férjem? Hiszen tudja, hogy itthon mennyi a teendő. A gyerekek mellett nem győzöm!”
 • „A főnököm által támogatott COVID-féle korlátozások, a megváltozott munkahelyi és életkörülmények miatt nem tudok eleget tenni a magam és a szeretteim elvárásainak.”

 

Tipikus tünetek az aktív fázisban

A szívizom a jobb szívfélben nekrózis alatt legyengül, esetleges teljesítmény-csökkenés érezhető.

 

Ne feledjünk, hogy a természet rövid távra tervezte a biológiai alkalmazkodást!

A súlyos tünetek nem a hibás biológiánkra utalnak, hanem arra, hogy hosszú ideig voltunk előtte konfliktus-aktív fázisban, és/vagy nem oldottuk meg véglegesen biológiai konfliktusunkat.

 

Tünetek a megoldást követő fázisban

A konfliktus-aktív fázis időtartamától és intenzitásától függően:

 • nagyfokú gyengeség, fáradtság, rövid légzés
 • szívizomgyulladás (myocarditis),
 • myocardium-sarcoma.

 

Epileptikus krízis tünetei

A konfliktus-aktív fázis időtartamától és intenzitásától függően:

 • szívremegés, kamrai lebegés,
 • hidegrázás,
 • szapora pulzus, amit a nyakban érzünk,
 • magas vérnyomás,
 • apnoe, légszomj, légzés leállása,
 • szívgörcs
 • myocardialis infarktus,
 • hirtelen szívhalál

 

A különprogram végén: izomtömeg-növekedés az érintett izomcsoportban.

 

 

Különlegesség

 

A jobb szívkamra funkcionálisan szorosan kapcsolódik:

1.  a rekeszizom bal feléhez, melynek feladata többnyire az elsődleges légzésfunkció ellátása

2.  és a hörgőizomzathoz.

 

A légzésfunkció mellett (a levegő beszívása) a rekeszizom kontrakciója segíti a vénás vér felszívását a mellüregi nagy visszerekbe (ez utóbbit kiegészíti a jobb szívkamra szívóhatása – amennyiben az üres). Ezért gyakran a jobb kamrai szívinfarktus (= epileptikus krízis) mellett fellépő epileptikus bal rekeszizom görcse miatt leállhat a légzés is.

 

A rekeszizom petyhüdtsége miatt nem képes teljesen feltöltődni levegővel a tüdő, de ezen túlmenően a nehézlégzésnek lehet egy további oka is, ami az oxigén és a széndioxid cseréjéhez köthető:

 

Például, ha egy myocardialis szívinfarktust átélt betegnek korábban volt egy „halálfélelem-konfliktusa („meg fog halni az édesanyám vagy az édesapám” valaki a környezetemben), és aktív fázisban felszaporodtak az entodermális tüdőléghólyagocskák a tüdejében, hogy több oxigént tudjanak felvenni a sejtek, akkor a megoldást követő fázisban drasztikusan csökken az anyagcserefunkció, és ennek következményeképpen szintén túl kevés oxigénhez jut a szervezete.

 

Ismeretes, hogy ha más élőlény vonatkozásában szenvedi el az illető a halálfélelem-konfliktust, akkor egy góc lesz a tüdejében, ha saját maga életét érzi közvetlen veszélyben – pl. jelen témánál maradva pont azért, mert infarktusa van és fullad -, akkor nagyon sok góc képződik. Megterhelés vagy kompresszió miatt további komplikációkkal lehet számolni, pl. bevérzés, atelektázia vagy légmell.

 

 

Hörgők, légcső, gége

 

A hörgők, a légcső és a gége már a nagyagykéreg birtokzónás reléi által vezérelt szövetek.

A nagyagykéreg az együttműködő közösség létrehozása, a magasabb rendű szociális programok érdekében fejlődött és lett egyre összetettebb nálunk, embereknél. Biológiai kódjaink egyike, hogy falkában, közösségben, családban élve nemileg meghatározott és beprogramozott módon védjük a területünket. Ez nem sztereotípia, hanem évmilliók óta működő biológiai törvényszerűség.

 

Amikor egy drámai, váratlan, elszigetelten megélt konfliktus-sokkélményt követően az illető félti a területét (munkáját, otthonát, testét, egészségét, szeretteit), akkor kezességtől, nemtől, hormonális állapottól függően „birtokféltés-konfliktust” vagy „rémület/félelem-konfliktust” szenvedhet el, amely a hörgőkben, légcsőben vagy a gégében indíthat el Értelmes Biológiai Különprogramot.

 

Ezen laphámmal bélelt szövetek fekélyesedésnek indulnak konfliktus-aktív fázisban, majd megnyugvás után gyulladás kíséretében regenerálódnak. Amennyiben csak részleges, átmeneti ez a megnyugvás, akkor krónikus hörgő-, légcső-, vagy gégegyulladással számolhatunk.

 

Manapság igen gyakori, hogy több birtokzónás konfliktusa is van az embereknek, ami nem is csoda, hiszen a közösségre, családra ható korlátozások számtalan traumatikus pillanatnak adnak lehetőséget.

Ezért fordulhat elő, hogy ún. konstellációk jönnek létre, melynek egyik fontos jellemzője, hogy mindkét agyféltekében van egy-egy Hameri Góc, és ez az együttállás mind a szervekre, mind a viselkedésre jelentős hatással bír. Abban az esetben, ha a jobb agyféltekében foglalt a hörgő irányítóreléje, és a bal agyféltekében szintén van egy Hameri Góc a birtokzónás relék egyikén, a hörgő epileptikus krízisében hörgőasztma, kilégzési nehezítettség jelentkezik.

 

Fordított esetben, amikor a bal agyféltekében a gége irányítóreléjén és ezzel egy időben a jobb agyféltekében a birtokzónás relék valamelyikén helyezkedik el egyszerre egy-egy Hameri Góc, akkor a gége epileptikus rohamában gégeasztmás tünetek, belégzési nehezítettség jelentkezik.

 

Életveszélyes állapot, amikor a gége és a hörgő egyszerre van epileptikus krízisben. Ilyenkor az asztmás roham során mind a belégzés, mind a kilégzés nehezített.

 

 

További súlyosbító tényezők

 

Vese-gyűjtőcsatorna-különprogram

 

Ha a szívinfarktus, a légszomj és egyéb biológiai különprogramok mellett még egy egzisztencia-, lét-, menekültség-, vagy magárahagyatottság-konfliktus is aktiválódik, az komoly vízvisszatartást eredményez a szervezetben, illetve a regenerálódó szervekben.

A folyadék betározódása a szövetek közé további súlyos komplikációkat, lassult regenerációt okoz.

Nagyon fontos lenne, ha a betegek nem magányosan, kórházban, minimális és túlterhelt személyzet mellett, futószalagon „gyógyulna”. Ma már egyáltalán nem nehéz begyűjteni egzisztencia-, létkonfliktust, hiszen a bizonytalanságot, kilátástalanságot, magányt szinte mindannyian érzékeljük a környezetünkből.

 

 

Minden orvosi szakmai ajánlás azt tartalmazza, hogy az oxigént a lehető legrövidebb ideig és a szükséges legkisebb dózisban alkalmazzák.

 

A nagyon magas koncentráltságú oxigén adása a kiegyenlítési hatás miatt a szervezetet arra kapacitálja, hogy lassítsa a tüdő anyagcseréjét. A biológia arra törekszik, hogy a lehető legkisebb erőfeszítéssel érje el a maximális nyereséget. Ha sok oxigén van a levegőben, a tüdő anyagcseréje és a légzésszám automatikusan csökken.

 

A tüdőalveolusok entodermális csíralemez eredetűek és a MK1 fázisban drasztikusan csökken a funkciójuk. A mesterséges, magas oxigénadagolás (aminek vagotóniás hatása van), még erősebb vagotóniát idéz elő, ami még jobban csökkenti a tüdő anyagcseréjét (és mindezt tartósan alacsony oxigénszaturáció mellett).

 

A hivatalos szakmai ajánlások és a Germán ismeretében szükségállapot esetén az oxigént csak a legkörültekintőbb módon szabad adni és figyelni kell arra, hogy csak a minimális dózist kapja a beteg.

 

 

A szívburok Értelmes Biológiai Különprogramja

 

Amennyiben a beteg a szívinfarktusa miatt egy „támadás-konfliktust” is megél a szíve ellen, aktiválódhat a szívburok értelmes biológiai különprogramja is, amelynek aktív fázisában a szívburokban sejtszaporulat kezdődött el, annak megvastagodását előidézve. Önmagában az „Ön szívbeteg!” diagnózis is kiválthatja a szív elleni támadás konfliktust.

 

Fontos, hogy az orvosok mindig megnyugtató diagnózist állítsanak fel a következmény-konfliktusok elkerülése végett. Hiszen, ha az illetőnek van egy menekültség-konfliktusa is, a szívburokban nagy mennyiségű folyadék halmozódik fel, és ez végzetessé válhat számára!

 

Láthatjuk, hogy egy-egy drámai helyzet meddig gyűrűzhet tovább.

Ha tudjuk, hogy egy bizonyos érzékelés a szervezetben milyen folyamatokat indíthat el, azonnal olyan környezetet kell teremteni a beteg számára, ahol úgy érzi, hogy „minden rendbe fog jönni”. Főleg olyan különprogramok esetén fontos ezt betartani, amelyek komplikációhoz vezethetnek és a tüneteket felerősíthetik. Elsősorban itt a vese-gyűjtőcsatornák (folyadékvisszatartás) Értelmes Biológiai Különprogramjára gondolunk, hiszen ez a program épp akkor aktiválódik, amikor az egyén úgy érzi magát, hogy magára hagyták, kiszakították a megszokott környezetéből és nem látják el eléggé (vergődik, mint hal a szárazon).

 

 

Oltás = egyes esetekben lehet egy konfliktusmegoldás

 

A jelenlegi „pandémiás korszakban” veszélyessé nyilvánítják az embert másokra nézve. Nem mehetünk el a szeretteinkhez, még akkor sem, ha valójában támogatásra van szükségük. Túlhajszoltság-konfliktust okozhat a szociális távolságtartás kötelezettsége is, melynek során azt éljük meg, hogy „nem tudunk támogatni valakit, aki nagyon fontos számunkra”, „nem tudom végezni a munkámat, mert nem mehetek emberek közé”.

Majd a politika egyszer csak egy csapásra megszabadít minket ettől az „átoktól”, amikor felvesszük az oltást.

Az oltás felvétele után úgy gondolhatja az egyén, hogy „már nem vagyok veszélyes”, újra közel kerülhet azokhoz, akiket támogatni szeretne, újra emberek közé mehet, újra folytathatja eddigi tevékenységét nyugodt szívvel.  A biológiai konfliktusunk ezáltal tárgytalanná válik, és a szívizom a már fent leírtak szerint futtatja az Értelmes Biológiai Különprogramot.

 

Nagyon fontos, hogy az embert (és minden élőlényt) egységben lássuk, a környezetével együtt vizsgáljuk, és a biológiai természettörvények figyelembevételével nyújtsunk segítséget.

Kívánjuk, hogy legyenek egyre tudatosabbak arra, hogy mi zajlik Önökben, és a biológiai programozottságnak megfelelő lépéseket tegyenek önmagukért!

 

Bővebb és hiteles információkért várjuk Önöket szeretettel a tanfolyamainkon!

 

Germán Gyógytudomány csapata

www.germangyogytudomany.hu

www.hameritan.hu